HACIBABA HİJYEN VE TEMİZLİKTE 1 NUMARA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı, temiz gıdaya ulaşmasını ve kaliteli hizmet almalarını sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken her geçen gün hijyen alanındaki yenilikleri takip eden Hacıbaba Pastaneleri de verilen eğitimleri..

HACIBABA HİJYEN VE TEMİZLİKTE 1 NUMARA
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı, temiz gıdaya ulaşmasını ve kaliteli hizmet almalarını sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken her geçen gün hijyen alanındaki yenilikleri takip eden Hacıbaba Pastaneleri de verilen eğitimleri kaçırmadan iştirak ediyor. Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı, temizlik ve sağlığa uygunluk koşullarının gözetilmesi ile halka kaliteli ürün ve hizmetin en sağlıklı şekilde sunulması amacıyla yiyecek ve içecek sektöründe çalışanlara yönelik hijyen ve temizlik kursu düzenledi. Uzman eğitmenler tarafından verilen kursun sonunda yapılan sınavda başarılı olan 200 kursiyer, Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan, Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanı Müyesser Güzel, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Muhammed Kasım Aydın, Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Hayrettin Bahçıvancı, Diyarbakır Lokantacılar Tatlıcılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Haşim Elkaan ile kursiyerler katıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan törende yaptığı konuşmada, eğitimi tamamlayıp sertifikalara almaya hak kazananları tebrik ederek, çalışanların aldıkları sertifika çerçevesinde çalışmalarını titizlikle yürütmelerini istedi.

“Halkımıza kaliteli ve sağlıklı hizmetin ulaştırılması için çalışmaya devam edeceğiz”
Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Müyesser Güzel ise ahilik ahlakının en temel unsurlarından olan temizlik ve sağlığa uygunluk koşullarının gözetilmesi konularından aldıkları ilhamla denetimlerini sürdürdüklerini söyledi. Güzel, Covid-19 salgını şartlarında esnafın faaliyetlerine devam edebilmesi, bu faaliyetleri hijyen, temizlik ve pandemi kurallarına uygun esaslarla yürütebilmesi adına hijyen ve temizlik eğitimi kursu düzenlediklerini belirterek: “Ülkemizde ilk defa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanlığımız, kuruluş amacına uygun olarak esnaf ve işletmelerimizin geliştirilmesi ile halkımıza kaliteli ve sağlıklı hizmetin ulaştırılması için hijyen, kent bilinci, halkla ilişkiler ve benzeri çalışmalarına artan katılımcı sayıları ile tüm şehri kapsayacak şekilde devam edecektir” dedi.


Lokantacılar Tatlıcılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Haşim Elkaan ise Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığının olmasının esnafın işlerini kolaylaştırıcı olduğuna dikkati çekti. Elkaan, hizmet sektöründe çalışanların ücretsiz bir şekilde sertifikalı hijyen ve temizlik eğitimi almalarının çok önemli olduğunu, çalışanların aldıkları eğitim çerçevesinde hizmet vermesi için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

‘Temizlik ve hijyen vazgeçilmezimizdir’

Hacıbaba Pastaneleri adına Genel Sekreter Yardımcısı Ercan BircaN’ın elinden sertifikalarını alan Gıda Mühendisi Yıldız Teyfur ise Hacıbaba Pastaneleri olarak 1. önceliklerinin hijyen ve temizlik olduğunun altını çizerek bu konularda kesinlikle taviz vermeyeceklerini de aktardı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.