‘YEREL MARKALARIMIZ VARKEN…’

Çok uzun yıllardan beridir Diyarbakır’da üretim yapan birçok firma oldukça kaliteli çalışmalar yapmalarına rağmen bir türlü yerel tüketiciler tarafından bir türlü desteklenmiyor. Gıda sektöründen tutun ekipman üretimine kadar Irak, İran..

‘YEREL MARKALARIMIZ VARKEN…’
Yayınlanma: Güncelleme:

Çok uzun yıllardan beridir Diyarbakır’da üretim yapan birçok firma oldukça kaliteli çalışmalar yapmalarına rağmen bir türlü yerel tüketiciler tarafından bir türlü desteklenmiyor. Gıda sektöründen tutun ekipman üretimine kadar Irak, İran gibi ülkeler başta olmak üzere ihracat yapılıyor ve standartların üzerinde beğeni toplarken Diyarbakır topraklarında üretim yapan firmalardan bazıları ya talep görmedikleri için kepenkleri kapatıyor ya da istihdam oranını iyiden iyiye azaltmak zorunda kalıyor. İşte bu firmalardan biride Zana akü. Yıllardır bölgenin gurur markalarından biri olan Zana akü hem kalitesiyle standartları zorluyor hem de ayakta kalmak için büyük mücadele veriyor. TÜBİTAK tarafından kabul gören bu markanın kendi insanları tarafından görmezden gelinmesi ise işin en enteresan kısmını oluşturuyor.

TÜBİTAK TAKDİR EDİYOR AMA KENT SAKİNLERİ NEDEN SAHİPLENMİYOR?

Aslında yerel bazı markaların farkına varan önemli kurumlar bu markaları sahipleniyor fakat yerel anlamda destek gösterilmediği taktirde işletmecilerin şevkleri kırılıyor.

Bu konuya en iyi örnek ise 2018 yılında Tübitak & Tüsside öncülüğünde düzenlenen ve 6 saat süren;” GAP Girişimcilik ve Yenilikçilik Araştırma Projesi Bölge KOBİ’leri Mevcut Durum Analizi ÇALIŞTAYI”na Diyarbakır’ın Genç Girişimci/iş adamı olarak Zana Akü adına Şeyhmus Şenyiğit’i davet ettiler. Böylesi önemli bir çalıştaya davet edilen markaların gerçek manada desteklenmesi gerekiyor.

YILIN MARKASI SEÇİLDİ

Sürekli olarak büyüme hedefiyle hareket ettiklerini belirten Zana Akü Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Şenyiğit markalarını tanımlarken Diyarbakır’dan doğan bir Akü’nün emsalleri ile aynı standartlarda ama çok daha hesaplı bir maliyetle piyasaya sunulduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: “Organizatörlüğünü, Blue&Black Media’nın yürüttüğü İstanbul The Green Park Hotel Merter’de düzenlenen İş dünyası, Sanat, Sağlık, Müzik,TV-Basın Sosyal Medya alanında katılımcıların olduğu ‘Uluslar Arası İş İnsanları Zirvesi 2021″‘ E, Yılın; “Akü Markası & Genç Girişimcisi Ödülü’ne layık görüldük. ZANA AKÜ Olarak; Diyarbakır ve Bölgemizin ilk ve tek %100 Yerli ve Milli Markası olmanın gururunu hep yaşadık. Kaliteyi, Bilgeliği, Uygun Fiyatlılığı ve Müşteri Memnuniyetini hep ön planda tuttuk. AKÜ Sektöründe, İşi bilen, işinin ehli usta ve bayiilerle çalışmayı ilke edindik ve gerçek anlamda Akü’den anlayan usta ve Bayiilerle çalışmaya devam Ediyoruz.

Geliştirilen Ca-Ca Teknolojisiyle ürettiğimiz Starter Aküleri, Her marka ve model Binek & Ağır Vasıta araçlar başta olmak üzere, Jeneratör, UPS (Güç Kaynağı), Traktör, Otobüs,İş Makinaları ve Güneş Enerji Panellerinde Güçlü ve Dayanıklı bir şekilde kullanım garantisiyle kendini ispatlamış ve oluşturulan bayiiliklerle birlikte artan talebi karşılayarak her geçen gün büyümeye devam Ediyor, Fabrikalaşma yolunda Emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Standartlarda veya üstünde bir firma olmamış olsak ve sürünümüz kaliteli olmasaydı bu ödül bizlere takdim edilmezdib 4 yıllık mücadelemizin, emeğimizin ve bizleri tercih eden herkesin ve de Diyar-ı Bekir’in karşılığı olarak kabul edip aldık. Başarılı olduğumuz yol sürecinde bizlere güvenen,inanan, Markalarımızı destekleyen herkese teşekkür ediyor, Alanında ödül alan diğer katılımcıları tebrik ediyor, daha güzel başarılara imza atmayı ümid ediyorum.” Dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.