TONLARCA BALIK YOK OLDU

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bulunan Kulp çayında yaşayan tonlarca balık bir kez daha cehaletin kurbanı oldu. Kulp çayının kuraklık nredeniyle zayıflayan biçimi bilinçsiz ve umarsızca gerçekleştirilen tarımsal sulama nedeniyle tamamen kurumaya..

TONLARCA BALIK YOK OLDU
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bulunan Kulp çayında yaşayan tonlarca balık bir kez daha cehaletin kurbanı oldu. Kulp çayının kuraklık nredeniyle zayıflayan biçimi bilinçsiz ve umarsızca gerçekleştirilen tarımsal sulama nedeniyle tamamen kurumaya ylüz tutarken binlerce balıkta bu sorumsuzluk yüzünden telef oldu.
Kulp Çayı, son dönemlerde yaşanan kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeni ile kurumaya yüz tuttu. Plansız yapılan mevsimsel tarımsal sulama ve kuraklık sebebiyle derelerin su seviyesinin oldukça düşük olması sonucu Kulp Çayının kırsal İnkaya Mahallesi ile Barın Mahallesi mevkinde su akışı durdu. Kulp çayında su miktarının minimuma inmesi nedeni ile binlerce balık telef oldu. İnkaya köyü sakinleri, çayın kurumuş halini cep telefonuyla çekerek, çayın balıklar için yaşam alanı olmaktan çıktığını söyledi.

DİYARBAKIR’IN KULP İLÇESİNDEKİ ÇAY, KURAKLIK, BİLİNÇSİZ TARIMSAL SULAMA NEDENİYLE AZALMASI SONUCU BİNLERCE BALIK TELEF OLDU.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.