MEMHNUNİYET ANKETİ YÜZDE 95 ÇIKAN YEMEK BAHANE Mİ OLDU?

Daha önce Selahaddin’i Eyyubi devlet hastanesinde yemek boykotu yapan SES sendikası üyelerinin eylemlerinin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi başta olmak üzere tüm kamu hastanelerinde kapsamlı şekilde sunulan yemek ve..

MEMHNUNİYET ANKETİ YÜZDE 95 ÇIKAN YEMEK BAHANE Mİ OLDU?
Yayınlanma: Güncelleme:

Daha önce Selahaddin’i Eyyubi devlet hastanesinde yemek boykotu yapan SES sendikası üyelerinin eylemlerinin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi başta olmak üzere tüm kamu hastanelerinde kapsamlı şekilde sunulan yemek ve yemek hizmetlerinden duyulan memnuniyet anketi yapılmıştı. Yapılan anketler sonucunda yüzde 85 ile 95 oranlarında memnuniyetler dile getirilmişti. Yapılan memnuniyet anketlerinin ardından bu kez de bu gün SES sendikasına bağlı bir gurup yemekleri gerekçe göstererek hastane bahçesinde bir basın açıklaması yapmak istedi. İddialara göre hastane yönetimi tarafından bahçede basın açıklaması yapmalarına müdahale edilmeyen guruptan 2 kişi basın açıklaması yapmak yerine yemekhanenin kapısına giderek kimsenin yemekhaneye girmemesini ve yemek almamalarını, protesto etmelerini istedikleri belirtildi. Bu esnada yemekhane yetkililerinin şahısların yanına gelerek yaptıklarının yasal olmadığının hatırlatıldığı ve yaptıklarına son vermeleri istendi. Bu esnada çıkan hengâme sırasında arbede yaşanırken SES sendikası üyelerinin bir anda yemekhanenin girişine yığıldıkları ve kavga yaşandığı ifade edildi. Yemekhane girişinde yaşanan ve kameralar tarafından tespit edilen olay sırasında engelli kadrosundan çalışan bir personelin yediği dayaklar nedeniyle kendini kurtarmaya çalıştığı sırada silahına davrandığı ve daha fazla şiddete maruz kalmamak için bir el ateş ettiği de iddialar arasında.

Silahına davranan şahısın bir ay önce yakınlarından birinin öldürüldüğü ve kan davalı oldukları belirtildi.

Silahın ateşlenmesi ve arbedenin boyutunun büyümesi üzerine olay yerine gelerek müdahalede bulunan polis kısa sürede kalabalığı dağıttı. Silahı ateşleyen ve olaya karışan bazı kişilerin gözaltına alındığı da öğrenildi.

Yaşanan arbedenin ardından olay yerine gelen DEAH) Başhekimi Muhammed Asena sendika temsilcileri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yemeklerden şikâyetçi olduklarını aktaran sendika yetkililerine memnuniyet anketi sonuçlarını aktaran Asena, sorunları çözmenin yolunun istişareden ve uzlaşmadan geçtiğini hatırlattı.

Bu gün gerçekleşenler ve memnuniyet anketleri sonuçları ortaya çok farklı bir tablo koyarken yaşananlar ardında kocaman bir ACABA bırakıyor.

Konu ile ilgili detaylar ve gelişmeler geldikçe sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz…

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.