Mersin’de öğrenci ve minibüs şoförlerine trafik eğitimi verildi

Mersin’de okullarda öğretmen ve öğrenciler ile kent genelinde faaliyet gösteren minibüs şoförlerine yönelik trafik eğitimi verildi.   İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personellerince verilen eğitimlerde,..

Mersin’de öğrenci ve minibüs şoförlerine trafik eğitimi verildi
Yayınlanma: Güncelleme:

Mersin’de okullarda öğretmen ve öğrenciler ile kent genelinde faaliyet gösteren minibüs şoförlerine yönelik trafik eğitimi verildi.

 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personellerince verilen eğitimlerde, araç içerisinde uyulması gereken kurallar, emniyet kemeri, çocuk bağlama yöntemi, servis araçlarına binerken ve inerken dikkat edilmesi gereken hususlar, karşıdan karşıya geçişlerde dikkat edilmesi gereken hususlar ile trafik güvenliğinin önemi ve trafikte temel davranış şekilleri konularından bilgiler aktarıldı.

 

Ayrıca trafik güvenliğine dair bakanlıkça ’Bi hareketine bakar hayat’ sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde, üzerinde giydirme çalışmaları yapılmış Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne tahsisli ’emniyet kemeri simülasyon aracı’ ile emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda uygulamalı bilgilendirme yapıldı.

 

Bunun yanında araç sürücülerine yönelik ise alkol eğitim gözlüğü ile araç kullanırken alkolün etkisi altında araç kullanma konusunda eğitim verildi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.