YETÄ°ÅžTÄ°RÄ°LECEK BAKIR USTASI BULUNAMIYOR

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde her alanda kullanılan bakır işçiliğine talep artarken, bakır ustaları yetiştirecek çırak bulamıyor. Bakır ustaları, mesleklerini devredecekleri ve yetiştirebilecekleri çırak bulma problemi yaşadıklarını, kolay para kazanmak için vatandaşların..

YETÄ°ÅžTÄ°RÄ°LECEK BAKIR USTASI BULUNAMIYOR
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde her alanda kullanılan bakır işçiliğine talep artarken, bakır ustaları yetiştirecek çırak bulamıyor. Bakır ustaları, mesleklerini devredecekleri ve yetiştirebilecekleri çırak bulma problemi yaşadıklarını, kolay para kazanmak için vatandaşların el emekleri ile uğraşmadıklarını belirterek, bakıra talebin artığı bu süreçte mesleğin eğitim ve öğretim hayatına girmesi gerektiğini söylediler. Mesleğin bitme noktasına geldiğini söyleyen Diyarbakır’ın son bakır ustaları, mesleklerinin kaybolmaması için ellerinden geleni yapmak istediğini dile getirdiler.

DÄ°YARBAKIR’DA 4 ASIRDIR BAKIRCILIK YAPAN MUSTAFA TANRIKULU, BAKIR SANAT USTASI VE RESÄ°M ÖĞRETMENÄ° ÖMER TAÅžDEMÄ°R Ä°LE BÄ°RLÄ°KTE ÇAÄžRIDA BULUNARAK ÇIRAK VE KALFA BULAMADIKLARINI, KOLAY PARA KAZANMA YOLUNDA İŞÇİLÄ°K Ä°LE UÄžRAÅžMAK Ä°STEYENÄ°N OLMADIÄžINI, BAKIR USTACILIÄžI SONA DOÄžRU GÄ°TTİĞİNÄ° KAYDEDEREK BAKIRCILIÄžIN OKUL HAYATINA GÄ°RMESÄ° İÇİN YETKÄ°LÄ°LERE ÇAÄžRIDA BULUNDU.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.