YILMAZ ELALDI İŞİTME ENGELLİ TAKIMINI YANLIZ BIRAKMADI

    Diyarbakır’da 40 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe yer alan Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, sponsoru olduğu Diyarbakır İşitme Engelliler Spor Kulübü’nün (DİESK) maçını izledi. Yenişehir ilçesinde..

YILMAZ ELALDI İŞİTME ENGELLİ TAKIMINI YANLIZ BIRAKMADI
Yayınlanma: Güncelleme:

 

 

Diyarbakır’da 40 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe yer alan Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, sponsoru olduğu Diyarbakır İşitme Engelliler Spor Kulübü’nün (DİESK) maçını izledi.

Yenişehir ilçesinde yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait sosyal tesiste Diyarbakır İşitme Engelliler Spor Kulübü ile Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü arasında oynanan müsabakayı seyreden Elaldı, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır İşitme Engelliler Spor Kulübü’ne (DİESK) forma vererek kulübe sponsor olduklarını duyurmuştu.

Maç sonrası konuşma yapan Elaldı, DİESK’e sahip çıkılması için çağrıda bulundu. Elaldı, “Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır İşitme Engelliler Spor Kulübü’ne (DİESK) ziyarette bulunmuştuk. Kendileri bize 16 adet kupa göstermişti. Böyle başarılı bir takımın burada gördüğümüz kadarıyla antrenmansız evden maça, maçtan eve gittiğini görüyoruz. Maalesef bu arkadaşlarımızın antrenman yeri yok. Ve şuanda Diyarbakır’ı yönetenlerden hiçbirinin bu çocuklarımıza sahip çıkmaması bizi gerçekten derinden üzüyor. O yüzden burada devlet yetkililerinden bu insanlarımıza özellikle antrenman sahası anlamında yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Bu çocuklarımız maça gelirken bile kendileri minibüs parası vererek geliyor, yine deplasmanlara kendi ceplerinden harcama yaparak, dinlenmeden ve bazen de yemek yemeden dönüyorlar. Bu içler acısı bir durum. Ben şahsım olarak elimden geleni yapacağım ama yanlız benimle biten bir durum değil. Bu güzel çocuklarımızın gelecekleri adına yetkililere sahip çıkmaları yönünde sesleniyorum.” dedi.

‘Haberi okuyunca maça destek amacıyla geldim’

Hayırsever İş adamı Yılmaz Elaldı’nın Diyarbakır İşitme Engelliler Futbol kulübü için yaptığı fedakarlığı haberler aracılığı ile duyduklarını belirten Diyarbakır Maya Okulları kurucu Mehmet Nezir Bulut şunları kaydetti: “Haberlerde Yılmaz beyin yaptığı fedakarlığı görünce maçı izlemek için bende geldim. Bu arada Yılmaz Elaldı beyide gördük ve kendilerine bu ulvi davranışlarından ötürü tebriklerimi ilettim. Bİz bu memleketin evlatları olarak gerçekten de bu ve benzer durumdaki kardeşlerimize el atmalıyız. Haberlerde antrenman yapacak yer bulamadıklarını, kendi harçlıklarını toplayarak halı saha kiraladıklarını duyduk. Diyarbakır Maya okulları olarak bizlerde yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyor, mesai sonrası okulumuzun spor salonunda çalışma yapmalarını destekleyeceğiz. Hayır sever iş adamımız Yılmaz Elaldı beyi de bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.   

Kurulduğundan bu yan hiçbir yerden destek almadıklarını belirten DİESK Başkanı Sait Elinç, hem şehri hem de Elaldı’yı mahcup etmeyeceklerini söyledi.

Elinç, “Yılmaz Elaldı bizim aramıza hoş geldi. Gerçekten Diyarbakır’da biz ilk defa böyle bir şey gördük. Bize destekleri için kendisine çok teşekkür ederiz. Kendisini aramızda görmekten çok mutluyuz. Şuanda başarısız olabiliriz. Çünkü ciddi anlamda destekçimiz yoktu ve eksiğimiz çok fazlaydı. Bize bu konuda Yılmaz Elaldı destek oldu. Biz mutlaka kendisini mahcup etmeyeceğiz. Bu alanda çalışacağız ve başaracağız da. Çünkü önceki yıllarda da tek başımıza çalışıp başardık. Şimdi de aynısını yapacağız. Yılmaz Elaldı bize sponsor olmadan önce halı sahaya gidip para veriyorduk ki öyle antrenman yapıyorduk. Onun haricinde servis ücretleri gibi bütün harcamaları kendi cebimizden veriyorduk. Ama şuan biliyoruz ki arkamızda bir destek var ve kafamız rahat. Böylelikle maçlara daha fazla odaklanmış olacağız” ifadelerine yer verdi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.