ASAYİŞ GÜNDEMİ

AKRABA ÇOCUKLARININ KAVGASINA BÜYÜKLER KARIŞTI: 1 ÖLÜ, 4 AĞIR YARALI Diyarbakır’ın Hani ilçesinde iddiaya göre, çocukların kavgası nedeniyle akrabalar arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi..

ASAYİŞ GÜNDEMİ
Yayınlanma: Güncelleme:

AKRABA ÇOCUKLARININ KAVGASINA BÜYÜKLER KARIŞTI: 1 ÖLÜ, 4 AĞIR YARALI

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde iddiaya göre, çocukların kavgası nedeniyle akrabalar arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi ise ağır yaralandı.
Olay Diyarbakır’ın Hani ilçe merkezinde yaşandı. İddiaya göre, akraba iki aile arasında tartışma çocuklarının kavga etmesi yüzünden tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın ardından bıçak ve silahların kullanıldığı kavgada M.Y., M.F.Y., A.Y. ile F.Y. ağır yaralanırken, Remzi Yıldız(35) ise hayatını kaybetti.
Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik ekipleri gelirken, acil sağlık ekipleri olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar önce Hani İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, ardından da Diyarbakır’daki bazı hastanelere sevk edildi.
Hastanelere sevk edilen yaralıların sağlık durumları ciddiyetini korurken, olayla ilgili başlatılan geniş çaplı inceleme ve soruşturma sürüyor.

DİYARBAKIR’IN HANİ İLÇESİNDE İDDİAYA GÖRE, ÇOCUKLARIN KAVGASI NEDENİYLE AKRABALAR ARASINDA ÇIKAN SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGADA 1 KİŞİ ÖLDÜ 4 KİŞİ İSE AĞIR YARALANDI.

HUSUMETLİLERİNİ TARAYAN SALDIRGANLAR, YOLDAN GEÇEN BABA VE OĞLUNU DA YARALADI

Diyarbakır’da seyyar manavdaki husumetlilerine ateş eden 2 kişi, manavda oturan iki kişi ile o sırada Lunapark ’tan çıkan baba ile 3.5 yaşındaki oğlunu da yaraladı. Polis ekipleri 4 kişinin yaralandığı olaydan sonra kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı üzerinde bulunan Lunapark köşesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Lunaparkın kapısının önünde karpuz satılan seyyar manavda husumetlileriyle karşılaşan iki kişi, tabancalarını çıkarıp rastgele ateş etmeye başladı.
Lunapark ’ta eğlenceden dönen baba ve oğlu da yaralandı
Açılan ateşte manavda oturan M.T. ve U.B. mermilerden kaçmaya çalışırken yaralandılar, saldırganlar ise yaralıların peşinden ateş etmeye devam etti. Bu sırada eğlence için Lunaparka gelen M.E. ve 3.5 yaşındaki oğlu K.A.E.’de çıkış kapısının önünde kendilerine isabet eden mermilerden dolayı yaralandı.
Saldırganlar kaçtı
Silah sesleri üzerine çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, yaralılar ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Hastanesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Polis her yerde saldırganları arıyor
Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu olayda çevredeki bazı araçlar ve seyyar tezgahlara da kurşun isabet ettiği görüldü. Olayla ilgili inceleme yapan polis ekipleri, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

DİYARBAKIR’DA SEYYAR MANAVDAKİ HUSUMETLİLERİNE ATEŞ EDEN 2 KİŞİ, MANAVDA OTURAN İKİ KİŞİ İLE O SIRADA LUNAPARK ‘TA ÇIKAN BABA İLE 3.5 YAŞINDAKİ OĞLUNU DA YARALADI. POLİS EKİPLERİ 4 KİŞİNİN YARALANDIĞI OLAYDAN SONRA KAÇAN SALDIRGANLARIN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.

AİLELERİN HDP ÖNÜNDEKİ DİRENİŞİ DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 724’üncü gününe girdi. Evlat nöbetindeki anne Kamile Küçükdağ, 2015 yılında Adana’da kaybolan 21 yaşındaki oğlu Engin Küçükdağ için nöbetine devam ettiğini belirterek oğlu gelmeden eyleme son vermeyeceğini aktardı. Küçükdağ, “3 yılımıza giriyoruz, oğlum sesimi duyuyorsan kaç gel. Oradakiler kandırıp beyninizi yıkıyorlar, size ceza var diyorlar, ceza yok, fırsatın olursa kaç gel. Arkadaşların da geldi, kaçıp gelin. Ben evin içerisinde senin eksikliğini hissediyorum, bir gün kapıyı çalarak gelirsin gözüm hep o yollarda. Bütün anne ve babalar bize destek olsun, Allah herkesin evladını kavuştursun. Çok büyük bir acı ciğerimizi bizden koparttılar. Onlarda biraz vicdan varsa çocuklarımızı bize versinler. Orada çocuklarımızı zorla tutuyorlar, çocuklarımız gelmek istiyorlar” dedi.

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ, KORONA VİRÜSE RAĞMEN 724’ÜNCÜ GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR.

ZABITADAN EKMEK DENETİMİ

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediyesi vatandaşların daha hijyenik ve standartlara uygun ekmek tüketmesi amacıyla fırın ve ekmek bayilerine yaptıkları denetimleri sıklaştırdı.
Yapılan denetimlerde ekmeklerin gramajları ve genel temizlikler kontrol edildi. Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde, gıda mühendisi personelleriyle birlikte ilçede ticari alanda faaliyet yürüten ekmek fırınlarını sıkı bir şekilde denetledi. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci’nin talimatları ile vatandaşların daha sağlıklı ve standartlara uygun ekmek tüketmeleri için yapılan denetimlerde ekmek fırınları, gramaj, fiyat tarifesi, hijyen ve iş yeri açma ruhsatları kontrol edildi. İlçede yapılan denetimlerde zabıta ekipleri, fırınlardan istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontroller yaparak eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulunurken kurallara uyan işletmelere teşekkür ettiler. Öte yandan Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, ilçede yapılan denetimlerin periyodik olarak yürütüldüğünü belirterek, içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve üretim yapan işletmelerimizin bu doğrultuda gerekli tedbirleri alarak üretim yapmalarını aralıksız bir şekilde kontrol ettiklerini söyledi.

DİYARBAKIR YENİŞEHİR İLÇE BELEDİYESİ VATANDAŞLARIN DAHA HİJYENİK VE STANDARTLARA UYGUN EKMEK TÜKETMESİ AMACIYLA FIRIN VE EKMEK BAYİLERİNE YAPTIKLARI DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.