ANTALYA’NIN SİNAN MAHALLESİ: ‘İNANILIR GİBİ DEĞİL, PTT, İLKOKUL, DOĞALGAZ YOK’

ANTALYA’DA KOCA BİR MAHALLE YOKLUKLARLA SAVAŞIYOR Antalya ilinin Kepez ilçesi, Sinan mahallesi muhtar adayı Sevdet Demirci dünyanın gözde şehirleri arasında yer almalarına rağmen Sinan mahallesinde doğal gaz yok, ulaşım sıkıntısı,..

ANTALYA’NIN SİNAN MAHALLESİ: ‘İNANILIR GİBİ DEĞİL, PTT, İLKOKUL, DOĞALGAZ YOK’
Yayınlanma: Güncelleme:

ANTALYA’DA KOCA BİR MAHALLE YOKLUKLARLA SAVAŞIYOR

Antalya ilinin Kepez ilçesi, Sinan mahallesi muhtar adayı Sevdet Demirci dünyanın gözde şehirleri arasında yer almalarına rağmen Sinan mahallesinde doğal gaz yok, ulaşım sıkıntısı, kreş, ilkokul ve PTT ofisinin olmadığına dikkat çekerek bir muhtarın asli görevi olan hizmeti ulaştırma çalışmalarının yapılmadığının altını çizdi. Çalışan bir kadın olarak toplumsal sorunlara hakim olduğunun altını çizen Demirci duyarsızlıklardan bıktığı için ve sorunları çözmek için Muhtar adayı olduğunu belirtti. Sevdet Demirci’nin 7 kadın aza adayı var.

Antalya’nın Kepez ilçesinde iş kuaför olarak işletme sahibi olan Sevdet Demirci Türkiye’de kadının gücünü ve elini attığı her işi ne kadar iyi yaptığını göstermek adına 7 aza adayını kadınlardan seçti. Evli ve 3 çocuk sahibi olan 42 yaşındaki Sevdet Demirci yaşadıkları bölgenin adeta mahrumiyet bölgesi olduğunun altını çizerek özellikle yerel yöneticilerin ve muhtarların unuttuğu bir bölgede yaşadıklarını belirtiyor.

Yaşam alanları olarak başıboş köpek sorunlarından tutun gerek okul gerekse de yaşamın tüm önemli unsurlarından çok uzak bir bölgede bulunduklarını de sözlerine ekliyor.

Sinan mahallesinde yaşayan insanların adeta yokluklar ve mahrumiyetler içinde yaşadıklarını hatırlatan Demirci böylesi bir bölgede Muhtara büyük görevler düştüğünü ve bu sorunları çözme noktasında köprü olmaları gerektiğinin de altını çiziyor.

8 azasını da kadınlardan seçen Demirci, “İnşallah güzel şeyler yapacağız. ‘Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir’ sloganıyla bu yola devam edeceğiz. Biz kadınlar başaracağız” dedi.

MAHALLENİN SESİ, DİLİ OLUP HER YERDE HAYKIRACAĞIM’

Ulaşım başta olmak üzere adeta yılların problemlerinin görmezden gelinerek halının altına itildiği Sinan mahallesinin duyulmayan sesi olacağını belirten Muhtar adayı Sevdet Demirci: “Mahallemin dili olacağım, mahallem için köprü olacağım. Bütün sorunları tek tek çözeceğiz. Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir sloganıyla beraber biz bu yola çıktık. Ve azalarımı da 7 kadından oluşturdum. Güzel bir destek alıyorum. İnşallah başaracağız” dedi.

SAĞLAM ADIMLARLA BÖLGEMİN KALKINMASINI SAĞLAYACAĞIM’

Sorunları görmezden gelmek yerine idealist biri olarak çözümcül olmanın önemine vurgu yapan Demirci konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Sorumlu ve idealist insanlar bir amaca hizmet ederken mutlaka basamakları en dipten, temkinli ve bilinçli olarak çıkmalı. Siyaseten çevremde gördüğüm eksiklikler, olması gerekenler ve toplumda ki kadının rolünü de göz önüne alarak Antalya’da Muhtarlık hedefiyle yola bismillah deyip çıktım. Bu başlangıcım aslında geleceğe yönelik ideallerimin de ilk adımı oluyor. Yaşadığım bölgeye baktığımda sorunların çözülmesini bırakın daha girift olmuş, iç, içe geçmiş sorunlar yumağı adeta. Bu sorunları çözmek ve yeni hedeflere ulaşmak için muhtar olmayı seçip adaylığımı koydum.” Dedi.

 

ANTALYA’NIN SİNAN MAHALLESİNDE ‘İNANILIR GİBİ DEĞİL, PTT, İLKOKUL, DOĞALGAZ YOK’

Sevdet Demirci adaylığını koyduğu Sinan Mahallesinin büyük bir alana yayıldığına dikkat çekerek bir muhtarın yapması gerekenlerin hiç birinin yapılmadığına dikkat çekerek mahallenin yokluklarını şöyle sıraladı: “Düşünün 21. Yüz yıldayız ve adaylığımı koyduğum bölgede mesela doğal gaz yok, ulaşım sıkıntı, kreş, ilkokul, PTT yok, mahalle çok büyük olduğu için bir çok hizmet ya yok ya da çok uzaklarda. Yerel yönetimlerin ilk kademesi olan muhtarların bu sorunları çözmek için mücadele etmesi gerekirken bu hizmeti takip etmesi gereken zatı muhteremler hiç yerlerinde görülmedi veya durmadı.” Dedi.

MUHTARLIK SEMBOLİK MAKAMLAR DEĞİL, HİZMETİN İLK BASAMAĞIDIR’

Muhtarlık makamının çok önemli ve işlevsel bir makam olduğunun altını çizen Sevdet Demirci şu cümlelerle konuşmasına devam etti: “Muhtarlık sembolik makamlar değil tam aksine halka hizmetin ulaştırılması için en işlevsel ve gerekli makamların ilk basamağı ve en önemlisidir. Bu nedenle muhtara herkes, her an ulaşabilmelidir. Şahsen bu ulaşılmazlıklardır beni muhtar olmaya iten en önemli dürtülerdir. Bana herkesin ulaşabilmesi en önemli kriterlerimden de biridir.” Dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.