DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ OLAYLARI

İNSANI DEHŞETE DÜŞÜREN O ANLAR… Diyarbakır’da elektrik akımına kapılan 33 yaşındaki kadın hastanede yakınları tarafından imza karşılığında sedyeyle çıkarılarak bahçede toprağa gömüldü. Durumun bildirilmesi üzerine kısa sürede çok sayıda polisin..

DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ OLAYLARI
Yayınlanma: Güncelleme:

İNSANI DEHŞETE DÜŞÜREN O ANLAR

Diyarbakır’da elektrik akımına kapılan 33 yaşındaki kadın hastanede yakınları tarafından imza karşılığında sedyeyle çıkarılarak bahçede toprağa gömüldü. Durumun bildirilmesi üzerine kısa sürede çok sayıda polisin geldiği hastane bahçesinde aile bireyleriyle gerginlik yaşandı. İnsanı dehşete düşüren o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde bahçesinde yaşandı. 33 yaşındaki Y.K. elektrik akımına kapılarak ambulansla hastanenin aciline getirildi. Burada yakınları sağlık görevlilerin müdahalesini reddederek imza karşılığında sorumluluğu üstlenip hastayı acilden çıkardı. Sedyeyle hastanenin acilinden çıkarılan Y.K., yakınları tarafından hastanenin bahçesinde kazılan toprağa gömüldü. Hastane çalışanlarının durumu fark etmesiyle durum polise bildirildi. Kısa sürede çok sayıda polisin geldiği hastane bahçesinde gerginlik yaşandı.

Aile görevlileri izin vermeyince kadını farklı yere götürdüler
Y.K.’nın ailesi ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlik cep telefonu kamerasına yansırken, aile bireyleri elektrik akımına kapılan 33 yaşındaki kadını iddiaya göre hastaneden alarak başka bir alanda vücudundaki elektriği almak için toprağa gömdüğü ileri sürüldü. Hastane bahçesinde kazılan alan ise görevliler tarafından kazma ve kürekle kapatıldı.

DİYARBAKIR’DA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN 33 YAŞINDAKİ Y.K, HASTANEDE YAKINLARI TARAFINDAN İMZA KARŞILIĞINDA SEDYEYLE ÇIKARILARAK HASTANE BAHÇESİNDE KAZDIKLARI TOPRAĞA GÖMDÜLER. HASTANE GÖREVLİLERİN DURUMU BİLDİRMESİ ÜZERİNE BÖLGEYE GELEN POLİS EKİPLERİ ÜZERİNE KADININ AİLESİ ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN Y.K.’YI ALARAK BAŞKA BİR YERE GÖMMEK İÇİN UZAKLAŞTI. YAŞANAN O ANLAR İSE CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI.

HUSUMETLİLERİNİ SİLAHLA TARAMIŞTI…

Diyarbakır’da husumetlilerine silahlı saldırıda bulunan ve o sırada olay yerinden geçen baba ve çocuğunun da aralarında bulunduğu 4 kişinin yaralandığı olayla ilgili 4 şüpheli yakalandı.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde dün gece saat 23.00’te Fırat Bulvarı üzerinde bulunan bir lunaparkın kapısının önünde karpuz satılan seyyar manavda husumetlileriyle karşılaşan iki kişi, tabancalarını çıkarıp rastgele ateş etmeye başlamış, olayda manavda oturan M.T. ve U.B. ile lunaparka gelen M.E. ve 3.5 yaşındaki oğlu K.A.E. de çıkış kapısının önünde kendilerine isabet eden mermilerden dolayı yaralanmıştı.
Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, 2’si silahlı saldırıyı gerçekleştiren olmak üzere 4 şüpheliyi olaydan 24 saat geçmeden yakalayarak gözaltına aldı.
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

DİYARBAKIR’DA MANAVDA OTURAN İKİ KİŞİ İLE O SIRADA LUNAPARK ‘TAN ÇIKAN BABA İLE 3.5 YAŞINDAKİ OĞLUNU DA YARALAYAN SALDIRGANLAR OLAYDAN 24 GEÇMEDEN YAKALANDI.

OTOMOBİL HAFRİYAT KAMYONUNA ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir otomobil, önünde seyir halinde bulunan hafriyat kamyonuna dönüş aldığı sırada arkadan çarptı. Yaşanan kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Kaza, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Beşpınar Mahallesi civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 47 BA 154 plakalı Skoda marka araç, önünde seyreden hafriyat yüklü kamyona dönüş aldığı sırada arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil kamyonun arka kısmının altına girerken, otomobil sürücüsü ve yanında bulunan bir kişi yaralandı.
Otomobilin hurdaya döndüğü kazada yaralılar haber verilmesi üzerine kaza yerine gelen ambulanslarla Çınar İlçe Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan araç sürücüsünün yanındaki kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Araç sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu kaza ile ilgili güvenlik güçleri inceleme başlattı.

DİYARBAKIR’IN ÇINAR İLÇESİNDE SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİL ÖNÜNDE SEYİR HALİNDE BULUNAN HAFRİYAT KAMYONUNUN DÖNÜŞ ALDIĞI SIRADA ARKADAN ÇARPTI. YAŞANAN KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ YARALANDI.

TERÖRE BÜYÜK DARBE

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerin müşterek düzenlediği operasyonda terörden arananlar listesinde ‘Turuncu’ kategoride aranan Lilit Amed kod adlı Hatun Dağtaş, silah ve mühimmatları ve 8 işbirlikçisiyle birlikte yakalandı. Teröristin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından PKK/KCK terör örgütü sözde Amed sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve terörden arananlar listesinde ‘Turuncu’ kategoride yer alan Lilit Amed kod adlı Hatun Dağtaş isimli örgüt mensubu 26 Ağustos tarihinde Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonla Kocaköy ilçesi Yazköy’de saklandığı köy evinde yakalandı. Teröriste yardım ve yataklık eden 8 kişinin de gözaltına alındığı operasyonda, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Glock marka tabanca, 2 adet el bombası, şemsiye, yağmurluk, 5 adet şarjör, 120 dolu fişek, elbise ve yaşam malzemesi ile birlikte ele geçirildi.

Emniyet ve jandarma ekiplerinin müşterek düzenlediği operasyonda saklandığı evde sağ ele geçirilen terörist gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulandığı belirtildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANLIĞI KOORDİNESİNDE DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİN MÜŞTEREK DÜZENLEDİĞİ OPERASYONDA TERÖRDEN ARANANLAR LİSTESİNDE ‘TURUNCU’ KATEGORİDE ARANAN LİLİT AMED KOD ADLI HATUN DAĞTAŞ, SİLAH VE MÜHİMMATLARI VE 8 İŞBİRLİKÇİSİYLE BİRLİKTE YAKALANDI. TERÖRİSTİN DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TERÖRLE MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖZALTINDA OLDUĞU BELİRTİLDİ.

“OĞLUM KAÇMAK İSTERKEN PKK’LILAR ONU YAKALAYIP YAKTI”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti 725. gününde devam ediyor. 5 yıl önce terör örgütü tarafından oğlu zorla dağa kaçırılan Güzide Demir, oğlunun kaçmak isterken PKK’lılar tarafından yakalanarak ayağının yakıldığını belirterek, oğlunu HDP ve PKK’dan istediğini söyledi.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 725. gününde de sürüyor. Diyarbakır’da oğlu 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Güzide Demir, oğlu Aziz gelinceye kadar eylemini sürdüreceğini söyledi. Çocuğuna hasret kaldığını ve oğlunu HDP’den istediğini belirten anne Demir, “HDP çocuğumu kandırdı dağa kaçırdı. Gitti ve bir daha kendisinden haber alamadık. Benim çocuğum orada ayakları yandı, sakat oldu. PKK’lılar kaçmak isterken onu yakalayıp yaktılar. Bir fırsatını buldu beni aradı, ‘Anne gelin beni götürün’ diyordu. Ben ve burada bulunan aileler bu mücadelemize çocuklarımız gelinceye kadar devam edeceğiz” dedi.

“Aziz ölmeden seni göreyim, seni çok özledim”

Oğluna teslim olması için de çağrıda bulunan anne Demir, “Aziz oğlum neredeysen gel, bak çocuklar hepsi teslim oluyorlar. Neredeysen gel, orası senin yerin değil. Sen de gel güvenlik güçlerine teslim ol. Aziz ölmeden seni göreyim, seni çok özledim. Orada kardeş kardeşi öldürüyor, gel eve. Gel seni yetim büyüttüm, gel ne olur” diye konuştu.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.