Ebeveynlerinde artık bir okulu var

Diyarbakır Maya Okulları’nda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen projelere bir yenisi daha eklendi. ‘Ebeveyn Okulu’ projesini hayata geçiren yönetim, veli katılımlı etkinlikler artınca bu yıl sadece öğrencilerin değil velilerin de okula..

Ebeveynlerinde artık bir okulu var
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Maya Okulları’nda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen projelere bir yenisi daha eklendi. ‘Ebeveyn Okulu’ projesini hayata geçiren yönetim, veli katılımlı etkinlikler artınca bu yıl sadece öğrencilerin değil velilerin de okula kayıtlarını aldı. Okulun kurucusu Nezir Bulut, sosyal yaşamın değişmesiyle, teknolojinin hayatımıza kontrolsüz şekilde girmesiyle, gelecek kaygısı ve ekonomik koşulların zorlaşmasıyla çocuklarını geniş aile ve sosyal hayattan uzak büyüten ailelerin arttığına dikkat çekerek, “Z kuşağı çocuklar değil Z kuşağı ebeveynler maalesef oluştu. Küçükken çocuğun hayatını ne kadar kolaylaştırırsak büyüyünce o kadar zorlaştırmış oluruz. Yaşamadıklarımı çocuklarıma yaşatayım veya yaşadığım olumsuzlukları çocuklarıma yaşatmamak için en iyi imkanları sunayım düşüncesinden çıktı. Bir çocuk oyuncağından bıkmadan yenisi alındı. Elbise bolluğunu demeye gerek yok. Ağlayınca aman rahatsız olmasın bizi de rahatsız etmesin diye eline tablet telefon verilen çocuklar, akranlarıyla ailenin gözetiminde buluşan çocuklar, küfür öğrenmesin diye sosyal ortamdan soyutlanan çocuklar, her yaptığına süpersin diye cevap verilen çocuklar, ayakkabı bağcığını bağladığımız çocuklar, sınava girecekse ailecek sınava hazırlatılan çocuklar maalesef mutsuz bir nesil doğurdu. Tek  çocuklu ailelerde kırk kişi ebeveynlik yaparsa, her yaptığına harikasın denilirse çocuk gerçekçi olmayan sevgiyle doyumsuzca büyür. Okula giden çocuklar bir sisteme tabi olurlar, o sistem içerisinde değerlendirilirler ve buna göre eğitim alırlar ancak çocuk için planlanan sistem sadece okula hapsedilirse, anne babalar da bu sistemin takipçisi ve destekçisi olmazsa okuldan beklenen başarının gelmesi biraz daha zor olur. Anne babalar ya çocukların ihtiyaçlarını görmezden gelip kendi bildiklerini dayatırlar ki bu da başarı yerine çatışma doğurur ya da çocukların isteklerine göre davranıp okulun da bu isteklere göre davranmasını isteyip okulla çatışma zemini oluştururlar. Maya Okulları olarak biz ‘çocukların ve ailelerin isteklerine göre değil , çocukların ihtiyaçlarına göre karar alan, sistem oluşturan bir okuluz. Aileler okul ile işbirliği yaparak ve okul ile çatışmayarak çocuklarına yardımcı olabilirler. ‘Ebeveyn okulu’ tüm bunları çözme konusunda katkı sağlamak amaçlı açılmıştır. ‘Ebeveyn  Okulu’nun temel felsefesi “Koşulsuz ebeveynlik” üzerine kuruludur. Bu okulda aslında çocuk yetiştirme değil, birey olmanın temel prensipleri anlatılmaktadır. Birey olmayan anne ve baba, birey yetiştiremez. Birey olamayan çocuk da mutlu ve anlamlı bir yaşam süremez. Bu eğitimde; aileler çocuk yetiştirme modellerini ve kendi ebeveynlik tarzlarını analiz edip, etkinlikler ve ödevlerle koşulsuz ebeveynlik felsefesini öğrenecek. Bu çalışmalar sonunda ebeveynlik tarzlarında ciddi değişimler yaşayacaklarına inanıyoruz. Etkinlik sonrasında değişim ve başarı gösteren ebeveyne katılım sertifikası verilecektir” dedi.(DHA)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.