DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ GÜNDEMİ

TELEFONUNA GELEN MESAJI TIKLAYINCA… Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde kapıcılık yaparak geçimini sağlayan bir kişi telefonuna gelen mesajı tıklamasının ardından bankasındaki 85 gram altın ve 2 bin lirasından oldu.Edinilen bilgiye göre, Silvan..

DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ GÜNDEMİ
Yayınlanma: Güncelleme:

TELEFONUNA GELEN MESAJI TIKLAYINCA…

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde kapıcılık yaparak geçimini sağlayan bir kişi telefonuna gelen mesajı tıklamasının ardından bankasındaki 85 gram altın ve 2 bin lirasından oldu.
Edinilen bilgiye göre, Silvan ilçesinde bir binada kapıcılık yaparak geçimini sağlayan 8 çocuk babası Mehmet Mağaç (42), yaklaşık 1 ay önce bir bankadan arandıktan sonra tarafına bir mesaj geldiği ve kendisi de bu mesajda bulunan linki tıkladı. Linki tıklamasının ardından Mağaç’ın altın hesabından 85 gram altın bozulduğunu ve 2 bin liralık da alışveriş yapıldığını öğrendi. Neye uğradığını şaşıran Mağaç, “Yaklaşık 28 gün önce tanımadığı bir bayan bankadan aradığını söyleyerek, banka aracılığıyla sana bir mesaj gönderiyorum. Dolandırıcı olsam bu bilgilerini nerden bileceğim dedi. Daha sonra ben de bankanın şubesine giderek görevli banka memuruyla görüştüm. Bana bunların dolandırıcı olduğunu söyledi. Ben de telefonu kapatarak müşteri hizmetlerini aradım. Banka hesabımı bloke ettim. Banka gişesine giderek TC kimlik numaramı oradaki görevli banka memuruna verdim. Hesabıma girdi. Bana senin altın hesabından 85 gram altın bozulduğunu ve 2 bin liralık alışveriş yaptığımı söyledi. Ancak ben herhangi bir işlem yapmadım. Konuyla ilgili Silvan Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesini sunarak dava açtım. 85 gram altını o zaman 44 bin liraya almıştım alın terim ve çocuklarımın geleceği için birikimimdi. Aynı saate bankaya giderek, bu işlemlerin dolandırıcılar tarafında bu kadar hızlı erişim yapmalarına şaşırıyorum. Güvendiğimiz bankalar da güvensiz. Biz birikimlerimizi ve çocuklarımızı geleceğini kime emanet edeceğiz. Bir güvendiğimiz bankalardı. Maalesef dolandırıcılar bir saniyede bankadaki hesaplarımıza ulaşabiliyor. Şimdiye kadar bankadan bana herhangi bir olumlu bir cevap gelemedi. Bir an önce mağduriyetimin gidermesini istiyorum” dedi.

DİYARBAKIR’IN SİLVAN İLÇESİNDE KAPICILIK YAPARAK GEÇİMİNİ SAĞLAYAN BİR KİŞİ TELEFONUNA GELEN MESAJI TIKLAMASININ ARDINDAN BANKASINDAKİ 85 GRAM ALTIN VE 2 BİN LİRASINDAN OLDU.

EVLAT NÖBETİNDEKİ GÖZÜ YAŞLI ANNEDEN OĞLUNA ÇAĞRI:

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemi 727’inci gününe girdi.
Diyarbakır’da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi, 727’inci gününde de devam ediyor.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde dağa kaçırılan oğlu Eren Yalçın için 727 gündür evlat nöbetinde yer alan anne Fadime Aksu, 2’inci yıla girecekleri bugünlerde burada oturduklarını ve çocuklarını beklediklerini söyledi.

“Oğlumu HDP’liler kaçırdı”
Oğlunun dağa kaçırılmasından HDP Gebze İlçe Başkanlığı’ndan görevli bir şahsın sebep olduğunu belirten gözyaşlı anne Aksu, “Ben oğlumu bakkala ekmek almak için yolladım daha dönmedi. Akşam saat 17.00 sularında çıktım kendisini aramaya polis memurları çocuk şubesine müracaatta bulunmamı istediler. Daha sonra ben karakola giderek kayıp başvurunda bulundum. O günden bugüne hiçbir haber alamadım. Çocuğumu ne yaptıysa HDP Gebze ilçe binasında görevli Yılmaz isimli şahıs yaptı. Ben buradan Yılmaz’a sesleniyorum. Çocuğumun ölüsünü ya da dirisini istiyorum” dedi.

“Gelen annesine kavuşuyor oğlum, sende dön”
Gözyaşları içerisinde oğluna seslenen acılı anne Aksu, “Eren sana sesleniyorum yavrum. Bak enişten hasta ve ben de omuzumdaki yükleri kaldıramıyorum yavrum. Eğer bir parça anneni seviyorsan dön gel. Gelen annesine kavuşuyor oğlum, ne olur sen de dön gel ölmeden seni görmek istiyorum” diye konuştu.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemi 727’inci gününe girdi.

DİYARBAKIR’DA AİLELERİN EVLAT NÖBETİ GECE DE DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, 727. gecede devam ediyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 727’nci gününe girdi. Evlat nöbetindeki aileler gece nöbetinde HDP İl Binası önünde devam ediyor. Aileler adına açıklama yapan annelerden 7 yıl önce HDP Kağıthane binasına gittikten sonra, dağa kaçırıldığı ileri sürülen oğlu Yakup Edizer için eyleme devam eden Saliha Edizer, 3 Eylül çağrısı yaparak destek istedi. Anne Edizer, “Çocuğum HDP tarafından kaçırılıp dağa götürüldü. Ben çocuğumu istiyorum, bütün anne babalar istiyor. Bizim çocuklarımızı göndersinler. 3 Eylül’de bizim 2 yılımız üçüncü yılımıza giriyoruz. HDP’nin önündeyiz çocuklarımız gelmeyene kadar kalkmayacağız. Herkes gelsin 3 Eylül’de bize destek olsun. Lütfen bizim destekçimiz olun, bizlerle birlikte olun. Bizler daha ne kadar çekeceğiz, ne kadar gözyaşı dökeceğiz. Yeter artık gönderin çocuklarımızı. Biz herkesi 3 Eylül’de bizle beraber olmaları için yanımıza davet ediyoruz. Çocukları dağda olan anne babalar evde kalmayın, nereye kadar susacaksınız. Gelin destek olun ki hepimizin çocuğu birden gelsin. Bizi 3 Eylül’de tek bırakmayın” dedi.
6 yıl önce 20 yaşındayken kaçırılan oğulları Doğan için Sur ilçesinden gelen Sultan ve Hacı Güger ise Avrupa insan haklarının sessiz kalmasına tepki göstererek 3 Eylül’ü işaret etti. Baba Güner, “3 Eylül’de 3. yılımıza giriyoruz. Bu annelerin bu babaların feryadını duymamazlıktan gelen bütün Avrupa ülkelerine ve insan hakları mahkemesine sesleniyorum. Sözde insan hakları mahkemesi var. Çocuklarımızın ve bu anne babaların hakları nerede. Bizler bu güne kadar evlatlarımızın peşindeyiz ve peşinde olmaya devam edeceğiz. Bütün insanlara sesleniyoruz, gelin 3 Eylül’de burada bir direniş sergileyelim, çocuklarımızı isteyelim, bize destek olun. Herkes gelsin. Yüreği yanan anneler, babalar, evet PKK tarafından tehdit ediliyoruz, edilmeye de devam edeceğiz, fakat biz korkmuyoruz. Bu canı Allah verdiyse ancak ancak ve ancak Allah alır. Biz evlatlarımızı istiyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ, 727 GECEDE DEVAM EDİYOR.

KONYALI GÖRME ENGELLİLERDEN EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERE DESTEK ZİYARETİ

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan aileleri ziyaret eden beraberindeki dernek üyeleriyle birlikte ziyaret eden Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, “Biz bu dünyada birtakım şeyleri görmüyoruz ama öbür dünyada bazı insanların ne halde olduklarını şu anda görmekteyiz. Önemli olan görmek değil, gönül birlikteliği ile aynı çatı altında yaşamak” dedi.
Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyen ailelerin evlat nöbeti devam ederken, Konya’dan gelen yaklaşık 50 görme engelli ve yakınlarından oluşan grup, aileleri ziyaret ederek desteklerini iletti.
Ailelerle tek tek görüşen ve dertlerine ortak olan grup adına açıklamada bulunan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, gönül birliği oluşturmak için Konya’dan dernek üyeleriyle Diyarbakır’a geldiklerini söyledi.

“Onların sonu çok vahim, en kısa yoldan devletimize teslim olsunlar”
Bu dünyada görmediklerini ama öbür dünyada bazı insanların ne halde olduğunu gördüklerini ifade eden Özağan, “Her ne kadar bazı şeyleri göremesek de annelerin yüreğindeki evlat sevgisini görüyoruz. Kardeşçe, birlikte yaşama duygusunun ne olduğunu biliyoruz. Önemli olan görmek değil, gönül birlikteliği ile aynı çatı altında yaşamak. Biz annelerimizi 3 yıldır takip ediyoruz ve gelmek istiyorduk. Bugün gelmek nasip oldu ve annelerimizle birlikte olmaktan memnunuz. Biz bu dünyada bir takım şeyleri görmüyoruz ama öbür dünyada bazı insanların ne halde olduklarını şuanda görmekteyiz. Hiçbir terör örgütüne meydan bırakılmasına gerek yok. Onların sonu çok vahim, en kısa yoldan devletimize teslim olsunlar ve çocuklarımızı serbest bıraksınlar. Gelin sizlerle birlikte yaşamaya hazırız” diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından ailelerle bir süre görüşen dernek üyeleri ardından bölgeden ayrıldı.

HDP DİYARBAKIR İL BİNASI ÖNÜNDE BEKLEYEN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDERKEN, KONYA’DAN GELEN YAKLAŞIK 50 GÖRME ENGELLİ VE YAKINLARINDAN OLUŞAN GRUP, AİLELERİ ZİYARET EDEREK DESTEKLERİNİ İLETTİ.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.