DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ GÜNDEMİ

HABER BAŞLIKLARI: – ASANSÖRDE TARTIŞTIĞI KOMŞUNU SOKAKTA SİLAHLA AĞIR YARALADI -SİVEREK’TE 17 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI -DİYARBAKIR’DA ÖĞRENCİLERE İTFAİYE EĞİTİMİ – PKK’LI TERÖRİST KAR’A VERİLEN 32 YIL CEZANIN GEREKÇELİ KARARI HAZIRLANDI..

DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ GÜNDEMİ
Yayınlanma: Güncelleme:

HABER BAŞLIKLARI:

– ASANSÖRDE TARTIŞTIĞI KOMŞUNU SOKAKTA SİLAHLA AĞIR YARALADI

-SİVEREK’TE 17 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

-DİYARBAKIR’DA ÖĞRENCİLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

– PKK’LI TERÖRİST KAR’A VERİLEN 32 YIL CEZANIN GEREKÇELİ KARARI HAZIRLANDI

-ÜNİVERSİTE GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

-“ONLARIN ÇOCUKLARI AVRUPA’DA YAŞIYORLAR BİZİMKİLER DAĞDA CENAZELERİ BİLE GÖREMİYORUZ”

ASANSÖRDE TARTIŞTIĞI KOMŞUNU SOKAKTA SİLAHLA AĞIR YARALADI

Diyarbakır’da iki komşu oturdukları apartmanın asansöründe tartıştı. Asansörden indikten şahıslardan biri sokak ortasında belinden çıkardığı tabancayla komşusunu ağır yaraladıktan sonra bölgeden kaçtı.
Olay, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Dr. Sıtkı Göral Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre, M.B. (56) işyerine yakın olan evinden ayrılarak asansöre bindi, bu sırada ismi öğrenilemeyen komşusu ile henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştı. Tartışma M.B.’nin Dr. Sıtkı Göral Caddesi üzerinde bulunan işyerine kadar devam ederken, ismi öğrenilemeyen komşusu belinden çıkardığı tabancayla rastgele ateş etmeye başladı. Kurşunların hedefi olan M.B. ağır yaralanırken, kurşunlar olay yerinden geçen H.İ. (17) isimli gencin tişörtünden girerek teğet geçti.

Silahla ateş eden şahıs kaçtı
Saldırgan şahıs olay yerinden kaçarken, ağır yaralanan M.B. çevredekiler tarafından olayın yerinden yaklaşık 50 metre uzaklıkta bulunan özel bir hastanenin acil servisine kaldırdı. Burada doktorlar tarafından ilk müdahalesi yapılan M.B. tedavi edilmek üzere ambulansla Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Çok sayıda boş kovan bulundu
Çevrede yapıtları inceleme çok sayıda boş kovan ile bir adet patlamamış mermi bulurken, çevredeki bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan olayın görüntülerini de incelemeye aldı.
Polis, şahsın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

DİYARBAKIR’DA KOMŞU İKİ KİŞİ OTURDUKLARI APARTMANIN ASANSÖRÜNDE SEBEBİ BİLİNMEYEN BİR NEDENDEN DOLAYI TARTIŞTI. KOMŞULAR ASANSÖRDEN İNDİKTEN SONRA SOKAK ORTASINDA KOMŞULARDAN KİMLİĞİ BELİRLENEMEYEN KİŞİ BELİNDEN ÇIKARDIĞI TABANCAYLA M.B İSİMLİ KOMŞUSUNA SİLAHLA ATEŞ EDEREK AĞIR YARALADIKTAN SONRA BÖLGEDEN KAÇTI. ŞAHSIN ATEŞ ETMESİ NEDENİYLE YOLDA GEÇEN H.İ ‘NİN İSE KURŞUN TİŞÖRTÜNDEN SIYRILARAK TEĞET GEÇTİ.

 

-SİVEREK’TE 17 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda 17 düzensiz göçmen yakalandı.
Siverek-Şanlıurfa karayolu yakınlarında bir tarlada düzensiz Afgan mültecilerin olduğu ihbarı alan jandarma ve polis, bölgeye operasyon düzenledi. Jandarma aracını gören mülteciler, çevredeki mısır tarlası ve ağaçlık alanlara kaçtı. Jandarma ve polis havaya ateş açarak, kaçan mültecileri kovaladı. Polis tarla ve ağaçlık alanlarda kaçan mültecileri teker teker yakaladı. Yapılan operasyonda 17 düzensiz mülteci yakalandı.
Mülteciler arasındaki Türkçe bilen Süleyman Recebi, Türkiye’ye İran üzerinde geldiklerini söyledi. “Niye Türkiye’ye geldiniz” sorusuna Recebi, ”Savaştan kaçıyoruz” yanıtını verdi. Recebi, grupta neden kadının bulunmadığı yönündeki soruya ise, “Kadınlar ayrı bir yolla geliyor. Kadınlar otobüse biniyor ve geliyor” dedi. Türkiye yolculuğu esnasında çok zorlu koşulları geride bıraktıklarını anlatan Süleyman Recebi, “Biz erkeklerin yolculuğu daha zorlu geçiyor. Daha çok yaya olarak gidiyoruz. Mesela Diyarbakır’dan buraya yürüyerek geldik” diye konuştu.
Yakalanan göçmenler daha sonra Siverek Emniyet Müdürlüğüne götürüldü, burada yapılacak işlemleri sonrasında sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilecek.

SİVEREK İLÇESİNDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 17 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI.

DİYARBAKIR’DA ÖĞRENCİLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası dolayısıyla öğrencilere yönelik eğitim programı düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle öğrencilere yönelik teorik ve pratik eğitimler veriyor. İtfaiye Daire Başkanlığı görevlileri, öğrencileri, LPG ve doğal gazdan kaynaklı, konutlarda veya iş yerlerinde meydana gelebilecek yangınlarda, yoğun duman ve zehirli gazlar, ysc, b sınıfı yangınlar ile ilgili bilgilendirdi.

İtfaiye kıyafeti giyen öğrenciler yangına müdahale etti
Yenişehir Şehitlik Mahallesinde bulunan Gazi Ortaokulu’nda yapılan pratik eğitimde öğrencilere itfaiye kıyafeti giydiren ekiplerin kontrollünde, LPG, doğal gaz ve sıvı yangınlarında meydana gelebilecek yangınlara müdahale etme ile ilgili tatbikat yaptırıldı. Yangın söndürme işleminin ne şekilde yapıldığını pratik yaparak öğrenme fırsatı bulan öğrenciler, ayrıca merak ettikleri soruları eğitimi veren görevlilere yöneltti.
Eğitim programı öğrencilerin, sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi. İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Haftası dolayısıyla arasında kent merkezi ile ilçelerde belirlenen okulları eğitim programları düzenleyecek. Ayrıca, itfaiye yerleşkelerini ziyaret etmek isteyen öğrenci ve vatandaşları da ağırlayarak bilgilendirmelerde bulunacak.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İTFAİYE HAFTASI DOLAYISIYLA ÖĞRENCİLERE YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİ.

 

PKK’LI TERÖRİST KAR’A VERİLEN 32 YIL CEZANIN GEREKÇELİ KARARI HAZIRLANDI

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında yakalanan turuncu kategorideki PKK’lı terörist “Heba Rodi” kod adlı Tarık Kar’a, 3 ayrı suçtan verilen 32 yıl 6 ay hapis cezasına ilişkin gerekçeli karar hazırlandı.
Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında geçen yıl düzenlenen operasyonda yakalanan turuncu kategorideki PKK’lı terörist “Heba Rodi” kod adlı Tarık Kar’a, 3 ayrı suçtan verilen 32 yıl 6 ay hapis cezasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Kar hakkında, 1 Temmuz’da “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi” ve “6136 sayılı yasaya muhalefet” suçlarından verilen hapis cezasına ilişkin 15 sayfalık gerekçeli karar yazıldı.
Gerekçede, Lice’nin Sağgöze kırsalında 13 Mayıs 2020’de İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat timlerince gerçekleştirilen ve bir teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda terörden arananlar Listesinde turuncu kategoride yer alan örgütün sözde Lice alan sorumlusu Tarık Kar’ın yakalanarak, tutuklandığı anımsatıldı. Terör örgütü PKK/KCK’da silahlı bir eyleme katıldığına dair delil bulunmadığı belirtilen kararda, sanığın üzerine atılı “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçunu işlemeye elverişli, dosyaya yansıyan ve vahamet arz eder nitelikte bir saldırının bulunmadığı kanaatine varıldığı aktarıldı. Kararda, yapılan değerlendirmelerde sanık Kar’ın eyleminin “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçuna uyduğunun kabul edildiği bildirildi.
Kararda, sanık Tarık Kar hakkında 3 ayrı suçtan, sanığın kastının yoğunluğu, örgüt içerisinde kaldığı süre, suçun işlendiği zamanı, yeri, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen neticenin ağırlığı ile suçun işlenmesindeki biçim ve özellikleri dikkate alınarak takdiren asgari had aşılmak suretiyle cezalandırılmasına karar verilmiş. Kar’ın sabit görülen suçunun terör suçları kapsamında kaldığı anlaşıldığından verilen cezasından yarı oranında artırım yapılmıştır” değerlendirmesine yer verildi.
“Yargılaması sonucu sanığın suçunun sabit görülmesi, eylemleri karşılığı belirlenen ceza miktarı gözetildiğinde hayatın olağan akışına göre ceza süresinin sanığın kaçacağı yönünde karine oluşturması, adli kontrol tedbiri hallerinin sanığın kaçmasını engellemeye yeterli caydırıcılıkta olmaması karşısında tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu kanaatine varılmıştır” ifadesine yer verilen kararda, tutukluluk halinin devamı yönünde hüküm kurulduğu aktarıldı.
Sanık Tarık Kar, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi” ve “6136 sayılı yasaya muhalefet” suçlarından 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DİYARBAKIR’IN LİCE İLÇESİ KIRSALINDA YAKALANAN TURUNCU KATEGORİDEKİ PKK’LI TERÖRİST “HEBA RODİ” KOD ADLI TARIK KAR’A, 3 AYRI SUÇTAN VERİLEN 32 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA İLİŞKİN GEREKÇELİ KARAR HAZIRLANDI.

 

ÜNİVERSİTE GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Dicle Üniversitesi fakülteleri, yüksek okulları, üniversite yurdunun sorunları ve güvenliği konulu ‘Üniversite Güvenlik Kurulu Toplantısı’ düzenlendi.
Vali Münir Karaloğlu başkanlığında Dicle Üniversitesi senato toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Vali yardımcısı Murat Yıldız, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Mehmet Kasım Ermiş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda Dicle Üniversitesi, yüksek okulları, üniversite yurdunun sorunları ve güvenliği konuları görüşülürken, yüksek öğrenimde sorunsuz bir akademik yıl geçirilmesi için yapılan mevcut çalışmalar ile üniversite yurtlarının ulaşım ve güvenlik sorunları ele alındı. Olası olumsuz durumların oluşması halinde ilgili tüm kurumlarla birlikte koordinasyon içerisinde çalışılarak, üniversite ve yurt bölgelerinde öğrenciler için alınacak tedbirler görüşüldü.

DİYARBAKIR VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU BAŞKANLIĞINDA DİCLE ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELERİ, YÜKSEKOKULLARI, ÜNİVERSİTE YURDUNUN SORUNLARI VE GÜVENLİĞİ KONULU “ÜNİVERSİTE GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI” DÜZENLENDİ.

 

“ONLARIN ÇOCUKLARI AVRUPA’DA YAŞIYORLAR BİZİMKİLER DAĞDA CENAZELERİ BİLE GÖREMİYORUZ”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 757. gününde de devam ediyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 757. gününde de sürüyor. Evladı Yusuf’un 2014’te 17 yaşındayken Siirt’in Şirvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa götürüldüğünü kaydeden Nurettin Ödümlü, çocuğuna seslenerek teslim olmasını istedi. Ödümlü, “Köy korucusu ve muhtar olduğum için devleti seviyordum oğlumu 2014’te götürdüler. Bunlar 1991’de 13 yaşındaki kız kardeşimi de öldürdüler, babamda kardeşimin cenazesinde kalp krizi geçirip vefat etti. HDP Kürtlerden ne istiyor, hiçbir güven bırakmadı, biz devletimizi seviyoruz, burada ne kadar Türk var ise onların hakkına bizde sahibiz. Buradaki aileler çocuklarını bekliyor, onların çocukları Avrupa’da yaşıyorlar bizimkiler dağda cenazeleri bile göremiyoruz. 2 yıldır çocuğum ölmüş diyorlar bu hayatla yaşıyoruz. Biz çocuklarımızı istiyoruz, oğlum eper beni görüyor ve duyuyorsan evine dön gel Yusuf artık yeter. HDP’liler dağdaki gençlere giderseniz işkence yaparlar, 50 yıl ceza verecekler diyorlar öyle bir şey yok. Dağda gelen çocuğu Recep Tayyip Erdoğan yanına kabul etti, bu dünyaya bir örnek olsun. Teslim olursanız sizi anne ve babalarınıza teslim ediyorlar. Kimse size zarar veremez tüm dağdaki çocuklara sesleniyorum, eve gelip teslim olun anne ve babalarınız sizi burada bekliyor” dedi.

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERİN DİRENİŞİ 757. GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.