SİZE İNSAN DİYENİN…..

Siz nasıl insanlarsınız dedirten ve ardından avazımızın çıktığı kadar bağırarak gelişi güzel haykıracağımız türden bir haber bu. İnsanlıktan nasibini almamış mahlukatlar sokak köpeklerinin patilerini elektrikli tellerle bağlayarak ölüme terk etmişler…

SİZE İNSAN DİYENİN…..
Yayınlanma: Güncelleme:

Siz nasıl insanlarsınız dedirten ve ardından avazımızın çıktığı kadar bağırarak gelişi güzel haykıracağımız türden bir haber bu. İnsanlıktan nasibini almamış mahlukatlar sokak köpeklerinin patilerini elektrikli tellerle bağlayarak ölüme terk etmişler.

Hakkari’nin Akbulut köyü yakınlarında elektrik telleriyle bağlanarak ölüme terk edilen sokak köpeklerini belediye ekipleri kurtardı.

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine kent merkezinden 50 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Akbulut köyüne geçti.

Yoldan uzak bir mesafede, yaklaşık iki metre karın bulunduğu bölgede kara bata çıka can dostlara ulaşmayı başaran belediye ekipleri, hemen sokak hayvanlarına müdahalede bulundu. Hayvanlardan birinin sol arka patisinde elektrik teli ile bağlanma sonucu kangren oluştuğu tespit edildi.

Diğer sokak köpeğinin ise elektrik telleriyle boynundan bağlandığı ve yemek borusu ile soluk borusunda yaralanma sebebiyle güçten düştüğü tespit edildi. Hayvanları Akbulut köyünden alıp veteriner kliniğine getiren ekipler, tedavilerini yaptıktan sonra onları burada müşahede altına aldı.

Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Berat Kasımoğlu, can dostlara zulüm yapanların derhal tespit edilmesi talimatını verdi. Başıboş köpekleri ayak ve boyun kısımlarını elektrik telleriyle bağlayan kişi veya kişilerin tespit edilmesi için köyde araştırmaların devam ettiği öğrenildi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.