‘KÜLÜNK DİYARBAKIR DOSTUDUR’

24, 25 ve 26. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk çeşitli temaslarda bulunmak ve kendilerine iletilen çok sayıda sorunu yerinde tespit etmek için gençlik yıllarında yaşadığı,..

‘KÜLÜNK DİYARBAKIR DOSTUDUR’
Yayınlanma: Güncelleme:

24, 25 ve 26. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk çeşitli temaslarda bulunmak ve kendilerine iletilen çok sayıda sorunu yerinde tespit etmek için gençlik yıllarında yaşadığı, gelenek ve göreneklerini özümsediği ve ikinci doğum yerim dediği Diyarbakır’a geldi. Kırsallısından kentlisine kadar yaşamın tüm renkleriyle istişare eden Külünk notlarını alarak Ankaraya gitti. Ankaraya gitmeden önce de küçük bir not iletti: “Tekrar geleceğim, bu kez sadece sorunları dinlemek için değil, çözme iradesine daha güçlü katkı üretmek için muhtarlarımızla bir araya geleceğiz.” dedi. Metin Külünk’ün Diyarbakır’a gelişi kent sakinleri tarafından coşkuyla karşılanırken uzun yıllardır sorunlarına çözüm bulamayan vatandaşlara ise umut ışığı oldu. Vatandaşlar ise Metin Külünk’ü ‘Diyarbakır’ın Dostu ve ağabeyi’ olarak tanımlıyor.

Diyarbakır’a karşı özel bir sempatisi olan ve her fırsatta gençliğinin bir bölümünde Diyarbakır’da yaşamını sürdürdüğünü dillendiren Ak Parti MKYK üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bir kez daha Diyarbakır’daydı. Kırsal köylerden tutun kentin birçok bölgesinde esnaflarla, vatandaşlarla hatta çocuklarla hemhal olan Külünk elde ettiği verileri toparlayarak Ankara’ya gitti. Özellikle kentin kırsal kesimlerinde vatandaşları dinlerken şaşkınlığını gizleyemeyen Metin Külünk sıkça İnstegram sayfası üzerinden canlı yayın yaparak anlık sorunları muhataplarına iletti.  

‘AYAĞININ TOZUYLA’

Metin Külünk Diyarbakır’a ayağını bastığı gibi daha soluklanmadan Karacadağ bölgesinde bulunan ve İzol aşireti mensuplarıyla birlikte çevre köylerin de önde gelenlerinin, vatandaşların geniş katılım sağladıkları Ekince köyünde bir toplantıya da iştirak etti.

Seçmen olarak uygulamalardan duydukları memnuniyetsizliği Külünk ile paylaşan bölge sakinleri, hala pis su kanallarının olmadığı gibi fosseptik çukurlarının da bulunmadığına ya da kendi imkanları ile oluşturduklarına dikkatleri çektiler. Bölge sakinleri ayrıca hem şehrin hem de kırsalın kanayan yarası haline gelen elektrik, yol gibi sorunlarının da altını çizdiler.

Yöre halkı yaptıkları konuşmada Karacadağ bölgesine hiçbir siyasi parti döneminde temsil hakkı verilmediğini, bölgelerinin sorunları ile ilgilenen samimi bir temsilci ile muhatap olmadıklarını ve bölge halkından kimsenin temsil makamlarına getirilmemesinden dolayı empati kurma becerisinin oluşmamasına vurgu yaptılar. Böylece kendilerini anlayabilecek bir otoriteyle haşır neşir olamamaktan şikayetçi oldular.

‘BUNCA YATIRIM BASİT GEREKÇELERE KURBAN EDİLMEMELİ’

Ekince köyü kırsalında, karacadağ eteklerinde, açık havada gerçekleşen istişare toplantısını dikkatle, sabırla dinleyen ve notlarını alan Metin Külünk sonlara doğru ilginç tespitlerle birlikte sert mesajlarda verdi. Külünk bölge halkının söylemleri karşısında adeta şoke olurken köylerde atık su şebekesinin olmamasının, bununla birlikte bu kadar büyük yatırımları gerçekleştiren bir iktidarın köylerdeki kolay halledilebilecek problemlere takılıp kalınmasının açıkçası kabul edilebilir gibi olmadığını dile getirerek: “Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bölgeye yapılan milyarlarca TL’lik yatırımları böylesi sebeplere kurban etmek akıl karı değildir. Bölgede alt yapı ile birlikte yayla yollarının dahi olmaması çok acı. Bunca yatırım yapacaksınız ve sonuç itibariyle böylesi sorunlar hala günümüzde konu olacak. Olacak şey değil.” Dedi.

‘DEDAŞ CUMHUR İTTİFAKININ VERDİĞİ MÜCADELEYE ZARAR VERİYOR’

Tüm bölgede yapılan ziyaretlerin bileşiminde sayısız şikayet iletilirken en yoğun ve can acıtan serzenişlerin başında Sağlık ocağı, yayla yolu ve kanalizasyon yokluğuyla birlikte DEDAŞ kangrenleşmiş sorun olarak tanımlandı.

DEDAŞ ile ilgili sorunları birebir mağdurlarından dinleyen Külünk, şu açıklamayı yaptı: “2023’e bölge halkı sandığa giderken DEDAŞ’ın bu bölgede ki bu bölgede halk sandığa giderken en ciddi problemlerinden birisi olduğunu dün söyledim, bu gün söylüyorum, 2022’de daha yüksek sesle söyleyeceğim. Bir şekilde DEDAŞ’ta milletin beklentileri ve eleştirileri arasında kolerizasyon sağlamaları gerektiğini, Diyarbakır, Mardin ve Batman gibi 3 kritik şehrimizde vatandaşların duyduğu memnuniyetsizliğin kat sayıları aşağı çekilmeli. Elbette hemen şu cümlenin arkasına saklanabilirler: Kaçak elektrik kullanılıyor. O zaman git kaçak kullanandan hesabını sor, kaçak kullanandan hukuken hakkını ara, kullanmayana bedel ödetme. Bu sorun her yerde karşımıza çıkıyor. Dün Kulp ilçemizdeydim, Kulp’ta yaşayan vatandaşımız diyor ki 36 yıl önce çekilen hatlar hala kullanılıyor.  En ufak yüklenmede elektriksiz kaldıklarını söylemişlerdi. Aynı cümleyi şimdi buradaki insanlardan da duyuyorum ki burası da 1986 yılında alt yapısı yapılmış. Siz elbette ki biz ticari bir kuruluşuz, bilançomuza, karımıza bakarız diyebilirsiniz ama siz devletin elektriğini vatandaşa götürmekle mükellefsiniz. Dolayısıyla millete, vekiline karışamazsınız diyemezsiniz, karışıyorum. Bölgedeki arkadaşlarımız size karşı susuyor ama biz susmayız. Neden susmayız diye soran olabilir, buraya gelmişiz, dinliyoruz, herkes şikayetçi. Vatandaş arayıp arıza bildirdiğinizde bakar mısınız nasıl cevap veriliyor; Alt yapı eski ondan ya da kaçak var cevabı veriyorlar. DEDAŞ Cumhur ittifakının verdiği mücadeleye zarar veriyor. “ dedi.

‘SAĞLIK OCAĞI İÇİN 45 KM YOL GİDİYORLAR’

Ekince köyünde gerçekleştirilen toplantı sırasında köy sakinleri sağlık alanında yaşadıkları sıkıntıları da gündeme getirdi. Her hangi bir hastalık durumanda Bağcılar bölgesindeki sağlık ocağına kadar 45 kilometre yol gittiklerine vurgu yapılırken Külünk aynı anda telefon açarak yetkili birimlere konuyu iletti, köylülerin sağlık konusunda hazırladıkları dilekçeyi de Sağlık Bakanına bizatihi ulaştırmak için teslim aldı. 

 ‘TERÖRÜN İZİ SİLİNİYOR’

Metin Külünk Diyarbakır ziyaretinde Gazi caddesi esnaflarıyla da, sakinleriyle  de Ulucaminin gölgesinde bir çay evinde buluştu, saatlerce sohbet etti, hasret giderdi. Sohbet esnasında dikkat çekici hikayeleri olan veya sorunları bulunan görüşmeleri İnstegram sayfasından da canlı olarak yayınlayan Külünk terör faaliyetleri nedeniyle sokakları karanlığa bürünen caddelerin nasıl cıvıl cıvıl olduğunu da anlattı.

Külünk, bölge gençlerinin üzerine tekrar terör illetinin pisliklerinin sıçramaması için bir dizi önlem alındığı ve daha da alınması gerektiğine, spordan sanata hayatın her alanında ciddi atılımlarla desteklenmesi, gençlerin kabiliyetlerine uygun çalışmalar yapılması gerektiğinin önemine dikkat çekti. Metin Külünk, şehir turu sırasında hem bol bol notlar aldı hem de tezgahların başına geçerek kendi elleriyle tatlılar dağıttı, hal, hatır sordu, herkesle kucaklaştı.

‘SİYASET GEL DEMEKLE YAPILMAZ’

Siyasetin de bir yapılış şekli ve nezaketi olduğuna vurgu yapan Metin Külünk: “Siyaset gel diyerek yapılmaz, giderek yapılır. Siyaset elinde dürbünle izlenilerek yapılmaz, bizatihi yaşayarak yapılır. Siyaset, dinleme, anlama ve çözüm iradesi ortaya koyma sanatıdır.  Elinize dürbünü alarak kilometrelerce ötesini görebilirsiniz ama dokunmadığınız akıl, dokunmadığınız yürek sizE ait değildir. Bu insanlarda yüreklerine ve akıllarına dokunulmasını istiyorlar. Şüphesiz çok iyi işler yapılıyor, çok büyük başarılara imza atılıyor ama bunların tümü bir araya getirilip bu bölgenin insanları ile bütünleştirilmesi lazım. İşte tam da bu noktada giderseniz duyarsınız bunları, gitmezseniz duymasınız. Oturduğunuz yerden nasıl olsa Cumhurbaşkanımız maksimum mücadelesini versin, sizde oturduğunuz yerden hareket edelim demeyin, gitmek ve duymak zorundayız. Kimi zaman  eleştiriler hoşumuza gitmese de duymak zorundayız. Ankara’dan veya istanbul’dan bakarak bu işler olmaz. Buradaki hizmetlerin maksimum kalitede olması, verilen hizmetlerin devasa olması gidiyor, geliyor DEDAŞ’ın elemanları nedeniyle görünmez hale geliyor. Bu şehir bu kadar hizmet alıyor ama vatandaş diyor burada benim canım yanıyor. Unutulmamalıdır ki siyaset canın acıdığı yerdir. İşte tam da bu noktada bölgenin siyasetçileri vatandaşların yanında olmalı. Kusura bakmasın kimse biz ilgilenmiyoruz, DEDAŞ özel bir şirket deyip kenara çekilemeyiz.” Dedi.

‘METİN ABİ BİZİ YALNIZ BIRAKMA’

Kendilerini dinleyecek çok fazla kişi ile karşılaşamadıklarına vurgu yapan vatandaşlar ise Metin Külünk’e seslenerek: “Metin abi sürekli gel, bizi yalnız bırakma, bizi sen anlıyorsun.” Diyerek umut olarak baktıklarını hissettirdiler.

‘ÖNEMLİ BİR DİP NOT’

Metin Külünk Diyarbakır’dan ayrılmadan önce birde dip not iletti: “Sayın Cumhurbaşkanımız bu denli devasa yatırımlar yaparken bu kadar büyük yatırımları gerçekleştiren bir iktidarın köylerdeki kolay halledebilecek problemlere takılıp kalınması açıkçası kabul edilebilir gibi değil.” dedi.

24, 25 ve 26. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk her zaman olduğu gibi 2. memleketi olarak kabul ettiği Diyarbakır’a tekrar adeta bir çıkartma düzenledi. Büyük bir sevgi seli ile gittiği her yerde karşılanan Külünk, memleketin köylerinden tutun tüm sokakları karış, karış arşınladı, esnaflarla, ailelerle, sokaktaki çocuklarla ve köylülerle hem hal olup, onları dinledi ve heybesine sığdırdığı büyük, büyük notları Ankara’ya taşıdı.

Söz konusu toplantıların tümüyle alakalı olarak Metin Külünk tüm görselleri ve videoları İnstegram hesabından canlı olarak paylaştı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.