DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ OLAYLARI

LİCE – BİNGÖL YOLUNDA TRAFİK KAZASI: 3 YARALI Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bingöl yol ayrımında meydana gelen trafik kazasında aynı araçta bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla en..

DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ OLAYLARI
Yayınlanma: Güncelleme:

LİCE – BİNGÖL YOLUNDA TRAFİK KAZASI: 3 YARALI

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bingöl yol ayrımında meydana gelen trafik kazasında aynı araçta bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bingöl yol ayrımında meydana geldi. İddiaya göre, sollama yapan 060 AE 923 plakalı Volkswagen marka otomobil sürücüsü, bir anda direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı.
Kazada araç içerisinde bulunan 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, kazayı gören çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Lice İlçe Devlet Hastanesi acil bölümüne götürdü.
Yaralıların hastanedeki tedavileri devam ederken, jandarma ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

YOL KENARINDAKİ KORKULUKLARA ÇARPIP MENFEZE UÇAN ARAÇTAKİ 8 KİŞİ YARALANDI

ANNE ŞİDDETİ KAMERADA

Diyarbakır’da bir anne 2 çocuğuna uyguladığı şiddet kameralara yansıdı, önce kafasına bastı, ardından tokatlayarak elindeki toprağı yüzlerine fırlattı.
Olay, Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Diclekent Bulvarındaki marketin önünde yaşandı. Edinilen bilgilere göre 2 çocuğu ile market önüne gelen anne 2 dondurma alarak çocuklarına verdi. Çocuklardan birinin yere düşmesiyle sinirlenen anne kafasına basarak kaldırdı. Daha sonra tokatlayarak çocukların ellerinde scooteri fırlatan anne, tekrar dönerek tokatlamaya devam etti. Vatandaşların tepkisini alan anne daha sonra eline aldığı bir avuç toprağı çocuğuna fırlatarak yoluna devam etti, ardından çocuklar koşarak gözyaşları içerisinde annesini takip ederek uzaklaştı. O anları an ve an kaydeden güvenlik kameraları izleyenleri şoka soktu. Şiddete şahit olan market işletmecisi Mehmet Katran, yetkililere seslenerek çocukların korunması gerektiğini kaydetti.

“Öfke ve şiddetle büyüyen bu çocukların topluma nasıl bir faydası olabilir”
Öfke ve şiddet ile büyüyen çocukların topluma faydası olmayacağını kaydeden Mehmet Katran, dışarıda bu şiddeti gören çocukların evde hangi şiddetle karşılaşabileceğinin örneği olduğunu vurguladı. Katran, “Bayanın biri içeri girdi 2 tane dondurma aldı, birinin ücretini veriyorum diğerini geçerken vereceğim dedi, bende sorun değil dedim. Dışarı çıktığında çocukları dövdüğünü kameradan gördüm, büyük bir şiddet ve nefretle karşıladım. İçeriye giren müşterilerimden biri çocuğun kafasına bastığını söyledi, bizim görüş alanımıza net görünmüyor ama yere doğru bir hareket ve eylemde bulunduğu açık. Daha sonra scooteri fırlattı. Bir kız ve bir erkek 2 çocuğuna tokat attı, yolda geçen aile müdahale etmek istedi bunun şiddeti görüntüsünü görünce çekildi. Dayak attıktan sonra normal bir görevini başarıyla ifa etmiş bir insanın edasıyla yoluna devam etti, çocuklarda peşinde gitti. Böyle bir anne olamaz, herkesin gözü önünde çocuğuna bu şiddeti uygulayan evde kim bilir neler yapmıyor. Aile bakanlığının bu görüntüleri görmesi üzerine olaya el atacağından eminim. Kayıtları izleyenlerde böyle bir anne olamaz tarzında öfkeli kelimeler sarf ettiler. Kadının evini tespit edip bu çocukları almalarını tavsiye ederim, yoksa bu çocuklar şiddetle iç içeler. Yetkiler bu olaya müdahale etmesi gerekiyor yoksa öfke ve şiddetle büyüyen bu çocukların topluma nasıl bir faydası olabilir ki” dedi.

DİYARBAKIR’DA BİR ANNE 2 ÇOCUĞUNA UYGULADIĞI ŞİDDET KAMERALARA YANSIDI, ÖNCE KAFASINA BASTI, ARDINDAN TOKATLAYARAK ELİNDEKİ TOPRAĞI YÜZLERİNE FIRLATTI.

DİYARBAKIR-ERGANİ YOLUNDA TRAFİK KAZASI: 8 YARALI

Diyarbakır’dan Çüngüş ilçesine doğru yola çıkan hafif ticari araç, Ergani ilçesine 20 kilometre mesafede sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu kaza yaptı. Kaza sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı.
Kaza, Diyarbakır’ın Ergani ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ahmetli Mahallesi civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 34 TA 5075 plakalı Ford Connect marka hafif ticari araç sürücüsü, akrabalarını almak için Çüngüş ilçesinden Diyarbakır Havalimanı’na geldi. Burada akrabalarını alan sürücü Çüngüş’e doğru yola çıktı.
Araç sürücüsü Ergani ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ahmetli Mahallesi civarında direksiyon hakimiyetini kaybedince araç yol kenarındaki korkuluklara çarptı, ardından da menfeze uçtu.
Kazayı gören çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik gücü sevk edilirken, kazada aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı.
Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ve jandarma ekipleri kazanın yaşandığı yerde çalışma yaptıktan sonra inceleme başlattı.

ADIYAMAN’IN KAHTA İLÇESİNDE KAMYONET İLE HAFİF TİCARİ ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 16 KİŞİ YARALANDI.

KAHTA – DİYARBAKIR YOLUNDA KAZA: 16 YARALI

Kahta-Diyarbakır Karayolu Narince köyü yakınlarında Vedat K. idaresindeki 33 KOH 30 plakalı Volkswagen marka hafif ticari araç ile sürücüsü henüz belirlenemeyen 58 BO 4989 plakalı Ford marka kamyonet çarpıştı. Meydana gelen kazada araç sürücülerinden Vedat K. (37) ile her iki araçta bulunan Leyla M. (34), Elif Ç. (13), Nergiz P. (10), Çiğdem Ç. (33), Zehra Ç. (8), Yusuf Ç. (6), Abdullah Ç. (6), Berat K. (10), Muhammet Enes Ç. (10), Yusuf K. (8), Havin K. (5), Zeynep P. (5), Mehmet K. (11), Gülüstan P. (31) ve Yusuf P. (8) yaralandı.
Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Kahta ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

FARUK ADAK’I ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 Sinop’un Ayancık ilçesinde özel bir şirkette çalışan ve sel çıktığı sırada aracını terk edip güvenli bölgeye çıkmaya çalıştığı sırada sele kapılarak kaybolan Diyarbakırlı Faruk Adak’ı arama çalışmaları sürüyor.
Özel bir şirkette sürücü olarak çalışan Faruk Adak’ın (25) kamyonunun bulunduğu alandan 7 kilometre uzaklıkta telefon sinyali alınmıştı. Bugün Adak’ın en son telefon sinyalinin geldiği noktada arama çalışmaları yoğunlaştı. Mestan, Sofu, Çamyayla, Başgelik köyleri çevrelerinde arama yapılıyor.
AFAD, ANDA, UMKE, STK’lardan oluşan 83 kişilik bir ekip ile bir arama kurtarma köpeği, termal drone ve bir insansız hava aracı ile aramaları yoğunlaştıran AFAD, kayıplara ulaşmak için tüm imkanları kullanıyor.

SİNOP’TA SELDE KAYBOLAN DİYARBAKIRLI FARUK ADAK’I ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

HALKIN SAĞLIĞIYLA OYNAYACAKLARDI

Diyarbakır’ın AK Parti’li Bağlar İlçe Belediyesi, toplum sağlığını tehdit eden bozuk gıdalarla mücadelesini sürdürüyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü gıda denetim ekiplerinin ilçenin birçok noktasında gerçekleştirdiği denetimlerde ele geçirilen bozuk etler, ekiplerin gözetiminde şehir dışına taşınarak imha edildi.
Bağlar Belediyesi, hijyen ve sağlık kurallarını hiçe sayanlarla mücadelesini sürdürüyor. 400 bin nüfuslu ilçenin genelinde vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetleri de değerlendirerek denetimler yapan Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki gıda denetim ekipleri, bazı iş yerlerinde bozuk etler tespit etti. Yüklü miktardaki etler, ekiplerin kontrolünde imha edilerek olası bir gıda zehirlenmesinin önüne geçildi.

“Aynı hassasiyetle yola devam edeceğiz”
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşın gıda sağlığını korumak adına bugüne kadar ciddi bir gayret ortaya koyduklarını belirterek, bundan sonra da aynı bilinç ve hassasiyetle yola devam edeceklerini bildirdi.
Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise vatandaşların şikayetine konu olan kaçak et kesimlerini önlemek için ilçenin ilgili bölgelerinde denetimlerini sürdürüyor. İzinsiz ve sağlıksız koşullarda kesim yapanlar uyarılarak cezai yaptırım uygulanması için ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütülüyor.

BAĞLAR İLÇE BELEDİYESİ, TOPLUM SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BOZUK GIDALARLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR

KORKUTAN YANGIN

Diyarbakır’da bir apartmanın son katında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevler daireyi sararken, apartman tedbir amacıyla boşaltıldı.
Olay, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın son katında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, apartmanın son katında bulunan bir dairede henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangının çıktı. Dumanın yükseldiğini gören çevredekilerin haber vermesi üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Apartmanda bulunan sakinler binadan kısa sürede tahliye edilirken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Diyarbakır’da bir apartmanın son katında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevler daireyi sararken, apartman tedbir amacıyla boşaltıldı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.