DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ (Güncellendi)

DİYARBAKIR’DA EMLAKÇI DÜKKANINA SİLAHLI SALDIRI: 2 YARALI Diyarbakır’da bir emlakçı dükkanında oturan şahıs silahlı saldırıya uğradı. Araçtan inen şahısların silahla dükkana ateş açması sonucu 2 kişi yaralandı.Olay, Diyarbakır’ın merkez Bağlar..

DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ (Güncellendi)
Yayınlanma: Güncelleme:

DİYARBAKIR’DA EMLAKÇI DÜKKANINA SİLAHLI SALDIRI: 2 YARALI

Diyarbakır’da bir emlakçı dükkanında oturan şahıs silahlı saldırıya uğradı. Araçtan inen şahısların silahla dükkana ateş açması sonucu 2 kişi yaralandı.
Olay, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi Karacadağ Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre aralarında önceden husumet bulunan şahsı araçla bir süre takip eden şahıslar, takip ettikleri kişinin Karacadağ Caddesi üzerindeki emlakçı dükkanında oturduğunu fark edince araçtan inerek silahla ateş etmeye başladı. Silah seslerini duyan çevredekiler korku ve panik içerisinde sağa sola koşuştururken, açılan ateş sonucu 2 kişi yaralandı. Ateş eden şahıslar geldikleri araçla hızla bölgeden uzaklaşırken, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çok sayıda araca da kurşun isabet eden olayda polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaralıları ambulansla en yakın hastaneye götürdü. Polis ekipleri çevrede inceleme yaparken, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

DİYARBAKIR’DA SERVİSÇİLERDEN RÜŞVET İSTENDİĞİ İDDİASI

Diyarbakır’da iddiaya göre, bir okul müdürü kendi cebinden 20 bin TL masraf yaptığı gerekçesiyle okul servislerinden masraf ücretini talep etti. Servis şoförleri okul müdürünün kendilerinden rüşvet aldığını söylerken, okul müdürü ise iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulu’nda servisçilik yapan Mehmet Gündüz ve Ahmet Acar, okul müdürünün değişimi nedeniyle tanışmak için okula gitti. İddiaya göre, tanışma aşamasında olan servisçilerde E.O. isimli okul müdürü, okula 20 bin TL masraf ettiğini ve bunun servisçiler tarafından ödenmesini istediğini belirtiğini kaydeden servis esnafı rüşvet vermedikleri gerekçesiyle okul saatlerinde de esnafa uygun planlama yapılmadığını söyledi. Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulu’nda servisçilik yapan Mehmet Gündüz, bakanlık tarafından okullara masraf ödeneği yapıldığını, okul müdürünün kendilerinden istediği 20 bin TL miktarı nereye masraf edeceklerini bilmediğini söyledi. Gündüz, “Yaklaşık 3 hafta önce okul müdürü değişmişti, biz de servisçi arkadaşlarla tanışmak istedik. Yanına gittiğimizde direk kendi cebinden 20 bin TL okula masraf yaptığını bunu bizden talep ettiğini söyledi. Zaten bakanlığımız açıklama yapıyor, bütün okul masraflarını bakanlığımız ve devletimiz veriyor. Bizden rüşvet talep etti biz yok dedik buna, okul masrafları adı altında istedi, okulun hangi masrafıysa bilmiyorum. Yok deyince Milli Eğitim Bakanlığı ders saatini yarım saate düşürdü, bizim başka bir okul müdürü saatleri düzenlemişti arkadaşlara göre bizim müdür ise ‘orası zengin kesim orası yapar burası fakir kesim burası yapamaz’ dedi. Rüşvet verseydik saati de ayarlardı, her şeyi ayarlardı. Ortada kaldık, biz mağduruz veliler mağdur, çocuklar uzak yerden gelip gidiyor biz gelemiyoruz ortada kaldık. Rüşvet verirsek bunu velilere yansıtmamız lazım onlarda günah onların cebinde çıkacak” dedi.
Müdür E.O. ise iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, “Servisçiler ile bir anlaşmam yoktur onlarla toplantı yapmadım, okul saatlerinin düzeltilmesi istendi ben de diğer okullar nasıl yaptıysa okul saatimi öyle yaptım. Bana atılan 20 bin TL iftiradır, okula kendi cebimden para masraf yapmadım, herhangi bir masraf içinde servisçilerden para talep etmedim” diye konuştu.

MEHMET GÜNDÜZ VE AHMET ACAR, OKUL MÜDÜRÜNÜN KENDİLERİNDEN RÜŞVET İSTEDİĞİNİ İDDİA ETTİ.

OĞLUNU KURTARMAK İÇİN SUYA ATLAYAN BABA BOĞULDU

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde kanala düşen oğlunu kurmak için suya atlayan baba boğuldu.

Olay, Yenişehir ilçesi Dokuz Çeltik Mahallesi hafriyat alanında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, çiftçi Tuncay İskenderoğlu (44), iddiaya göre çocuğunun kanala düştüğünü görünce kurtarmak için suya atladı. Kısa bir süre sonra yaralı halde çıkan çocuk hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, baba İskenderoğlu çıkamadı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Diyarbakır AFAD, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve DİSKİ ekipleri tarafından yapılan iki saatlik kurtarma çalışmaları sonucu babanın cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yaralı çocuğun tedavisi devam ederken babanın cansız bedeni morga kaldırıldı.

DİYARBAKIR’DA BİR ÇİFTÇİ KANALI KANALA DÜŞEN OĞLUNU ÇIKARTMAK İSTEDİ KENDİSİ DE KANALA ATILADI. OĞLU YARALI OLARAK ÇIKAN ÇİFTÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI.

HEVSEL’DE BUNU HEP YAPIYORLAR

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır’daki 7 bin yıllık Hevsel Bahçeleri’nde yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yangına anız yakılmasının sebep olduğu öğrenildi.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır’ın Hevsel Bahçeleri’nde bulunan anızların yakılmasından dolayı yangın çıktı. Dumanları gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede müdahale edilen yangının ağaçlık alana sıçramaması büyük bir faciayı önlerken, söndürme çalışmalarında korku dolu anlar yaşandı. Dumanlar şehir merkezinden de görülürken, alanı yakanların yakalanması için çalışma başlatıldı.

HEVSEL BAHÇELERİ’NDE YANGIN ÇIKTI. YANGINA ANIZ YAKILMASININ SEBEP OLDUĞU ÖĞRENİLDİ.

OTOMOBİL ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 2 YARALI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde şarampole devrilen otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı.
Kaza Siverek-Diyarbakır karayolu 5’inci kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Sürücüsü öğrenilemeyen 63 N 4178 plakalı Toyota marka otomobil, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki yol levhasına çarparak şarampole devrildi.
Meydana gelen kazada araç içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan 112 Acil ekipleri tarafından Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

ŞARAMPOLE DEVRİLEN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ YARALANDI

BABA DEMİR: “KARDEŞİ KARDEŞE VURDURTUYORLAR”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 749’uncu gününde de devam ediyor. Oğlu için eyleme katılan Abdullah Demir, ” Kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Bunlar çocuklarımızı PKK’ya teslim etti, PKK alıp Amerika’ya askerlik yaptırıyor” dedi.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 749’uncu gününe girdi. Diyarbakır’ın Hani ilçesinde fırında çalışan oğlu Fatih Demir’in 2015 yılında terör örgütü mensupları tarafından dağa kaçırıldığını belirten baba Abdullah Demir, evladına seslenerek teslim olması çağrısında bulundu. Demir, “Bu zalim HDP nereye giderse arkasındayız, buradaki Kandil’i kapatıp gittiler. Allah’ın izniyle sonuna kadar arkalarındayız. Biz çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Bunlar iyi bilsinler ki fare deliğine girseler de peşlerini bırakmayacağız. Onları başıboş bırakmayacağız. Bizim canımızı yaktılar, elimizden gelene kadar biz de onların canını yakacağız ve sonuna kadar devam edeceğiz, bunu bilsinler. Benim oğlum bugün kime askerlik yapıyor, kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Bunlar çocuklarımızı PKK’ya teslim etti, PKK alıp Amerika’ya askerlik yaptırıyor. Oğlum kaç gel sizi kandırıyorlar, Türkiye’ye dönerseniz hapiste çürürsünüz diyorlar. Bak 32 arkadaşın geldi, kelepçe vurulmadan anne ve babasına teslim edildi” dedi.

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERİN DİRENİŞİ 749. GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.