Ücretsiz taşımanın sona ermesine sağlıkçılardan tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1 Temmuz 2022 itibariyle sağlık çalışanlarına tanınan ücretsiz toplu taşıma kullanım hakkını kaldırdı. Ocak ayında alınan kararla 6 aydır toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanan sağlıkçılar için Resmi..

Ücretsiz taşımanın sona ermesine sağlıkçılardan tepki
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1 Temmuz 2022 itibariyle sağlık çalışanlarına tanınan ücretsiz toplu taşıma kullanım hakkını kaldırdı. Ocak ayında alınan kararla 6 aydır toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanan sağlıkçılar için Resmi Gazete’de de duyuru yayınlanmıştı. 1 Temmuz 2022 sabahı itibariyle toplu taşımaya binen sağlık çalışanları sürenin uzatılmadığını otobüs şoförlerinden öğrenirken durumu tepkiyle karşıladı.

Toplu taşımanın en azından yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini talep eden sağlık çalışanları Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abudllah Çiftçi ve Diyarbakır İl Valisi Ali İhsan Su’dan bu konuda destek istedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sosyal Belediyecilik’ yapmasını ve sağlık çalışanları konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini savunan sağlıkçılar, “Bizler sağlık çalışanları olarak pandemi sürecinde öncesinde ve sonrasında canla başla çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bizlere bu sürede tanınan ücretsiz toplu taşıma hakkının bugün itibariyle sona erdiğini öğrenmiş bulunduk. Ancak sayın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abudllah Çiftçi ve Diyarbakır İl Valimiz Ali İhsan Su’dan bu sürenin en azından yıl sonuna kadar uzatılmasını istiyoruz. Bu bizim en tabi hakkımız” diye konuştular.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.