‘SIZ HOÅžGELDIZ, BAÅžIMIZIN ÃœSTINE GELMÄ°ÅžSIZ’

Diyarbakır’da 37 yılı aÅŸkın bir süredir tatlı sektöründe lider olduÄŸu için haklı bir üne sahip olan ve Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri pandemi dönemine raÄŸmen Ä°stanbul’da 8’inci ÅŸubesini..

‘SIZ HOÅžGELDIZ, BAÅžIMIZIN ÃœSTINE GELMÄ°ÅžSIZ’
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’da 37 yılı aÅŸkın bir süredir tatlı sektöründe lider olduÄŸu için haklı bir üne sahip olan ve Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri pandemi dönemine raÄŸmen Ä°stanbul’da 8’inci ÅŸubesini Beylikdüzü Beykent’te dev organizasyonla açtı. Açılışta otizmli çocuklar ÅŸeref konuÄŸu olarak katıldı.


Diyarbakır’da yarım asra yakın bir süredir tatlı sektöründe nam salan ve Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, Ä°stanbul’da 8’inci ÅŸubesini görkemli bir ÅŸekilde açtı.

ABA KLİNİĞİN ÜNÜ YAYILIYOR

çılışın ÅŸeref konuÄŸu ise GeliÅŸim Otizm Akademisi öğrencileri ve eÄŸitmenleri oldu. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Yılmaz Elaldı’nın torunu için otizm okulu bulamayınca yaptığı dev yatırımla otizmli bireylerin eÄŸitim alabileceÄŸi ABA KliniÄŸi atığını ve bununla da yetinmeyip otizmli öğrencilere burs verdiÄŸini öğrenen GeliÅŸim Otizm Akademisi yaÅŸam lideri Ä°stek Kaynarca, Hacıbaba Pastaneleri yönetimini Ä°stanbul’da yalnız bırakmadı. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Yılmaz Elaldı otizmli öğrenciler ile ilgili Ä°stanbul ve Diyarbakır arasında köprü oluÅŸturacaklarını, destekleme konusunda yan yana olacaklarını aktardı.


GeliÅŸim Otizm Akademisi yaÅŸam lideri Ä°stek Kaynarca, açılışta bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kaynarca, “Yılmaz beyi ben ABA KliniÄŸi takip ederken tanıdım, kendisinin yönetici kuruculardan olduÄŸu öğrendim. Sonrasında kendisiyle sosyal medyada iletiÅŸim kurarak okulumuza davet ettim. SaÄŸ olsun kendisi bizi kırmadı, Ä°stanbul’a geldiÄŸinde uÄŸrayacağını söyledi. Açılışa davet etti, biz de çocuklarımızla birlikte açılışa katıldık. Ben çok mutlu oldum, her zaman arkamızda olacağını iletti. Otizmli çocuklarla 12 yıldır çalışan bir öğretmenim, çocuklarla ilk tanıştığımda onların bizlere ne kadar çok ihtiyaçları olduÄŸunu, bu çocuklara neler yapabileceÄŸimi hep kendime sordum. Buradan bizim çocuklarımız için herkese sesleniyorum, sevin el açın, onları lütfen dışlamayın, onlarda bizim gibi kendilerini ifade edebiliyorlar. Sizler onları dışlayıp erteledikçe, aileleri ve hayatta onları erteliyor. Ailelerin psikolojisi bozuluyor onlar ertelenince. Onlar hepimizin çocukları” dedi.


Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu ve ABA Klinik Kurucu BaÅŸkanı Yılmaz Elaldı, gelen otizmli çocukların kendilerinin ÅŸeref konukları olduÄŸunu ve torunu Osman’ın gönül arkadaÅŸları olduÄŸunu vurguladı. Elaldı, “Bu tablo bizi çok mutlu etti. Bu özel çocuklarımız için nasip olursa Türkiye’dekilerine el atalım. Ä°stek hanım da bu iÅŸe gönüllü olarak el atanlardan, kendisiyle tanıştığıma memnun oldum. Torunum Osman’ın gönül arkadaÅŸları burada. BaÅŸ ve ÅŸeref konuklarımız, kim gelirse gelsin asıl ÅŸeref konuklarımız onlar” diye konuÅŸtu.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.