102 TARİHİ ESERİ 200 BİN LİRAYA SATMAK İSTERKEN YAKALANDILAR

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Kayapınar ilçesinde ikamet eden şahısların ellerinde bulunan tarihi eserleri 200 bin TL karşılığında satmak için müşteri aradıkları belirlendi. Şüpheliler..

102 TARİHİ ESERİ 200 BİN LİRAYA SATMAK İSTERKEN YAKALANDILAR
Yayınlanma: Güncelleme:

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Kayapınar ilçesinde ikamet eden şahısların ellerinde bulunan tarihi eserleri 200 bin TL karşılığında satmak için müşteri aradıkları belirlendi. Şüpheliler Medya Mahallesi’nde tarihi eserleri satmaya çalıştıkları esnada düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı. Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada Bizans ve Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 33 adet gümüş ve 69 adet bronz sikke olmak üzere toplam 102 adet tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınarak Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, yakalanan 3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.