DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ

ÇOCUK SALDIRININ ORTASINDA KALDI Diyarbakır’da geçtiğimiz gün silahlı saldırının ortasında kalan ve yaralanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli Diş Hekimi Mustafa Elmacı ve 3,5 yaşındaki oğlunun hastanedeki tedavileri sürüyor.Diyarbakır..

DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ
Yayınlanma: Güncelleme:

ÇOCUK SALDIRININ ORTASINDA KALDI

Diyarbakır’da geçtiğimiz gün silahlı saldırının ortasında kalan ve yaralanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli Diş Hekimi Mustafa Elmacı ve 3,5 yaşındaki oğlunun hastanedeki tedavileri sürüyor.
Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile birlikte Elmacı’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette olayla ilgili bilgi de alan Vali Yardımcısı Cıdırıoğlu, faillerin yakalandığını ve en kısa sürede adli makamlara sevk edileceğini aktardı. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli Diş Hekimi Mustafa Elmacı ve 3,5 yaşındaki oğlu geçtiğimiz gün Lunaparktan çıkarak araca bindiği sırada 2 saldırgan kapı önündeki seyyar satıcıya silahlı saldırıda bulunduğu sırada açılan ateş sonucunda yaralanmışlardı.
Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri ise saldırganları ve onlara yardım eden toplamda 4 kişiyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

DİYARBAKIR’DA SİLAHLI SALDIRININ ORTASINDA KALAN VE YARALANAN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNDE GÖREVLİ DİŞ HEKİMİ MUSTAFA ELMACI VE 3,5 YAŞINDAKİ OĞLUNUN HASTANEDEKİ TEDAVİLERİ SÜRÜYOR.

TOPRAĞA GÖMÜLMEK İSTENEN KADININ YAKINI KONUŞTU

Diyarbakır’da elektrik akımına kapılan 33 yaşındaki Yusran Kaya (33), yakınları tarafından hastane yakınında toprağa gömülerek tedavi edilmek istenmişti. Yaşanan olayla ilgili konuşan Kaya’nın yakını Nurşani Kaya, bulundukları yerde daha öncede elektrik akımına kapılan bir kadının üzerine toprak atılarak vücudunda biriken akımı almak için bunun yapıldığını gördüklerini, kendilerinin de hastanedeki tedavinin ardından öyle bir yola başvurduklarını söyledi.
Olay, dün öğlen saatlerinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde yaşandı. Evde elektrikli ocakta yemek pişiren 33 yaşındaki Yusran Kaya bir anda akımı kapılarak baygınlık geçirdi. Olayı gören aile fertleri durumu bildirmesi üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Kaya’ya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra tedavisinin yapılması için Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devle Hastanesi acil servisine götürdü. Burada doktorlar tarafından tedavisi yapılan Kaya, aile bireylerinin isteği üzerine taburcu edildi. Bu sırada aile bireylerinden bazıları Kaya’nın vücudunda biriken enerjiyi almak iddiasıyla hastane bahçesine götürerek burada yere yatırıp üzerine toprak attı. Olayı gören güvenlik güçleri aile bireylerinin genç kadını almalarını ve bölgede uzaklaşmasını istedi.

“Ben bu olayı gördüğümden bu yana şoktayım”
Kaya ailesi genç kadını da yanlarına alarak bölgeden uzaklaşırken, hastane bahçesinde olaya tanıklık yapan Mahmut Yakışır, “Ben bu olayı gördüğümden bu yana şoktayım. 21’inci yüzyılda tıbbı tedaviyi reddetmek akıl karı gibi görünmüyor. Şok edici bir olaydı, tüylerimizi diken diken oldu” dedi.

“Tedavisi bitti hastaneden çıkardık”
Yaşanan olayla ilgili konuşan Yusran Kaya’nın yakını Nurşani Kaya ise tedaviyi reddetmediklerini, tedavisi yapıldıktan sonra hastaneden çıkardıklarını söyledi. Kaya, bulundukları yerde daha öncede elektrik akımına kapılan bir kadının üzerine toprak atılarak vücudunda biriken akımı almak için böyle bir işlem yapıldığını gördüklerini, kendilerinin de hastanedeki tedavinin ardından öyle bir yola başvurduklarını belirterek doktorların gereken müdahaleyi yaptığını onlara karşı herhangi bir sorunlarının olmadığını ifade etti.

DİYARBAKIR’DA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN 33 YAŞINDAKİ Y.K, HASTANEDE YAKINLARI TARAFINDAN İMZA KARŞILIĞINDA SEDYEYLE ÇIKARILARAK HASTANE BAHÇESİNDE KAZDIKLARI TOPRAĞA GÖMDÜLER. HASTANE GÖREVLİLERİN DURUMU BİLDİRMESİ ÜZERİNE BÖLGEYE GELEN POLİS EKİPLERİ ÜZERİNE KADININ AİLESİ ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN Y.K.’YI ALARAK BAŞKA BİR YERE GÖMMEK İÇİN UZAKLAŞTI. YAŞANAN O ANLAR İSE CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI.

KIZILTEPE’DE KAZA YAPAN TIR ALEV ALEV YANDI

Kızıltepe ilçesinde İpekyolu üzerinde kaza yapan tır alevlere teslim oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü.
Kaza, sabah saatlerinde Viranşehir-Kızıltepe karayolunda meydana geldi. İpekyolu’nda sürücü ve plakası henüz öğrenilemeyen tır, seyir halindeyken kaza yaptı. Kaza sonrası tır aniden alev aldı. Tır şoförü pencereden kendini dışarı atıp kurtulurken, yoldan geçen araç sürücüleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Kızıltepe İtfaiye Amirliği ekipleri, tırdaki yangına müdahale etti. Vatandaşların da yardımıyla yangın güçlükle kontrol altına alındı.
Kaza ve yangınla ilgili jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

MARDİN’İN KIZILTEPE İLÇESİNDE İPEKYOLU ÜZERİNDE KAZA YAPAN TIR ALEVLERE TESLİM OLDU. İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ.

HDP ÖNÜNDEKİ AİLELERİN EVLAT NÖBETİ 726. GÜNÜNDE

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ailelerin HDP Diyarbakır il başkanlığı önündeki evlat nöbeti 726. gününde devam ediyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 726. gününde de sürüyor. 2014’te 14 yaşındayken teröristler tarafından dağa kaçırılan Tuncay Bingöl’ün annesi Fatma Bingöl, 2 yıla yakındır eylemde olduğunu ve çocuğunu istediğini söyledi. Burada HDP il binasının önündeki eylemimiz yakın zamanda 2 yılımız bitecek 3’üncü yılımıza gireceklerini belirten Bingöl, “Biz bunlardan çocuklarımızı istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Evlatlarımız gelsin artık. Tuncay’da bizi görüyor ve duyuyorsan ailen seni bırakmadı, ailen senin arkadan, ailen seni seviyor gel artık onlara kanma teslim ol” dedi.

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA AİLELERİN HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ 726. GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR.

İKNA YOLUYLA TESLİM OLAN PKK’LI AİLESİYLE BULUŞTURULDU

Şırnak’ta Emniyet Müdürlüğünün ikna çalışması sonucu güvenlik güçlerine teslim olan terörist, ailesiyle bir araya geldi. Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik başarılı operasyonlarla huzur ve güveni tesis eden güvenlik güçleri, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerle de görüşerek evlatlarına kavuşmaları için yoğun çaba sarf ediyor. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerince yürütülen çalışmayla 7 yıl önce terör örgütü PKK’ya katılan M.Ü.’nün terör örgütünden kaçarak, Habur Kara Hudut Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olması sağlandı. M.Ü., işlemlerinin sürdüğü Şırnak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ailesiyle buluşturuldu. M.Ü., yıllar sonra annesine sarıldı. Buluşma sırasında duygulu anlar yaşandı. Anne fenalaştı, sağlık ekipleri müdahale etti. Teröristin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

HDP’nin Şırnak İl Binası öndeki evlat nöbetinde bulunan ailelerden Emine Üstek’in evladına kavuşması 42. haftada gerçekleşti. Buluşmaya anne, baba ve iki abi katıldı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.