KARANTİNA KAÇKINLARINI ‘KİM’ DENETLİYOR?

Büyük zorluklarla ve mücadele sonucu çok yüksek riskli Kırmızı kategoriden yüksek riskli Turuncu kategoriye inen Diyarbakır’da ki sorumsuzluklar zirve yapmış durumda. Özellikle çok bloklu sitelerde KARANTİNA KURALLARINA uymayan aileler ve..

KARANTİNA KAÇKINLARINI ‘KİM’ DENETLİYOR?
Yayınlanma: Güncelleme:

Büyük zorluklarla ve mücadele sonucu çok yüksek riskli Kırmızı kategoriden yüksek riskli Turuncu kategoriye inen Diyarbakır’da ki sorumsuzluklar zirve yapmış durumda.

Özellikle çok bloklu sitelerde KARANTİNA KURALLARINA uymayan aileler ve DENETİM yapılmaması  Corona virüsün ağzın bir bizimde yayılmasına alt yapı hazırlıyor.

BAĞCILAR SEMTİNDEKİ BAZI SİTELER KONTROLSÜZ VE SORUMSUZ

Diyarbakır’ın birçok bölgesinde yaşanan bu sorumsuzluklar Özellikle Bağcılar semtinin bulunduğu bölgede çok daha yayğın. Tespitli Corona bulaşının yoğun olduğu sitelerin ortak yaşam alanlarında corona olan ailelerin ve çocuklarının hiçbir denetime tabi olmadan ellerini, kollarını sallayarak dolaşmaları büyük tepkilere neden olurken  vatandaşlar bu rahatlığın rahatsız edici boyutta olduğunu belirtiyorlar.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: ‘KARANTİNADAKİLER BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL.’

Karantinada olması gereken ve bu yasağı delen insanlarla birlikte yoğun site alanlarındaki denetimlerle ilgili görüşlerine başvurduğumuz İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin karantinada olması gerekenlerin denetiminin kendi sorumlulukları alanında olmadığını, bunu farklı birimlerin yapması gerektiğine dikkat çekti.

Öte yandan bulaş riskine karşın son derece duyarlı olan vatandaşlar ise  karantina kararlarını delenleri veya ıskalayanları kimler denetlemekle mükellef olduklarını soruyorlar. 

KARANTİNAYI DELENLER YAŞAMIMIZA KAST EDİYOR

Bu çerçevede Ahmet B. gerek kendi binalarında gerekse de sitelerde Covit olan ailelerin özellikle çocuklarının karantinada olması gerekirken en ağır bulaştırıcı olarak, çok rahat dolaşmalarına anlam veremediklerini belirtiyor. Çiğdem K. ise aynı ölçekte sorumsuzca karantinayı delerek dolaşanların yaşam haklarına kasıt ettiklerini belirterek kimlerin denetimden sorumlu olduğunu da merak ettiklerini veya neden denetimlerin yapılmadığını, cezai işlemlerin uygulanmadığını da merak ettiklerini aktarıyor. Ahmet B. ayrıca Cafe, kahve ve özellikle eğlence mekanlarındaki kural tanımamazlığın ise apayrı büyük sorunlara kapı araladığına da dikkat çekti.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.