STRATEJİLERİN SAVAŞINDA GALİP KİM!…

  Seçimin sonucu kimi çevrelerce belliyken aslında gerçekte belirleyici unsurların neler olduğunun da bir kez daha sorgulanmasına vesile oldu. Seçim bitti, Yeşil liste kazandı dense de bana göre kazanan ya..

STRATEJİLERİN SAVAŞINDA GALİP KİM!…
Yayınlanma: Güncelleme:

 

Seçimin sonucu kimi çevrelerce belliyken aslında gerçekte belirleyici unsurların neler olduğunun da bir kez daha sorgulanmasına vesile oldu. Seçim bitti, Yeşil liste kazandı dense de bana göre kazanan ya da kazandıran sadece yeşil liste değil.

DTSO seçimlerinde Beyaz, Yeşil ve Mavi olmak üzere 3 liste yarışa başladı. Herkes komitesini kurarken Beyaz listede aynı çalışmaları yaptı. Seçime kısa bir zaman kala, komitelerinin tüm katmanlarını da oldukça güçlü isimlerle belirleyen Karakuş, bir anda seçimden çekildiğini açıkladı. İşte tam da o esnada aslında bana göre seçimin gidişatını baştan sona değiştiren kişi olmuştu sayın Karakuş. Zira DİSİDER üyesi olmasına rağmen DİSİDER’in komiteler noktasında bağımsız adaylar çıkarması çok farklı ve düşündürücü bir stratejiydi. Bu süre zarfında seçime beyaz listeyle katılma kararı veren Şeyhmus Karakuş bu süreç boyunca usta bir satranççı gibi tüm hamlelerini hesaplayarak gerçekleştirdiğini, tam da iş dünyasının bağımsız olarak bir, bir adaylığını koymaya başladığı süreçte başkanlıktan adaylığını çektiğini açıklaması bir çok iş çevresinde seçimlerin sonucunun 360 derece değişeceğine çoktan işaret etmişti. Bana göre Karakuş’un bu hamlesi seçimi kazanma şansı olan yeşil liste dışındaki tüm katmanların şansını ellerinden almış ve sonucu baştan aşağı değiştirmişti. Karakuş yola çıktıklarının aslında yola hiç çıkmadığının farkına vardığını beyan ederken Beyaz listenin aslında çok kıvrak bir hamle yapacağının da işaretini vermişti. Şeyhmus Karakuş aslında bu hamleyi yaparken gerçek manada kimlerin kimlerle birlikte olduğunu mu ortaya çıkarmak istedi bilinmez ama bu hamlesi Yeşil listenin elini ciddi manada güçlendirdi. DTSO seçimlerinin sonucunda yeşil liste 16 komitenin tümünü alırken seçimi asıl kazanan ve kazandıranın Karakuş olduğu da böylece ortaya çıktı. 

Ne diyelim zekaların yarıştığı bu seçim atmosferinin sonucunda ortaya çıkan tablonun memleketin selameti için hayırlara vesile olur umarım…

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.