Diyarbakır’da sportif yetenek taraması başladı

Diyarbakır’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen “Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme” programı için çalışmalara başlandı. Diyarbakır Gençlik..

Diyarbakır’da sportif yetenek taraması başladı
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen “Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme” programı için çalışmalara başlandı.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesindeki uzman antrenörler tarafından gerçekleştirilen programda, ilkokul 3. sınıftaki 32 bin öğrencinin test ve ölçümleri yapılacak. Diyarbakır’da şu ana kadar gerçekleştirilen istatistiksel  çalışmalar  neticesinde  2068 öğrenci  spora  yatkın  bulunarak  Sporcu  Eğitimi  ve  Gelişimi  Programına  davet  edilmeye  hak kazanmayı başardı. Öte yandan oluşturulan mobil ekip ile 1 Kasım itibariyle merkez ilçelerde bulunan okullar gezilerek 2426 öğrenciye ulaşıldı.

Öğrencilerin boy, kilo ölçümü, kulaç uzunluğu testi, esneklik testi, sıçrama testi, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti testi, 20 metre sürat testi, çeviklik, dayanıklılık, denge, reaksiyon testi gerçekleştirilecek. Değerlendirmeler sonucunda yetenekli çocuklar spora yönlendirilecek. Taramalar, eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar devam edecek.

“YETENEKLİ ÇOCUKLARIMIZI TÜRK SPORUNA KAZANDIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda en doğru spor branşlarına yönlendirileceğini söyledi.

Uslu; “Tarama programımız kapsamında Diyarbakır merkez ve tüm ilçelerinde çalışmalarımıza başladık. Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak çocuk ve gençlerimizi sporla tanıştırmayı, sporu geniş kitlelere yaymayı hedefliyoruz. Ayrıca yetenekli çocuklarımızı üst düzey sporcu olarak yetiştirip Türk sporuna kazandırmayı amaçlıyoruz. İnşallah buradan tespit ettiğimiz sporcularımız, ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası müsabakalarda başarıyla dalgalandıracak.”

MOBİL EKİP OLUŞTURULDU

Uzman antrenörler eşliğinde oluşturulan mobil ekipler ile Diyarbakır’da bulunan okulları gezdiklerini belirten Yetenek Taraması il koordinatörü Hüseyin Öztürk ise, “İlimiz genelinde geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 3. sınıfta okuyan öğrencilerimizin genel  tarama  sonuçları  açıklanmış  olup;  gerçekleştirilen  istatistiksel  çalışmalar  neticesinde  2068 öğrencimiz  spora  yatkın  bulunarak  Sporcu  Eğitimi  ve  Gelişimi  Programına  davet  edilmeye  hak kazanmış olup antrenmanlarına başlanmıştır. Ayrıca okullarda yetenek taramasının önemini eğitsel oyunlar eşliğinde anlatmak üzere mobil ekibimiz 1 Kasım itibariyle merkez ilçelerimizde bulunan ilkokullarımız gezerek 8 ilkokul 75 Şube 2298 öğrenciye ulaşarak çalışmaları devam etmektedir. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü gereği Diyarbakır Çocuk Cezaevinde bulunan 273 tutukluya da sportif yetenek taraması test ölçümleri yapıldı” diye konuştu.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.