LGS VİRAJINA 5 KALA ‘MAYA’DAN TAVSİYELER…

Belli kriterlerin yerine getirilmesi halinde oldukça verimli bir sonuç elde edileceğinin altını çizen Mehmet Fatih Yaramış şu önemli mesajı veriyor: “Emek vererek çalıştınız, sınava hazırlandınız. Artık son virajdasınız. Emeğinizin boşa..

LGS VİRAJINA 5 KALA ‘MAYA’DAN TAVSİYELER…
Yayınlanma: Güncelleme:

Belli kriterlerin yerine getirilmesi halinde oldukça verimli bir sonuç elde edileceğinin altını çizen Mehmet Fatih Yaramış şu önemli mesajı veriyor:

“Emek vererek çalıştınız, sınava hazırlandınız. Artık son virajdasınız. Emeğinizin boşa gitmemesi için sınav öncesinde ve anında dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var.

Sınava 1 hafta kala kendilerini yorgun ve bitkin hissedebilir, hata çalışmalarının yetersiz olduğunu düşünüp yüksek düzeyde kaygı yaşamaya başlayabilirler.

‘Liseye Geçiş Sınavında son viraj’

Özellikle beslenmenize, uykunuza ve bedensel faaliyetlere özen gösterin. Bu sebepten her gün aynı saate uyuyup, aynı saatlerde uyanarak vücudun biyolojik saatini yeni döngüsüne hazırlanmış olunacaktır. Beslenme olarak da salı gününden itibaren alışık olmadığınız yiyecekleri yemeyin. Sakatlanma riski olan spor faaliyetleri ile ağır bedensel faaliyetlere girişmeyin, örneğin uzun sürecek ve çok yoracak futbol ve basketbol maçları gibi sporları yapmayın!

Sınav kaygısı aslında sınava yüklediğimiz anlamdır. Bu nedenle çocukların kaygıyla başa çıkmasına yardımcı olurken kaygıyı ortadan kaldırmaya çalışmak yerine kontrol edilebilir seviyeye çekmesine yardımcı olmaya çalışın.

Onu ne kadar sevdiğinizi ona her zaman hissettirin:

Bir çocuğun başarılı olması için motivasyona ihtiyacı vardır. Bunun için çocuğun başarabileceği kapasiteye sahip olduğuna inanması, başarmaktan keyif alması gereklidir. Çocukların en çok anne babalarından övgü aldıklarında mutlu olur.

Son 7 günlük süreçte öğrencilerin MEB’in yayınlamış olduğu örnek sorulardan 2 ayı bir araya getirerek deneme şeklinde süre tutarak çözmesi gerekiyor.

Konu tekrarlarını fazla önermiyorum çünkü öğrencide konuyu unuttum kaygısını artırır. Konu tekrarı yerine çözdüğü her deneme sınavındaki yanlışlarını ve boş bıraktığı soruların çözümlerini mutlaka öğrenmelidir.

‘Bu önemli hatayı herkes atlıyor’

Okullarda ve kurs merkezlerinde deneme sınavı yapılırken sözel sınavından sonra öğrenciler maalesef doğru ve yanlışlarını tartışıyor ve sonrasında sayısal sınava giriyor. Bu yapılan en büyük yanlışlardan  biri onun yerine ne olursa olsun sözel kitapçığını çantasına bırakıp hiçbir soruyu tartışmadan arayı geçip ardından sayısal sınava girmesini öneriyorum

Sınav gecesi daha rahat uyuyabilmek için cumartesi günü bol yürüyüş yapmalısın.

Son olarak cumartesi günü sabahtan pazar günü yapılacak olan sınav için gerekli olan nüfus cüzdanını, kalem ve mutlaka yedek kalem ile silgisini hazırlayıp bir köşeye bırakmalı.

Her öğrenci kendi okulunda sınava gireceğinden sınav başlama saatinden önce ne kadar sürede varacağını hesaplayarak evden çıkmalıdır

Öğrenciler unutmamalıdırlar ki; anne babalar her zaman doğru şekilde ifade edemeseler bile her zaman ve her koşulda çocuklarının yanlarındadır.

‘Maya okullarında konu ayrı bir önem taşır’

Maya okullarında süreç 7.sınıflar mezun olmadan bir ay önce başlıyor. Öğrencilerimize yaz süreci bireysel mentörlük takibi ile devam ediyor.

Ayrıca yaz sürecinde yüz yüze özel randevular ile rehberlik ve takip görüşmeleri yapılıyor.

                Sınav grubu öğrencilerinin eğitim öğretim dönemi diğer öğrencilerden en az üç hafta erken başlayacak şekilde planlanıyor. Bu süreçte genel tekrarlar, soru çözümleri ve özel ödevlendirme yapılıyor. Eğitim ve öğretim yılı resmi olarak başladığında öğrencilerimizle

•             Maya merkezden gelen haftalık Lise Geçiş Sınavının Denemeleri

•             Hafta içi iki gün akşam saat 21.00’e kadar etüt

•             Mentörlük takibi

•             Çizgi altı ders takviyeleri (MADEP)

•             Kamp programları

•             Nisan ayında müfredat bitimi  

•             Her ay özel deneme

•             Özel seminerler

•             Maya Kaynak Check Up taramaları

•             Bireysel veli görüşmeleri ve örnek LGS denemesi uygulayarak bitiriyoruz.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.