JANDARMA BU KEZ ‘SKUNK’ YAKALADI

Jandarma Genel Komutanlığı paylaşımda, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Lice kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 1 ton 867 kilogram toz esrar, 497 kilogram kubar esrar ve 59 kilogram skunk esrar ele geçirilmiştir” denildi…

JANDARMA BU KEZ ‘SKUNK’ YAKALADI
Yayınlanma: Güncelleme:


Jandarma Genel Komutanlığı paylaşımda, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Lice kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 1 ton 867 kilogram toz esrar, 497 kilogram kubar esrar ve 59 kilogram skunk esrar ele geçirilmiştir” denildi.

Öte yandan Skunk olarak bilinen uyuşturucu esrar maddesinin genetiği ile oynandığı da ortaya çıktı.

DİYARBAKIR’IN LİCE İLÇESİNDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 TON 867 KİLOGRAM TOZ ESRAR ELE GEÇİRİLDİĞİNİ DUYURDU. (SEDAT IRMAK/DİYARBAKIR-İHA) Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda 1 ton 867 kilogram toz esrar ele geçirildi.

İŞTE SKUNK İLE İLGİLİ BAZI BİLGİLER:

Skank (Skunk)

Skank son 3-4 yılda Türkiye’ye girmiş yeni bir esrar türüdür. Türkiye’de bugüne kadar satılan esrar türünden farklı bir türdür.

SkUnk Nedir?

Genetiği değiştirilerek üretilen bir bitkidir. Genelde kullanıcılar arasında, üzerine farklı kimyasalların püskürtüldüğü gibi şehir efsaneleri dolaşmaktadır. Hibrit tohumdan elde edilir. Bağımlılık yapar ve zararları çok fazladır.

SkUnk Maddesinin Etkileri

Bugüne kadar bilinen esrara kıyasen kullanıcıya verdiği etkisi çok çok daha yüksektir. Esrar kullanıcılarının skank deneyimleri dinlendiğinde etkisinin hint kenevirinden elde edilen esrara göre çok daha yüksek olduğu söylenmektedir. Hatta zaman zaman kullandıkları skank sonrası bonzai , jamaika gibi bir etkiyi hafif de olsa yarattığını, genizlerinde bu tarz sentetik maddelerin tadını anımsatan bir tat bıraktığı söylenmektedir. Bu nedenle üzerine farklı kimyasalların püskürtüldüğü düşünülmektedir.

Esrara göre çok daha kısa sürede, çok daha yüksek bir bağımlılık yaratıyor. Bu nedenle bırakılması esrara göre daha zorlu olmaktadır.

Yoksunluğunda terlemeler, uykusuzluk, iştahsızlık, sinir ve depresyon gibi birçok etki görülmektedir.

Şu an dünyanın %90’lık kesiminde “A sınıfı uyuşturucu” grubundadır.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.