KOCABÜK NEDEN ADAY OLDUKLARINI AÇIKLADI

DTSO seçimleri Pazar günü yapılıyor. Bu çerçevede seçim yarışında yer almak için kolları sıvayan Murat Kocabük bir çok konunun altını kırmızı kalemle kalınca çizerek neden aday olma kararı aldıklarını açıkladı…

KOCABÜK NEDEN ADAY OLDUKLARINI AÇIKLADI
Yayınlanma: Güncelleme:

DTSO seçimleri Pazar günü yapılıyor. Bu çerçevede seçim yarışında yer almak için kolları sıvayan Murat Kocabük bir çok konunun altını kırmızı kalemle kalınca çizerek neden aday olma kararı aldıklarını açıkladı.

Kocabük, Diyarbakır ekseninde her ne kadar ticari ivme noktasında çok başarılı bir grafik çizilmeye çalışılsa da gerçeklerin tam tersi olduğunu belirtti. Konuyu hala alğılayamayanların Gaziantep ilinin veya Diyarbakır’ın yüz ölçüm ve nüfus bakımından çok daha az oranına sahip olan Maraş ve Mardin illerine dikkatleri çekti. İhracat noktasında Diyarbakır’a fark atan illerin aslında işlevsellik olarak şehrin çeyreği dinamiğe sahip olmadığını belirterek oldukça etkili olması gereken meslek örgütlerinin üzerlerine düşen görevleri yapmamalarının bu tabloya neden olduğunu da sözlerine ekledi.

Kocabük yaptığı açıklamada şu önemli başlıklara yer verdi:

– “DEDAŞ’ın özelleşmesi Diyarbakır’daki ticari hayata vurulmuş en büyük darbelerden biridir. Diyarbakır her platformda kaçak elektrik kullanılan illerin başında gösterilmeye çalışılsa da bu gerçeği yansıtmamakta, üretimcilerin, inşaatçıların yakasına yapışan büyük bir yüktür. Bunu örneklersek ben bir müteahhit olarak inşaatım için başvuruda bulunduğum zaman Trafo dahil bütün harcamaları ve projelendirmeleri bize yaptırıyor. Öte yandan jeneratörlü sitelerde jeneratör elektriğinin ayrı verilmesini talep etsek te kendileri saat üzerinden geçirilmesini sağlayıp elektrik faturalarını şişiriyorlar. Enerjinin lazım olduğu her yerde DEDAŞ bir sorun yumağı olarak karşımıza çıkmakta. Komşumuz Elazığ ilindeki hizmet anlayışını takip edenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. Peki buna rağmen odalarımızın bu konuda bir işlevselliği var mı? Yok… Bunun için adayım.

– “Yapı Denetim firmalarının aldıkları fahiş rakamlardan sanki kimse haberdar değil. Yapı denetim firmaları devasa rakamları biz müteahhitlerden alarak belediyelere ve bakanlıklara cüzzi ödemeler yapmakta, bunun yanı sıra büyük paraları haksız olarak bizlerden almaktadır. Yıllardır süre gelen bu düzen hiç mi bir oda temsilcisinin dikkatini çekmedi, hiç mi neden diye sormadılar., hiç mi üyelerinin menfaatlerini düşünmediler! Yapı denetim vurğununa dur demek için adayım..”

– “Belediyemiz imar ifraz 18’i parsellendirmiş, yapıya hazırlamış. Ben gidip anlaşmamı yapıp alıyorum ve ruhsatlandırıyorum. Sonrasında binayı yapıp bitiriyorum, aboneliklere başvuruyoruz. DİSKİ’ye gidip suyumuzun bağlanmasını istiyoruz. Varsa şebeke suyumuzu bağlıyor yok ise sondajla mücadele ediyoruz. Her şey sona geldiğinde iş kanalizasyon bağlantısına geldiğinde başvurumuzu yapıyoruz, kanalizasyona mesafe biraz uzak ise yazılı değil, şifahi olarak fosseptik çukuru açmamızı söylüyorlar: Peki biri içine düşerse hesabını kim verecek? Ötesi gelip bağlantı yapmak yeri kanalizasyonu bize bağlatıp ayrıca da ödeme alıyorlar. Çok enteresan uygulamalarla karşılaşıyoruz. Bunlara artık dur demek için adayım.

– “Bunlar ve çok daha fazla sorunlar var. İşte tüm bu alanlardaki tüm sıkıntılar için adayım”

            

                Pazar günü herkes sandığa gidecek ve kullanılacak oylar ya sorunlardan arınmamızı sağlayacak ya da böyle gelmiş böyle gider mantığının devamına vesile olacak. Bu nedenle 9. Gurup meslek komitesi adayı olarak desteklerinizi beklemekteyim.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.