‘TEHLİKELİ’ SICAKLAR

Diyarbakır bunaltıcı hatta hayatı çekilmez hale getiren ve sürekli yükselen sıcaklara esir olmuş durumda. Sürekli artan ve mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklar dayanılmaz hale gelince çocukuların da yeni arayışlar..

‘TEHLİKELİ’ SICAKLAR
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır bunaltıcı hatta hayatı çekilmez hale getiren ve sürekli yükselen sıcaklara esir olmuş durumda. Sürekli artan ve mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklar dayanılmaz hale gelince çocukuların da yeni arayışlar içine girmesine vesile olur.

Özellikle yüzme alanında sosyal tesislerin kısıtlılığı çocukları süs havuzlarına iterken aynı zamanda da büyük tehlikeler yaşamalarına zemin oluşturuyor. Hava sıcaklığı yükselince çocuklar kentin sembolleri arasında yer alan, Sur ilçesindeki eski itfaiyenin bulunduğu Enzele süs havuzunun serin sularına kendilerini bırakarak serinrlemeye çalışıyorlar. Çocuklar kadar yetişkinlerin de rağbet gösterdiği süs havuzları belki serinletiyor ama beraberinde hem ciddi tehlikeleri hem de hastalıkları da getiriyor.
Havuzun kenarında bulunan ‘Tehlike’ tabelasını umursamayan ve denetimden yoksun bölgede çocuklar yüksekten atlayarak ayrıca tehlikeye davetiye çıkarıyorlar. Çocuklar belediyenin havuzlarının olmadığını belirterek diğer havuzlarında ücretli olmasından kaynaklı gidemediklerini belirtiyorlar.

Çocuklar sorumsuz, görevliler kayıtsız. Süs havuzlarında rastlanan manzaralar hem bilinçsizliğin hem de pervasızlığın resmini çiziyor. Görevlilerin müdahalesizliği ise bu sorumsuzluğu adeta cesaretlendiriyor.  

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.