Bağlar’da 13 caddenin açılışı yapıldı

Vali Su, Ersin Tatar Parkı’nda yapılan törende yaptığı konuşmada, ülkenin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da her alanda kamu hizmetlerinin son sürat devam ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin farklı alanlarda büyük..

Bağlar’da 13 caddenin açılışı yapıldı
Yayınlanma: Güncelleme:

Vali Su, Ersin Tatar Parkı’nda yapılan törende yaptığı konuşmada, ülkenin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da her alanda kamu hizmetlerinin son sürat devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin farklı alanlarda büyük yatırımları hayata geçirdiğine dikkati çeken Vali Su, Büyükşehir Belediyesi olarak Diyarbakır’da 70 kilometreden fazla sıcak karışımlı bütümlü asfaltın yapım aşamasını bitirdiklerini söyledi. Vali Su, “İlimiz genelinde 2022-2023 programı çerçevesinde 2 bin 400 kilometre sathi kaplama asfalt yapıyoruz. Bu sene Allah izin verirse 1500 kilometresini bitirmiş olacağız. Bu yol buradan Edirne’ye gider gelir. 300 bin metrekare, kilitli parke yapıyoruz. 300 kilometre stabilize yol yapıyoruz” dedi.

Kentte tüm sektörlerde önemli projelerin olduğunu vurgulayan Vali Su, “2021-2022 yılı eğitim yatırımlarımızın toplam tutarı 3,5 milyar lira, 199 proje. Bitenler, ihalesi yapılıp şu anda inşaatı devam edenler, ihale, projelendirme aşamasında olanlar. Altyapı, üstyapı parklar, Millet bahçeleri bunların her birini yapıyoruz.” diye konuştu.

 

“22 bin çocuk sporla buluştu”

Öğrencilere yönelik birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Vali Su, şunları aktardı:

“Sadece şu yaz tatilinde 22 bin yavrumuzu Büyükşehir Belediyesi olarak sporla buluşturduk. Yüzme öğrettik. Basketbol, voleybol, atletizm, sporun her dalında çocuklarımıza hizmet verdik. 10 bin yavrumuza Bilgievlerimiz de, Akademi Liseleri’mizde üniversiteye, liselere hazırlanma ve eksik olan derslerini tamamlama yönünde kurslar verdik. Yaklaşık 70 bin civarında çocuğumuzu bu yaz tatilinde camilerimizde Kur’an-ı Kerim ile buluşturduk. Elazığ’da kampımız var. Orada da her hafta 120 çocuğumuzu kampa aldık. Onlara yüzme ve birçok aktiviteleri gerçekleştirdik.”

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.