“Hamilelikte pilates doğumu kolaylaştırıyor, kilo problemini kaldırıyor”

Çocuk sahibi olmak için gün sayan anne adaylarına profesörlerden uyarı ve öneriler gelmeye başladı. Uzun geçen bir hamilelik sürecinde sağlık açısından nelerin yapılabileceği ve nelere dikkat etmesi gerektiğini Kadın Doğum..

“Hamilelikte pilates doğumu kolaylaştırıyor, kilo problemini kaldırıyor”
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocuk sahibi olmak için gün sayan anne adaylarına profesörlerden uyarı ve öneriler gelmeye başladı. Uzun geçen bir hamilelik sürecinde sağlık açısından nelerin yapılabileceği ve nelere dikkat etmesi gerektiğini Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer açıkladı. Hamilelik sürecinde anne ve bebeğe pilatesin faydalarının ve dikkat edilmesi gerekilen noktalara değinen Dr. Çoksüer, “Hamilelikte pilates doğumu kolaylaştırıyor, kilo problemini kaldırıyor” dedi.

“12. haftadan önce pilatese başlamayın”

Prof. Dr. Çoksüer, gebelerin ilk 12 haftalık süreçlerinde pilatesi yapmaması konusunda uyararak doktor izniyle gerçekleşmesini söyledi. Prof. Çoksüer, “Hamilelerde artık pilatesi öneriyoruz, fakat bilinçsizce yapıldığını da görüyoruz. Vücudun iskelet sistemini düzenli olarak aktive ederek ruhsal durumu iyileştirmek için pilatesi öneriyoruz. Gebeler pilates yaparken doktor izni almadan yapmamalı. Bu hastalarda erken doğum riski, vajina kanama, düşük tehditti, gebeliğin ilk 3 ayı, hipertansiyonu varsa kesinlikle pilates yapmalarını önermiyoruz. Aksi taktirde bebek açısından olumsuz sonuçlar doğabilir. Mümkün oldukça gebeliğin 12 haftalıktan sonra pilatesin yapılmasını öneriyoruz. Haftada 1-2 defa yapılması gerekiyor” önerisinde bulundu.

 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.