723 GÜN

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 723’üncü gününe girdi. Adana’da kaldıkları..

723 GÜN
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 723’üncü gününe girdi. Adana’da kaldıkları dönemde dağa kaçırılan kızı için evlat nöbetine katılan baba Necmettin Biçer, kızı Gülcan’a ‘teslim ol’ çağrısı yaptı.

“Gelin teslim olun, bu ülke hepimizindir”
3 Eylül’de HDP il binası önünde 2’inci yıllarının dolacağını söyleyen baba Biçer, eylemlerinde kararlı olduklarını dile getirdi. Biçer, “Evlatlarımızı almadan kesinlikle buradan ayrılmayacağız. Burada dağda bulunan tüm çocuklara seslenmek istiyorum. Gelin devletimize ve güvenlik güçlerimize teslim olun. Bu ülke hepimizindir. Gelin korkmayın. PKK’nın yalan makinesine inanmayın. Bizde buradan ayrılmayacağız. En son dağda kalan çocuk gelinceye kadar biz burada eylemimizi sürdüreceğiz. Kızım da beni görüyor ve duyuyor ise ona da ‘gel güvenlik güçlerine teslim ol’ çağrısı yapıyorum” dedi.

AK Parti’li Kılıçoğlu: “Terör örgütleri evlat nöbeti tutan ailelerin alın terinde boğulacaklar”

aK Parti Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu, “Terör örgütleri zannediyor ki buradaki annelerimiz gözyaşı akıtıyor, aslında değil. Buradaki annelerimiz alın teri döküyor ve her şeyden önce dökmüş oldukları o alı terinde terör örgütleri bir gün boğulacak” dedi.
Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan ve 723 gündür evlat nöbetinde olan aileleri AK Parti Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu ziyaret etti. Ziyarette ailelerle tek tek görüşen ve kendilerine karanfil veren Kılıçoğlu, ailelerin dertlerine ortak oldu, yanlarında olduğunu söyledi.
Ziyaretin arından açıklamalarda bulunan AK Parti Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu, “Pülümür’de bulunan bütün annelerin selamıyla ben geldim buraya ve burada bulunan bütün anne ile babalarımıza selam getirdim” dedi.

AK PARTİ PÜLÜMÜR İLÇE BAŞKANI ÇAĞNUR KILIÇOĞLU, EVLAT NÖBETİNDE OLAN AİLELERİ ZİYARET ETTİ

“Bütün yüreğimizle evlat nöbeti tutan ailelerin yanındayız”
Evlat nöbeti tutan anne ve babaların her zaman yanında olduklarını ifade eden Kılıçoğlu, “Ben bir anne olarak buradayım ve buradaki annelerimizin ne his ettiğini, neler çektiğini nasıl içlerinin ve gönüllerinin yandığını farkındayım. İlk günden beri aynı acı ve aynı düşüncelere sahibim. Her şeyden önce terör örgütleri zannediyor ki buradaki annelerimiz gözyaşı akıtıyor, aslında değil. Buradaki annelerimiz alın teri döküyor ve her şeyden önce dökmüş oldukları o alı terinde terör örgütleri bir gün boğulacak. İnşallah bütün annelerimiz ve bütün babalarımız herkes evlatlarına kavuşacak. Bütün temennimiz ile isteğimiz budur. Bütün samimiyetimizle ve yüreğimizle evlat nöbeti tutan ailelerin yanındayız” diye konuştu
Kılıçoğlu, bir süre ailelerle görüştükten sonra çadırdan ayrıldı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.