AĞAÇ ve HAYAT (Mizah dozlu yazılar)

ŞEHİR ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Grubumuzda belirttiklerimizle sayfamızdaki paylaşımlar oldukça farklı.Hayata mizahla bakmadıkça insan kahrolur!.. **** Yangınlarda hayat değiştirenlere rahmet diliyorum. Bu dileğe ormanda, düz alanda heba olan ağaçlar da dahil, evcil..

AĞAÇ ve HAYAT (Mizah dozlu yazılar)
Yayınlanma: Güncelleme:

ŞEHİR ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Grubumuzda belirttiklerimizle sayfamızdaki paylaşımlar oldukça farklı.Hayata mizahla bakmadıkça insan kahrolur!..

****

Yangınlarda hayat değiştirenlere rahmet diliyorum. Bu dileğe ormanda, düz alanda heba olan ağaçlar da dahil, evcil ve yabanî hayvanlar hariç değil.****Biz de sizin gibi merak eder, dururuz bir fotoğraf karesi görünce.

****

Bilmektesiniz ki yol, cadde, sokak düzenlemeleri eksik olmaz, hayatımızda.Hele belediyeler, kaldırım yapmaya bayılır.İnsan bayılmaz mı?Harcanan masrafın çok cok üstünde bir kâr marjı olunca, çoğu kişi belediye başkanı olunca kaldırımları güzellestirmekle ise başlar. Kolay mı, günde on binlerce insanın gelip geçtiği ve taşların yerinden oynadığı, yağmur yağınca su sıçratma kaynağı kaldırım taşları.

****

Doğduğum ve halen yaşadığım şehirde ne zaman belediye başkanı değişirse kaldırımların değişeceğine iddiaya gözü kapalı girerim.Hele biri kaldırım taşlarını çimentodan renkli ve dekoratif yapmıştı.Çimentonun kaymağı-yağı güneşe mi soğuğa mı, insanın gidip gelirken ortaya çıkan baskıya mı dayanamadı, bilinmez, un-ufak oluverdi.

****

Daha önce arnavut taşla döşeli caddemiz vardı. Asfaltla tanıştırdılar Yaz ortası her yer katran kokuyor.Meğer asfaltta katran varmış.Solunum rahatsızlıkları ke ka!. Kalkıp farklı bir beton uyguladılar.Sonra asfalt…Acemîliğini üzerinden atan stajer gibi, en son arnavut taşına dönüldü.

****

Koskocaman şehirde bazalt taşı varken insan Afyon’dan niçin taş alır? Kimse Karacadağ’da lav ürünü taş olduğunu bilmezmiş… Bari Afyon’dan Kaymak Şekeri alınsa idi…Afyon Kaymağı, ehlince manda sütüyle yapılmasa yenmez. Efendim, kilometrelerce uzunlukta caddemize bu sefer, bazalt döşendi, evlerimizdeki parke taşları gibi. Kim akıl verdiyse vermiş, vesselam!…Tornadan çıkmış milimetrik ölçüde bu taşlar, döşenmeden yol sıkıştırma çalışmaları yapıldı. Esnaf perişan!…Aylar sonra nur topu gibi yeniden elden geçirilen caddemize kavuştuk!..

****

Sonrası her şey güzel oldu.Açılışlar yapıldı.Araçlar vızır vızır!..Arada bir tonlarca ağırlık altında altı-yedi, bilemedin on santim torna işi taşlarda kart- kurt sesleri…Orada kırık, burada çıkık…Şehir içi arabaların sürücüleri isyanda…Adamlar bunu korna çalarak prostesto etmez mi?Iki yılı dolmadan, hayda kollar sıvandı, bazalt tornalı taşlar, toplandı.Zemin sıkıştırma, kum tabaka ve tekrar bazalt taşlar… Bildiğiniz gibi arnavud kaldırım taşları.

****

Bu yol çalışmaları çok önemli…Bir ihaleye konmuş müteahit, onlarca yıllık bir ağacı kesmeye kıyamamış.O ağacı yontmuş.Beton döküm taşın estetiği önemli.Sevsinler senin işini.Araya bir mala, çoğu kumdan harç.Sulama yok.On gün sonra taşlar yerinde değil.Ağaç yerinde kalacak, aldığı yara sarılamaz cinsten.Cacığa bile yaramayan emtia gibi olan bu cins, yine cadde ve sokak ya da kaldırım düzenleyecek, eminiz!..Fotoğraf, sanal ortamdan alındı. Fotoğraf size her şeyi anlatır.Fotoğraf varken bu yazıyı okumanız gereksizdi, aslında.

****

Mesele bu ağacı kestiren malı bulmak!.. Bu malın yaptığına onay veren sorumluya ulaşmak.Sorumluluğu halen üzerinde olan Belediye Başkanını tanımak ve kendisini tebrik etmek, vazifemiz..İşte ulaşamıyoruz, ulaşmak oldukça zor!..Bakın etrafınıza, mutlaka birine rastlarsınız…

****

Vesselam!..

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.