PANDEMİ GÖLGESİNDE KRİTİK ÇALIŞMALAR

Diyarbakır Ağız ve Diş Hastaneleri Başhekimi Doktor Bülent İnceoğlu, pandemi dönemi ve şimdi ile ilgili çeşitli açıklamalar yaparak geçen süreyi masaya yatırdı. İnceoğlu yaptığı açıklamada acil durumlar içerikli çalışmalara ağırlık..

PANDEMİ GÖLGESİNDE KRİTİK ÇALIŞMALAR
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Ağız ve Diş Hastaneleri Başhekimi Doktor Bülent İnceoğlu, pandemi dönemi ve şimdi ile ilgili çeşitli açıklamalar yaparak geçen süreyi masaya yatırdı. İnceoğlu yaptığı açıklamada acil durumlar içerikli çalışmalara ağırlık verdiklerine dikkat çekerek şunları aktarıyor: “Bilindiği üzere dünya genelinde yaşanan covid-19 salgininin ülkemiz özelinde ilk vakanın geçen yıl Mart ayında ortaya çıkmasıyla beraber virüs yayılımı artmasın diye diş hizmetleri bütün yurtta durdurulmuştu. Yaklaşık 1 yıllık süreyle diş hekimliğinde aeresol oluşturucu işlemler yani dolgu, kanal, diş temizliği, protez gibi işlemler yapılmayıp sadece acil kapsamında hizmet sunumu gerçekleştirebildik.” Dedi.

Yıl başında filyasyon ekiplerinde görev yapan hekimlerin bir bölümünün tekrar göreve başlaması ve aşılanmalarıyla yeniden hizmet kapılarını araladıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ocak ayında filyasyonda olan arkadaşlarımızdan 20 hekimin kurum bünyesine dahil olması ve sağlık çalışanlarının aşılama hizmetlerinin  gerçekleşmiş olmasından aldığımız güç ile  diğer işlemlerde hizmetlerin sunumunu hastane olarak kademeli, kontrollü bir şekilde  başlattık. Şubat ayında 24 Bin 168 hasta girişine 735 Bin performansa denk gelen içinde çekim ,dolgu, kanal tedavisi ,diş temizleme, ortodontik müdahaleler ve  protez yapım işlemlerinin de bulunduğu hizmetler bütünü gerçekleştirdik. Mart ayı itibariyle artan tempomuzla 31 Bin 875 hasta muayenesi yanısıra yine genel anlamda yukarıda bahsedilen işlemlerin toplamına denk gelen 1 milyon615 bin performans aktivitesi gerçekleştirerek halkımıza sunulan hizmeti genişlettik ve bu hizmetlerimiz gelişerek devam etti. Nisan ayında 28 Bin 146 hasta muayenesinin yanında 2 Milyon 728 Bin rakamina denk gelen hizmet sunumu gerçekleştirdik. Halen 50’ye yakın hekimimizin filyasyon görevlerinde olmalarından dolayı hastane olarak kapasitemizin Yüzde 75’ini kullanabilmekteyiz.” Dedi.

1 yıla aşkın süredir poliklinik hizmeti veremediklerine de dikkat çeken Doktor Bülent İnceolu iş yüklerinin ağırlığını bildiklerini fakat işlerini severek yapmalarının verdiği şevkle çalışmalarının aksaksız olarak devam edeceğinin altını çizdi ve sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “ Yaklaşık 1 yıldır polikilinik hizmeti dışında  hizmet sunulamamış olmasından kaynaklanan iş yükü birikiminin bizi beklediğini biliyoruz. İşimiz birak meşakatli olacak ama bizler işimizi severek yapanlar olarak bunu bir yük olarak görmemekteyiz. Yaptığımız düzenlemelerle özellikle kanal tedavisi alanında büyük sorunlar olduğunu tespit etmemiz üzerine endodonti birimlerin de hizmet sunumuna yoğunlaştık. Şubat ayında 2, Mart ayın da 4, Mayıs ayında 6 ve Haziran ayında ise 7 olacak şekilde sadece Kanal tedavisi yapılan endodonti birimlerini hastanemiz bünyesinde dizayn ettik. Pedodonti (çocuk bölümü)  daha önce 2 olan birimizi Mart ayı itibari ile 4 ‘e çıkardık. Protez hizmetlerimiz yine genel anlamda 5 klinik  üzerinden verilmekte iken bu birim sayısını da Nisan itibariyel 7’ye çıkardık. Periodontoloji   uzmanlarımızın filyasyon da olması sebebiyle bu alanda verilmeyen hizmeti  Uzm. Dr. Diş Hekimi Esma Baran arkadaşımızın geri dönüşü ile vermeye başladık. Haziran ayı itibariyle bütün birimlerimiz de gündüz polikilinik sayısını 2 ‘ye çıkararak toplamda 8 gündüz plokilinik (Acil cerrahi girişim) hizmetiyle hizmete geçmenin alt yapısını tamamlamak üzereyiz.Bu düzenlemeyle aynı zaman da gece acil diş polikilinik yükünün azaltılmasını hedeflemekteyiz. Pandemi sürecinin bir şekilde sonlanması sonrasında inşallah tam kapasiteyle halkımıza çok daha yaygın ve kaliteli diş hizmeti sunmanın imkanına kavuşabilmenin arzusu içerisindeyiz.”

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.