NERDE BENÄ°M GÃœL KOKULU EVLERÄ°M?

Evler bilirdik, bahçeli… Evler bilirdik, havuzlu. Evler bilirdik, avlu köşesinde kuyusu olan. Evler bilirdik, avlu ortasında bir dut aÄŸacı. Kuyudan taÅŸan suyla dolu havuzcuk yanında iki- üç gül aÄŸacı. Evler..

NERDE BENÄ°M GÃœL KOKULU EVLERÄ°M?
Yayınlanma: Güncelleme:

Evler bilirdik, bahçeli… Evler bilirdik, havuzlu. Evler bilirdik, avlu köşesinde kuyusu olan. Evler bilirdik, avlu ortasında bir dut aÄŸacı. Kuyudan taÅŸan suyla dolu havuzcuk yanında iki- üç gül aÄŸacı. Evler bilirdik, pencereleri dışarıya bakmayan, avluya dönük. Hayat mı dersiniz eyvan mı? YaÅŸamın döngüsünün avluda, bahçede olduÄŸu evler. Kilerli, mevsimine göre ihtiyaçların ev çalışanının kazancına göre tedarik edildiÄŸi. Evler bilirdik, avlusunda evcil kedinin eksik olmadığı… Evler bilirdik, cümle kapısı çalınmadan, ev sahibi buyur etmeden bahçesine girilmeyen, avlusuna adım atılmayan. Evler bilirdik, çamaşırların kaynatılıp yıkandığı, iki aÄŸaç arasında gerilen ipe kurutulmak için asıldığı. Evler bilirdik, akÅŸamları piÅŸen aÅŸtan komÅŸuya ikrâmın eksik olmadığı. Evler bilirdik, doÄŸduÄŸumuz … Evler bilirdik, büyüdüğümüz… Evler bilirdik, evlenip çoÄŸalırken bize odaları yeterli olan. Evler bilirdik, taÅŸtan ve kerpiçten… Evler bilirdik, güneÅŸi eksik olmayan… Åžimdi ÅŸehirde dört duvardan odalarındayız, dairelerin. Her ev bir hane idi. Sokakta tanımayan yoktu, birbirini. Kaldığımız apartmanda bir vefat haberini günler sonra duyabiliyoruz. Bayramda bile çalınmayan kapılar… Cuma akÅŸamları yetimi, öksüzü olan komÅŸulara, mahalleliye götüremez olduk, piÅŸen aşı. Rahmetli Nenem, cuma akÅŸamı bir tabak yemek çıkarılmadıkça tencere kapağını açmamıza müsaade etmezdi… Bize ne oldu? Ne oldu, bize?

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.