DİYARBAKIR’IN ASAYİŞ GÜNDEMİ (Güncellendi)

‘NARKO ALAN’ PROJESİ BAŞLADI Diyarbakır’da polisin ‘Narko Alan’ projesi bin 200 polis ile başladı. 80 ayrı uygulama noktasında ekipler ara sokaklarda şüpheli şahıslar üzerinde arama yaptı. Bir miktar uyuşturucu maddesi..

DİYARBAKIR’IN ASAYİŞ GÜNDEMİ (Güncellendi)
Yayınlanma: Güncelleme:

‘NARKO ALAN’ PROJESİ BAŞLADI

Diyarbakır’da polisin ‘Narko Alan’ projesi bin 200 polis ile başladı. 80 ayrı uygulama noktasında ekipler ara sokaklarda şüpheli şahıslar üzerinde arama yaptı. Bir miktar uyuşturucu maddesi ele geçirilirken, 1 kişi de gözaltına alındı.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler, okul önleri ve çevresindeki park ile ara sokaklarda uyuşturucu tacirlerine yönelik kenti huzura kavuşturacak ‘Narko Alan’ projesi başladı. Gece ve gündüz bin 200 polisin katılımıyla gerçekleşen uygulama Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçelerinde başta olmak üzere 80 ayrı noktada yapılırken, polisler ara sokaklarda şüpheli şahısları, araçları ve metruk binaları didik didik aradı. Hassas burunlu polis köpekleri de gerçekleşen uygulamada merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde bir kişi gözaltına alındı, yapılan araç aramalarında ise bir miktar ‘esrar’ uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Emniyet yetkilileri, kentteki uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonların her gün sıklıkla devam edeceğini kaydetti.

DİYARBAKIR’DA POLİSİN ‘NARKO ALAN’ PROJESİ BİN 200 POLİS İLE BAŞLADI. 80 AYRI UYGULAMA NOKTASINDA EKİPLER ARA SOKAKLARDA ŞÜPHELİ ŞAHISLAR ÜZERİNDE ARAMA YAPTI. BİR MİKTAR UYUŞTURUCU MADDESİ ELE GEÇİRİLİRKEN, 1 KİŞİ DE GÖZALTINA ALINDI.

BAĞLAR BELEDİYESİNDEN DİYARBAKIR EMNİYETİNİN ‘NARKO ALAN’ UYGULAMASINA DESTEK

Son iki buçuk yılda Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki 343 metruk yapıyı yıkan Bağlar Belediyesi, eylül ayı içerisinde madde bağımlıları ve satıcılarının yuvası haline gelerek bölgedeki vatandaşların huzurunu kaçıran 5 yapıyı daha ortadan kaldırdı. Belediye, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan ‘Narko Alan’ uygulamalarına da destek verdi.
Bağlar’da vatandaşların huzurunu kaçıran ve gençleri tuzağa düşüren madde bağımlıları ve bunların yuvalandığı metruk yapılarla mücadele devam ediliyor. Uzun yılların ihmali olan kullanılamaz haldeki yapıları yıkan Bağlar Belediyesinden sonra İl Emniyet Müdürlüğü tarafından da tacir ve bağımlılara yönelik çalışma başlatılması bölge halkınca memnuniyetle karşılandı. Emniyet ekipleri sokaklarda çalışma yaparken, Bağlar Belediyesi
ekipleri de metruk yapılara aman vermiyor. Son olarak biri Yunus Emre Mahallesi’nde vatandaşların şikayeti sonucu olmak üzere 5 yapı daha yıkılarak temizlendi.

“Emniyetimizin çalışmalarına tam destek veriyoruz”
Göreve geldikten sonra 343 metruk yapıyı ortadan kaldırdıklarını anlatan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, emniyetin çalışmasından sonra bu konudaki mücadelenin çok daha kararlı hale geldiğini kaydetti. İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın’a teşekkür eden Beyoğlu, “İki buçuk yıldır mücadele veriyoruz. Bunun için özel ekipler oluşturduk. Hızlı bir şekilde encümen kararları alarak yıkımları gerçekleştiriyoruz. Son bir ayda 5 yapıyı daha kaldırdık. Emniyet Müdürlüğümüz tarafından başlatılan çalışmayı çok değerli buluyor ve tam destek veriyoruz. İl Emniyet Müdürümüz Dr. Hüseyin Aşkın’ın bu konuda kararlı bir duruşu var. Kendisine ve emniyet teşkilatımızın fedakar tüm mensuplarına Bağlar halkımız adına çok teşekkür ediyorum. Bağlar halkı bu olumsuz tabloyu hak etmiyor. Maalesef terör örgütleri ve çeteler yıllarca buraları istismar ederek halkımızın huzurunu kaçırdı. Bağlar bu mücadele ile özüne kavuşacaktır” dedi.

SON İKİ BUÇUK YILDA BAĞLAR’DAKİ 343 METRUK YAPIYI YIKAN BAĞLAR BELEDİYESİ, EYLÜL AYI İÇERİSİNDE MADDE BAĞIMLILARI VE SATICILARININ YUVASI HALİNE GELEREK BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARIN HUZURUNU KAÇIRAN 5 YAPIYI DAHA ORTADAN KALDIRDI.

ZORBALIĞA KARŞI OLALIM PROJESİ YENİDEN START VERİLDİ

Covid-19 dolayısıyla yaklaşık 2 yıldır ertelenen, Siber Zorbalığa karşı gençlere yönelik ne tür eğitimler ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilebileceği tartışılarak yeni metotlar geliştiren Bullying projesi olarak bilinen ‘Zorbalığa Karşı Olalım Projesi’ için yeniden start verildi.
Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, projeye yeniden başladıklarını söyledi. Suvari, “Bu kapsamda ilk projemiz 23-31 Ağustos tarihleri arasında Diyarbakır’da 24’ü Portekiz, İtalya, Almanya, İspanya, Letonya, 6’sı Diyarbakır’dan olmak üzere toplam 30 kişinin katılımı ile bir eğitim kursu gerçekleştirildi. Erasmus + Programı tarafından desteklenen proje kapsamında, Siber Zorbalığa karşı gençlere yönelik ne tür eğitimler ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilebileceği tartışılarak yeni metotlar geliştirildi. Söz konusu metotlardan oluşan online kitapçık en yakın zamanda hazırlanarak Avrupa’daki diğer gençlik kuruluşları ile de paylaşılacak” dedi.
Proje kapsamında yaygın eğitim metotlarının kullanıldığı belirten Suvari, ”Projedeki ortaklar, kendi ülkelerindeki siber zorbalıkla ilgili durum ve istatistikleri de paylaşarak, birlikte neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular. Projenin ikinci aşaması 22-30 Eylül tarihleri arasında yine Diyarbakır’da gerçekleştirilecek gençlik değişimi projesi ile devam edecek. Eğitim kursu boyunca geliştirilen metotlar ise gençlik değişimi projesinde uygulanarak etkililiği değerlendirilecek” diye konuştu.

COVİD-19 DOLAYISIYLA YAKLAŞIK 2 YILDIR ERTELENEN, SİBER ZORBALIĞA KARŞI GENÇLERE YÖNELİK NE TÜR EĞİTİMLER VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEĞİ TARTIŞILARAK YENİ METOTLAR GELİŞTİREN BULLYİNG PROJESİ (ZORBALIĞA KARŞI OLALIM PROJESİ) İÇİN YENİDEN START VERİLDİ.

 UYUŞTURUCU, HIRSIZLIK VE TRAFİK SORUNLARINA DARBE PROJELERİ

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aşkın, uyuşturucu, hırsızlık ve trafik sorunlarına karşı hazırlanan ‘İnsan hayatı koruma onur mücadelesi’ projelerinin başladığını açıkladı.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın basın mensuplarıyla bir araya gelerek uyuşturucu, hırsızlık ve trafik sorunlarına karşı, hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Diyarbakır’da uyuşturucu satışına izin vermeyeceklerini ve bin 200 ekip ile başta Bağlar ilçesi olmak üzere sokak sokak hem torbacılara hem de üreticilere karşı terör, istihbarat ve trafik polislerinin de dahil olacağını, her sokakta 10 kişilik ekip halinde yer alacağı tam destekli gece gündüz 80’e yakın noktada uygulamaların yapılacağını aktardı. Tüm lise çevresinde ekiplerin yerleştirildiğini ve sıkıntılı okul içerisinde de ekiplerin bulunduğuna değinen Dr. Aşkın, güvenlik sisteminin kendi sistemlerine entegre ettiklerini vurguladı.

“Hırsızlığa göz yumulmayacak, kimsenin evine girilmeyecek”
İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, hırsızlığa karşı altıkları tedbirlerle ev hırsızlığında yüzde 27, iş yerlerinde yüzde 24, araç hırsızlığında ise yüzde 42 düşüş olduğunu belirterek hırsızlığın üzerine gidileceğini ve kimsenin evine girilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

“Trafikte sınıfta kaldık”
Trafikte Diyarbakır’ın sınıfta kaldığını, ölümlü kazalarda en kötü iller arasında bulunduğunu kaydeden Dr. Aşkın, tedbirlerin alındığını, gerekli çalışmaları başlatarak 10 bin polis ile kendisi de dahil trafik güvenliği için çalışacaklarını vurguladı.

DİYARBAKIR İL EMNİYET MÜDÜRÜ DR. HÜSEYİN AŞKIN BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ. AŞKIN, UYUŞTURUCU, HIRSIZLIK VE TRAFİK SORUNLARINA KARŞI KARŞI HAZIRLANAN “İNSAN HAYATI KORUMA ONUR MÜCADELESİ” PROJELERİNİN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI.

 

KAÇARKEN KAYALIKLARDAN DÜŞEN TERÖRİST YAKALANDI

Diyarbakır’da, polis memuru Nazım Tuncer’in şehit olduğu ve bir polis memurunun yaralandığı terör saldırısına ilişkin aranan teröristlerden biri daha yakalandı.
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde polis memuru Nazım Tuncer’in şehit eden 2 teröristten birinin geçtiğimiz yıllarda cesedi bulunmuştu. Kaçan faillerden Demhat Cilo kod adlı Velat O. isimli terörist 6 Eylül tarihinde terör istihbarat birimlerinin titiz çalışmaları sonucu operasyon anında kaçtığı sırada kayalıklardan düşerek sağ yakalandı. Örgüt mensubuna ait silah ve el bombaları yapılan arazi aramalarında yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıklayan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, teröristin 13 Eylülde tutuklanarak cezaevine gönderildiğini ve şehit Tuncer’in kanının yerde kalmadığını söyledi.

DİYARBAKIR’DA, POLİS MEMURU NAZIM TUNCER’İN ŞEHİT OLDUĞU VE BİR POLİS MEMURUNUN YARALANDIĞI TERÖR SALDIRISINA İLİŞKİN ARANAN TERÖRİSTLERDEN BİRİ DAHA YAKALANDI.

 

DİYARBAKIR’DA CENAZE KAVGASI: 5 YARALI

Diyarbakır’da bir sağlık çalışanı, korona virüs nedeniyle hayatını kaybedince, hastaneye giden yakınları tekme tokat birbirine girdi. Çıkan arbedede 5 kişi yaralandı.
Olay, dün gece saatlerinde Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan 32 yaşındaki Necmettin D., korona virüsten dolayı hayatını kaybetti. Yakınları cenazeyi alacakları esnada hastaneye gelen ve iddiaya göre husumetlileri olan akrabalarını görünce ortalık karıştı. Cenazeyi bırakıp kavgaya tutuşan taraflar tekme tokat birbirine girdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi. Kavgada 5 kişi yaralanırken, hastanenin camları kırılarak hasar aldı. Öte yandan olayla ilgili inceleme başlatılırken, cenaze ise sabah saatlerinde aileye teslim edildi.

DİYARBAKIR’DA SAĞLIK ÇALIŞANI NECMETTİN D. KORONA VİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ. YAKINLARI CENAZEDE TEKME TOKAT BİR BİRİNE GİREREK 5 KİŞİ YARALANDI.

 

“EVDE NE RAHATIMIZ VAR NE DE HUZURUMUZ”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 751. gününde de devam ediyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 751. gününde de sürüyor. 2015 yılında dağa kaçırılan oğlu Muhammed Canbey için nöbete katılan anne Hatice Ay, oğlunun engelli raporu olduğunu ve HDP’lilerin bunu bile görmezden gelerek çocuğunu dağa kaçırılmasında aracı olduğunu söyledi. Ay, “2015’ten beri oğlum kayıp yüzde 70 raporlu. HDP oğlumu sokakta kandırıp götürdü, ben oğlumu istiyorum almadan da gitmiyorum. 7 yıldır hiçbir haber alamadım, sağ mı ölümü bilmiyorum hiç haber alamadım. Muhammet oğlum eve dön, 7 yıldır senin için hasta olmuşum, evde ne rahatımız var ne de huzurumuz. Gel adalete ve devlete teslim ol, senin hiçbir cezan yok” dedi.

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERİN DİRENİŞİ 751. GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR.

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELER VALİ DEMİRTAŞ İLE BİR ARAYA GELDİ

Diyarbakır’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve yaklaşık 750 gündür oturma eylemlerini sürdüren aileler, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.
15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için 9 Eylül 2019’dan beri eylemini sürdüren Süleyman Aydın, 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eylemini sürdüren Celil Begdaş, Gara şehidi Vedat Kaya’nın babası Şeymus Kaya eşi ile birlikte Vali Demirtaş ile bir görüşme gerçekleştirdi. Vali Demirtaş, “Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan aileler valiliğimizi ziyaret etti. Rabbim bütün ailelerimizin evlatlarına kavuşmasını nasip etsin. Devlet olarak ailelerimizin yanındayız ve acılarını paylaşıyoruz. Evlat nöbeti tutan bütün ailelerimize sabır dileklerimi ve selamlarımı iletiyorum” dedi.
Aileler görüşmede çocukları için verdikleri mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

DİYARBAKIR’DA, ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN VE YAKLAŞIK 750 GÜNDÜR OTURMA EYLEMLERİNİ SÜRDÜREN AİLELER MARDİN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.