KANSER HASTASINA DA MI? EL Ä°NSAF

Diyarbakır’da Murat Katar’ın eşi Sultan Katar, 2018 yılında meme kanseri teşhisi konuldu. Aynı yıl içerisinde tedavisine başlanarak kemoterapi gören Sultan Katar adına habersiz şekilde, Silvan ilçesinde bir doktor tarafından binlerce..

KANSER HASTASINA DA MI? EL Ä°NSAF
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’da Murat Katar’ın eÅŸi Sultan Katar, 2018 yılında meme kanseri teÅŸhisi konuldu. Aynı yıl içerisinde tedavisine baÅŸlanarak kemoterapi gören Sultan Katar adına habersiz ÅŸekilde, Silvan ilçesinde bir doktor tarafından binlerce liralık ilaç alındığı iddia edildi. Sultan Katar 2018 yılında hastalığa yenik düşerek hayatını kaybederken, eÅŸi Murat Katar eÅŸinin adına Silvan Devlet Hastanesi’nde bir görevli doktor tarafından binlerce liralık ilaç yazıldığını ve bu ilaçların yine aynı ilçede bir eczaneden alınmış gibi gösterildiÄŸini tespit ederek hukuk mücadelesi baÅŸlattı. Katar avukatı aracılığıyla suç duyurunda bulunurken, Gaziantep Bölge Ä°dare Mahkemesi konunun incelenmesi için soruÅŸturma izni verdi. Olayla ilgili elindeki dosya ile birlikte eÅŸinin mezarı başında yaÅŸadıklarını göz yaÅŸlarıyla anlatan Murat Katar, eÅŸinin ölmeden önce Diyarbakır’da kemoterapi gördüğü sırada eÅŸinin adına kanser tedavisinde kullanılan 52 adet ilaç yazıldığını tespit ettiÄŸini ve ardından ÅŸikayette bulunduÄŸunu söyledi.

“EÅŸim kemoterapi gördüğü sırada ilaçlar yazılmış”
Ä°laçları asla görmediÄŸini ve eÅŸinin de bu ilaçları hiç kullanmadığını belirten Katar, “Ben eczaneye ilaç almaya gittiÄŸim eczanede bu ilaçların bana verildiÄŸi belirtildi. Bunun üzerine ben SGK’ya baÅŸvuruda bulundum. Ardından ÅŸikayetim Ankara’ya gitti. 3 yıldır dava açmışım ama bir sonuç alamadım. Benim eÅŸim kemoterapi gördüğü sırada ilaçlar alınmış ve bu ilaçlardan kanser ilacını yazan bir doktor enfeksiyon ilacını yazan da bir doktor olmak üzere 2 doktorun imzası bulunmaktadır” dedi.

“3 yıldır sonuçlanamayan dava yüzünden çocuklarımla periÅŸanız”
Yetkili kurumlara davanın bir an önce çözüme kavuÅŸmasını istediÄŸini belirten Katar, “CumhurbaÅŸkanıma sesleniyorum, 3 yıldır bu dava ile uÄŸraşıyorum her hangi bir sonuç alamadım. Bu davanın bir an önce çözüme kavuÅŸmasını CumhurbaÅŸkanımdan rica ediyorum. Benim vicdanım sızlıyor. Bana böyle bir acının üstüne bunu çektiren benim babam dahil olursa kendisinden ÅŸikayetçiyim. Ä°ÅŸin ucunda kim olursa olsun ÅŸikayetçiyim. 3 yıldır sonuçlanamayan dava yüzünden çocuklarımla birlikte periÅŸan bir haldeyiz. Yeter artık. Bu olayla ilgili kim suçluysa cezasını çeksin” diye konuÅŸtu.
Konuyla ilgili bilgi veren Murat Katar’ın avukatı Zeki Oran, söz konusu olayın takipçisi olduklarını söyledi.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.