BÖLGEDE DUYMAYAN KALMADI

Dünyaya kazandırdıkları soğuk baklava ile 37 yıldır tatlı sektöründe nam salan ve alternatif dünya tatlarını da bölgeye kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, Arap ülkelerinin vazgeçilmezi haline gelen Lübnan künefesini ilk kez Diyarbakır’a..

BÖLGEDE DUYMAYAN KALMADI
Yayınlanma: Güncelleme:

Dünyaya kazandırdıkları soğuk baklava ile 37 yıldır tatlı sektöründe nam salan ve alternatif dünya tatlarını da bölgeye kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, Arap ülkelerinin vazgeçilmezi haline gelen Lübnan künefesini ilk kez Diyarbakır’a Şubat ayında taşıdı. Diyarbakır’ın kalbi olan Sur ilçesinde açtıkları tarihi pastaneyle turistleri hem tarihe yolculuk yaptıran hem de yöreye has tatlılarla ağızları tatlandıran Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Lübnan künefesinde bir aydan az bir sürede 5 kat satışı artarak talep patlaması yaşandığını ve birçok tatlıcılarında örnek alarak yapmaya başladığını söyledi.

“Bunu dünyaya Lübnan’dan daha iyi tanıtacağız”

İşlerinin yenilik olduğunu ve memlekete çeşitli ürünler kazandırmak olduğunu ifade eden Elaldı, Diyarbakır’ı dünyaya tanıtmak, bu sektörün Hacıbaba Pastanelerini takip etmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Diyarbakır’a getirdikleri Lübnan Künefesini şimdilerde yapmayan hiçbir yer kalmadığını savunan Elaldı, “Her zaman dediğimiz gibi orijinali Hacıbaba Pastanelerinde. Satışlar her gün artıyor, ilk gün ile bugün arasında 5 kat fark var. Taklitler aslını yaşatır, bizde bununla ve bizi takip etmelerinden gurur duyuyoruz. Bugün soğuk baklavamız dünyaya Diyarbakır’ı tanıttı. Bugün Lübnan Künefemiz, güneydoğuda bir aya yakındır yapmamıza rağmen duymayan kalmadı. Bunu dünyaya Lübnan’dan daha iyi tanıtacağız inşallah. Bizde olan çeşitlilik Türkiye’de ikinci bir firmada yok, çünkü en az haftada bir gün yeni çıkan araştırma ve geliştirme (AR-GE) çalışmalı ürünümüz var. Taklitler aslını yaşatır” dedi.

DÜNYA LEZZETİ OLAN ALTERNATİF TATLILARI DİYARBAKIR’A KAZANDIRAN HACIBABA PASTANELERİ, BİR İLKE DAHA İMZA ATARAK ARAP ÜLKELERİNİN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ OLAN LÜBNAN KÜNEFESİNİ ŞUBAT AYINDA VATANDAŞLARA SUNDU. KISA SÜREDE NAM SALAN KÜNEFE SATIŞI 5 KAT ARTTI, BÖLGEDE BİRÇOK TATLICI YAPMAYA BAŞLADI.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.