Prestijli ‘Mayamat Sınavına’ olağanüstü ilgi

Diyarbakır Maya Okullarında ilkokul 4’ncü sınıf düzeyinde gerçekleştirilen ‘Mayamat Sınavı’ hem velilerden hem de öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM), Roket Şehri Matematik Ligi, Çin Kızlar..

Prestijli ‘Mayamat Sınavına’ olağanüstü ilgi
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Maya Okullarında ilkokul 4’ncü sınıf düzeyinde gerçekleştirilen ‘Mayamat Sınavı’ hem velilerden hem de öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM), Roket Şehri Matematik Ligi, Çin Kızlar Matematik Olimpiyatı, PISA, Uluslararası Matematiksel Modelleme Yarışması gibi öğrencilerin muhakeme kabiliyetlerini ölçen ve birçok Matematik sınavlarının benzeri konumunda olan Mayamat matematik sınavları ile geleceğin matematik dahilerinin belirlenmesi amaçlanıyor. Yoğun katılımın gerçekleştiği sınavın bu yıl 5’incisi düzenlenirken, sınav sonuçlarına göre öğrenciler Diyarbakır Maya Okulları’ndan eğitim bursu ve hediyeler kazanacak.


Maya Okulları kurucusu Mehmet Nezir Bulut, sınavın önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Mayamat sınavı bir ihtiyaç dahilinde hasıl oldu. 4. sınıflara özel yaptığımız bu sınav, Diyarbakır’da adeta bir matematik rüzgarı esmesini sağlıyor. 2000 civarında 4. sınıf öğrencisinin girdiği bu sınava öğrenciler, haftalar öncesinden hazırlıklar yapmakta. Dereceye giren öğrencilerin önemli bir kısmının Diyarbakır Maya Ortaokulu’nu tercih etmesi, başarılı olmak isteyen öğrencileri ortak bir zeminde, yani Diyarbakır Maya Ortaokulunda buluşturuyor. Aynı zamanda mevcut deneme sınavı formatının dışında muhakeme kabiliyetini ölçen bir sınav olması, eğitimcilerin ve ebeveynlerin nazarında kabul ve beğeni düzeyini de arttırmaktadır.” 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.