DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ GÜNLÜĞÜ

EMNİYET MÜDÜRÜ AŞKIN, SUR’DA VATANDAŞLARLA Diyarbakır’a yeni atanan Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Sur ilçesinde esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti.Gazi Caddesi’ndeki çarşıyı gezen Diyarbakır Emniyet Müdürü Aşkın, Ulu Cami önündeki..

DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ GÜNLÜĞÜ
Yayınlanma: Güncelleme:

EMNİYET MÜDÜRÜ AŞKIN, SUR’DA VATANDAŞLARLA

Diyarbakır’a yeni atanan Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Sur ilçesinde esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti.
Gazi Caddesi’ndeki çarşıyı gezen Diyarbakır Emniyet Müdürü Aşkın, Ulu Cami önündeki kürsülerde oturarak vatandaşlarla sohbet etti. Aşkın’ın İl Emniyet Müdürü olduğunu öğrenen vatandaşlar kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. Sade ve mütevazi tavırlarıyla dikkat çeken Aşkın, bu sırada kendisinden bir sorunu hakkında yardım isteyen engelli bir vatandaşa da yardımcı oldu. Emniyet Müdürü Aşkın’ın halkın içinde olmasını takdir ettiklerini belirten vatandaşlar, “Emniyet Müdürünün halkın içinde olması bizi çok memnun etti. Her zaman kendilerini vatandaşın içinde görmek istiyoruz. Kapımız da gönlümüz de kendisine açıktır. Bizim halkın içindeki yöneticilere ihtiyacımız var. Emniyet Müdürümüzün öyle biri olduğunu bugünkü tavırlarından hissettik” dedi.

DİYARBAKIR’A YENİ ATANAN EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN AŞKIN, SUR İLÇESİNDE ESNAFLARI ZİYARET EDİP, VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ.

MAGANDA O ANLARI KAMERA KAYDINA ALDI

Diyarbakır’da bir maganda sürücü makas atarak seyir halinde iken bir araca çarptı. O anları araçta bulunanlar anbean cep telefonuna kaydetti.
Olay, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Tesisler Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre gece saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte makas atarak otomobil kullanan bir maganda, sür’atle daldığı kavşakta bir araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobiller park halindeki başka araçlara çarparak durabildi. Kazada 2 kişi yaralanırken, dikkatsiz magandanın kaza anı an be an cep telefonu kameralarına yansıdı.

DİYARBAKIR’DA BİR MAGANDA, MAKAS ATARKEN BİR ARACA ÇARPTI.

ARAÇ BOMBA GİBİ PATLADI

Diyarbakır’da bir servis aracı seyir halindeyken motor kısmından alev aldı, aracın klima gazı da bomba gibi patladı.
Olay, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Ahmet Kaya Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Şehmus Çiçekçi’nin hakimiyetindeki 21 ABG 182 plakalı servis aracı, seyir halindeyken aniden motor kısmından alev aldı. Alevleri söndürmeye çalışan sürücü aracın klima gazı patlayınca geri çekilerek itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede alevlere teslim olan araç itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Kullanılamaz hale gelen araçta kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.

Patlama meydana geldi
Patlama sesiyle çevredekilerin panik yaşadığı yangında aracın müdahale edilemeyecek duruma geldiğini aktaran araç sahibi Şehmus Çiçekçi, kovalarla müdahale etmesine rağmen işe yaramadığını söyledi. Çiçekçi, “Seyir halinde iken araçtan birden dumanlar çıktı, kaputunu açınca araç alevlendi. İtfaiyeyi aradım, 25 dakika içinde geldi, gelene kadar da araç kül oldu. Araçta ben tek vardım, müdahale edilecek durumda değildi. Kovalarla su döktüm fakat sönmedi, daha sonra patlama meydana geldi. Cam ve lastikler patladı, Allah beterinden korusun” dedi.
Abdullah Altoprak ise, sürücünün araçta tek olduğunu, kendisi seyir halindeyken başına böyle talihsiz bir olay geldiğini kaydederek, hiçbir vatandaşın başına böyle bir şey gelmemesi temennisinde bulundu.

DİYARBAKIR’DA BİR SERVİS SEYİR HALİNDE İKEN MOTOR KISMINDAN ALEV ALDI, KLİMA GAZI BOMBA GİBİ PATLADI.

EVLAT NÖBETİNDEKİ AĞABEYDEN KARDEŞİNE ÇAĞRI

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, korona virüse rağmen 722’nci gününde de devam ediyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 722’nci gününe girdi. 6 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan kardeşi Aysel için Hakkari’den gelen Savaş Turan, kardeşinin HDP Gençlik Kolları tarafından dağa gönderildiğini söyledi. Turan, ”2014 yılında kardeşim okul kaydı yaparken HDP Gençlik Kolları tarafından kandırılarak dağa götürüldü. Eylemin başından beri buradayız, eylemimize ve mücadelemize devam edeceğiz, kardeşim gelemeyene kadarda gitmiyoruz. 3 Eylül’de 3’üncü yılımız oluyor, tüm Türkiye’deki vatanseverler bize destek versin. Siyasi partiler dahil herkesi buraya davet ediyoruz, ne olur bizi yalnız bırakmayın. Kardeşim beni duyuyor ve görüyorsan kaçıp devlet güçlerine teslim ol. Hepimiz seni bekliyoruz ve seni çok özledik, ne olur dön teslim ol. Cezaevine gireceğim falan öyle bir şey yok, bak ben senin için buradayım. Geldiğin gibi de seni alıp eve götüreceğim, söz veriyorum sana” dedi.

HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ, KORONA VİRÜSE RAĞMEN 722’NCİ GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR.

HDP’Lİ ESKİ ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANI KADIRHAN TUTUKLANDI

Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında görevden alınan ve yakalanan HDP’li eski Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince silahlı terör örgütüne üye olma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalarla hakkında 10 ayrı arama kararı bulunan ve önceki gün gözaltına alınan Serhat Kadırhan’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında SEGBİS üzerinden ifadesi alınan Kadırhan, mahkemece silahlı terör örgüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

DİYARBAKIR’DA GÖZALTINA ALINAN HDP’Lİ ESKİ ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANI KADIRHAN TUTUKLANDI.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.