JANDARMA GÖREV BAŞINDA

Diyarbakır İl Jandarma komutanlığı tarafından yayınlanan bir bülten ile gerçekleştirilen uygulama konusunda bilgi aktardı. Yapılan bilgilendirme açıklamasında şunlara yer verildi: “İlköğretim, ortaöğretim ve üniversite çağındaki çocukların, gençlerin başta uyuşturucu maddeler..

JANDARMA GÖREV BAŞINDA
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır İl Jandarma komutanlığı tarafından yayınlanan bir bülten ile gerçekleştirilen uygulama konusunda bilgi aktardı.

Yapılan bilgilendirme açıklamasında şunlara yer verildi: “İlköğretim, ortaöğretim ve üniversite çağındaki çocukların, gençlerin başta uyuşturucu maddeler olmak üzere, terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi, çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korumak maksadıyla Türkiye genelinde “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi” kapsamında Huzur ve Güven uygulaması 08 Eylül 2021 günü icra edilmiştir.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında icra edilen Huzur ve Güven uygulaması sonucunda; (399) okul çevresi, (11) internet salonu, (4) oyun salonu, (114) kahvehane, (28) büfe ve (14) park bahçe kontrol edilmiştir. Yapılan kontroller neticesinde; (6.447) şahıs sorgulanmış, (29) şahıs yakalanarak haklarında adli ve idari işlembaşlatılmıştır.

     Söz konusu faaliyet kapsamında,trafik uygulamaları sonucunda (1.351) araç ve okul servis aracı kontrol edilerek (43) şahsa toplamda (38.876) TL idari para cezası uygulanmış ve (21) araç trafikten men edilmiştir.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.