DÄ°YARBAKIR’DA KORKUTAN TABLO: 509 KAZADA 4 KİŞİ ÖLDÃœ, 280 KİŞİ YARALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik BaÅŸkanlığı istatistiklerine göre Diyarbakır’da Ekim ayı içerisindeki kaza bilançosu korkuttu. 509 kazada 4 kiÅŸi öldü, 280 kiÅŸi yaralandı. Kazaların 236’sı ölümlü ve yaralanmalı olurken, 273’ünün ise..

DÄ°YARBAKIR’DA KORKUTAN TABLO: 509 KAZADA 4 KİŞİ ÖLDÃœ, 280 KİŞİ YARALANDI
Yayınlanma: Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik BaÅŸkanlığı istatistiklerine göre Diyarbakır’da Ekim ayı içerisindeki kaza bilançosu korkuttu. 509 kazada 4 kiÅŸi öldü, 280 kiÅŸi yaralandı. Kazaların 236’sı ölümlü ve yaralanmalı olurken, 273’ünün ise maddi hasarlı olduÄŸu açıklandı.

Sürücü hataları kazalara neden oluyor
Sürücülerin hatalarının kazalara neden olduÄŸu belirtilen istatistiklerde trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise, “Araç hızını yol, hava ve trafiÄŸin gerektirdiÄŸi ÅŸartlara uydurmamak, kavÅŸak, geçit ve kaplamanın dar olduÄŸu yerlerde geçiÅŸ önceliÄŸine uymamak, ÅŸerit izleme ve deÄŸiÅŸtirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ‘dur’ iÅŸaretinde durmamak, taşıt giremez trafik iÅŸareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaÅŸlamamak, yayalara geçiÅŸ hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı ÅŸekilde veya yasak olan yerlere park etmek” olarak açıklandı.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.