Mevsimlik çiçeklerde kış hazırlıkları başladı

Büyükşehir Belediyesi, kendi tesislerinde üretip ekonomik anlamda büyük tasarruf sağladığı, kışlık çiçek üretimi için çalışmalarını hızlandırdı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kış mevsimi hazırlığı kapsamında Yenişehir ilçe sınırlarında yer alan..

Mevsimlik çiçeklerde kış hazırlıkları başladı
Yayınlanma: Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, kendi tesislerinde üretip ekonomik anlamda büyük tasarruf sağladığı, kışlık çiçek üretimi için çalışmalarını hızlandırdı.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kış mevsimi hazırlığı kapsamında Yenişehir ilçe sınırlarında yer alan Fidan Üretim Şefliği’nde çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, kışlık çiçek üretimi sırasıyla, harman hazırlığı, ilaçlama, kök geliştirici-bitki düzenleyici gübreleme ve şaşırtma işlemine tabii tutuluyor.

İlk hazırlık aşamasında 6 metrekarelik tavalara torf ve perlit karışımı harman bırakılıyor. Her tavaya 10 bin kışlık çiçek tohumu atılıyor. 

Lahanalarda 3-5, menekşelerde 7-14 gün sonra çimlenme görülüyor. Bunun ardından bitkiler ilaçlama ve gübrelemeye tabii tutuluyor. 

Şaşırtma çalışmasında tekrar harmana tabii tutulan bitkiler daha sonra tünellere nakledilip, alana toprakla buluşturulana dek kök geliştirici gübrelerle besleniyor.  

Kavşak, refüj ve parklar rengarenk çiçeklerle süslenecek

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kendi tesisinde ürettiği kırmızı ve beyaz renklerde lahana, kırmızı, sarı, beyaz ve mor renklerde menekşe, kırmızı, sarı, mor, kırmızı-beyaz karışık renklerde laleleri kentin kavşak, refüj ve parklarında toprakla buluşturup kenti rengarenk süsleyecek.

Kasım’ın ilk haftası itibariyle dikimlere başlayacak olan ekipler, bitkilendirme çalışmalarını ilkbahar aylarına kadar sürdürecek.

 
 
 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.