TOZ TAŞINIMI DİYARBAKIR’DA

Toz taşınımı, Meteoroloji’den yapılan son açıklamanın ardından bir kez daha gündeme geldi. Suriye kaynaklı toz taşınımı nedeniyle Diyarbakır’da hem nefes almak zorlaştı hem de görüş mesafesi oldukça düştü.Suriye kaynaklı toz..

TOZ TAŞINIMI DİYARBAKIR’DA
Yayınlanma: Güncelleme:

Toz taşınımı, Meteoroloji’den yapılan son açıklamanın ardından bir kez daha gündeme geldi.

Suriye kaynaklı toz taşınımı nedeniyle Diyarbakır’da hem nefes almak zorlaştı hem de görüş mesafesi oldukça düştü.
Suriye kaynaklı toz taşınımı Diyarbakır’ın merkez ve ilçelerinde de etkisini oldukça yoğun ve hissedilebilir derecede sürdürdüğü görülüyor. Hayatı olumsuz yönden etkileyen toz taşınımı, Diyarbakır’da yer yer görüş mesafesini de oldukça zora düşürüyor.
Yetkililer, zorunlu kalınmadıkça özellikle yaşlı ve astımı olan vatandaşların dışarıya çıkılmaması gerektiğini bildiriyor.

TOZ TAŞINIMI NEDİR?

Toz taşınımı, çöllerden kalkan tozların atmosferin üst tabakalarına yükselerek uzun mesafeler kat etmesiyle oluşuyor. Temel nedeni, kuraklık ve çölleşme olan toz taşınımı başlıca olarak solunum yolu ve kalp rahatsızlığı bulunanlar ile yaşlı ve çocuklar için tehlike yaratabiliyor.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.