Minik jimnastikçiler milli sporcu olmak için çalışıyor

  Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının 6-15 yaş arası kız ile erkek çocukların, psikolojik, sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla açtığı spor okulları bünyesinde 20 branşta çalışmalar devam..

Minik jimnastikçiler milli sporcu olmak için çalışıyor
Yayınlanma: Güncelleme:

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının 6-15 yaş arası kız ile erkek çocukların, psikolojik, sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla açtığı spor okulları bünyesinde 20 branşta çalışmalar devam ediyor. Diyarbakır 25 Mart’ta yapılan artistik jimnastik yarışmalarında dereceye giren 3 öğrenci milli takıma katılabilmek için kursta zorlu eğitimden geçiyor.

“Türkiye’yi temsil etmek için ter döküyor”

Yarışmada dereceye giren sporculardan 10 yaşındaki Fatimetüzzehra Akar, uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil etmek hedefiyle milli takıma seçilmek için çalışıyor. Hocaların direktifleri doğrultusunda yoğun tempoda çalıştıklarını belirten Akar, “Burada Jimnastik yapıyoruz, taklalar atıyoruz, köprüler yapıyoruz, burası çok güzel eğleniyoruz. Üç ay önce artistik jimnastik yarışmasına katıldım.’ dedi.

 

 

Öğrencilerinden Rohat Yusuf ise Türkiye’de derece elde etmek istediğini belirtti. Boş vakitlerini verimli geçirdiklerini belirten Yusuf, “Burada vaktimiz çok güzel geçiyor. Hocalarımız bize takla atmayı öğretiyor. Biz de öğrenmeye çalışıyoruz. Yarışmalara katılıp birinci olmak ve hocam gibi öğretmen olmak istiyorum” diye konuştu.

 

 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.