FIRSATÇILIK DEĞİL, FEDAKARLIK ZAMANI

Merhaba sevgili ve bir o kadar kıymetli okurlarımız;Malum, çok zorlu günlerden geçiyoruz topyekün. Üstelik bu zor günler ne kadar sürecek, ne zaman bitecek, ne getirip, ne götürecek bilmiyoruz. Bir korona..

FIRSATÇILIK DEĞİL, FEDAKARLIK ZAMANI
Yayınlanma: Güncelleme:

Merhaba sevgili ve bir o kadar kıymetli okurlarımız;
Malum, çok zorlu günlerden geçiyoruz topyekün. Üstelik bu zor günler ne kadar sürecek, ne zaman bitecek, ne getirip, ne götürecek bilmiyoruz. Bir korona furyasıydı 2 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Salgın ne zaman bitecek? nasıl sonuçlanacak, getirisi, götürüsü ne olacak onu da hiç mi hiç bilmiyoruz.

Herkesin merak ettiği ve en çok tartıştığı , ölümcül ve tehlikeli korona illetini bile solda sıfır haline getiren soruların temelini EKONOMİ oluşturuyor. Covid salgını çok bilinmeyenli bir denklem gibi dursa ekonomide yaşanan sıkıntılar asıl kafalardaki soru işareti ki tam da bam teline dokunmayı istedim.

Türkiye’de yapılan anketlere göre halkın yüzde 71’i en önemli sorunun ve acil çözüm bulunması gereken problemin ekonomik sıkıntılar olduğuna dikkat çekiyor. İşsizlik ise 2. sırada. Yüzde 30 gelecekten endişe duyuyor. Zaten bu son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz gözle görülür bir şekilde vatandaş olarak ekonomimize yansımış durumda. Elektrik faturalarındaki büyük artışlar, yüksek yüksek gelen doğalgaz faturaları, buna paralel su faturaları, market raflarındaki artışlar ve en önemlisi bir ay içerisinde benzin fiyatlarına gelen yüzde yüzün üzerindeki zam.


Vatandaşlar bu ekonomik krizle mücadele ederken işin birde fırsatçılık boyutu gözler önüne sergileniyor. Aslında ülke olarak yaşadığımız bu zor günler için fedakarlık zamanı geldi diye düşünülmesi gerekirken bazı fırsatçılar için adeta fırsatçılık zamanı oldu. Bunu da geçtiğimiz günlerde ay çiçek yağlarının aniden zamlanması ile çok sayıda vatandaşın, marketlere giderek ayçiçeği yağı almak istemesi esnasında gördük. Ülkenin bir çok bölgesinde başta olmak üzere şehrimiz Diyarbakır’da bir çok fırsatçı market, bunlar arasında zincir market diye tabir ettiğimiz marketler başı çekerek yeterli yağ olmasına rağmen stokçuluk yaparak, yağları rafların arkasına sakladı.


Malumunuz, bir malı bulmak zorlaşırsa ne olur? Fırsatçılara, stokçulara gün doğar ve karaborsa olur! Nitekim çok geçmeden yağların fiyatlarının artması ile karaborsaya düştüğü gibi buda tam bir fırsatçılık, tam bir gözü doymazlık örneği. Son günlerde gündemde olan yağ stoku ile ilgili hükumet herhangi bir sorun yaşanmadığı ancak bu durumdan kendilerine çıkar sağlamak amacıyla stokçuluk yapanlara cezai işlem uygulanacağını ifade etti.


İşte bunun üzerine başta Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi olmak üzere diğer ilçe belediyelerin zabıta ekipleri, aralarında zincir marketlerin de bulunduğu birçok iş yerinin deposunda yüklü miktarda yağ ürünü ele geçirdi. Ürünlere el koyan ekipler, iş yerleri hakkında yasal süreç başlattı. Son günlerdeki spekülasyonlar üzerine vatandaşların marketlere akın etmesini fırsat bilerek fiyatlara zam yapmak amacıyla yağ ve yağ ürünlerini raflardan kaldırıp depolarda stoklayan marketler belediye zabıta ekiplerinin gece baskınlarına yakalandı.


Belediye ekiplerimizin yaptığı çalışmalar ile bir nebzede olsa bu zalim fırsatçı stokçuların önüne geçilecektir. Bu sebeple belediye ve zabıta ekiplerimize buradan teşekkür etmek istiyorum.
Ve bir kez daha buradan vicdanlara seslenmek istiyorum. Bu yaşanan zorlu süreçte şimdi fırsatçılık değil, fedakarlık zamanıdır…

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.