ANA YÜREĞİ GALİP GELDİ

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti 698’inci gününde devam ederken, ailelerden Ayşegül Biçer’in oğlu Mustafa Biçer, PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Oğlunun teslim olma..

ANA YÜREĞİ GALİP GELDİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti 698’inci gününde devam ederken, ailelerden Ayşegül Biçer’in oğlu Mustafa Biçer, PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Oğlunun teslim olma haberini dün alan anne Biçer, bugün de HDP il binası önünde davul zurna eşliğinde halay çekerek kurban kesti. Ailelerle birlikte halay çeken anne ve babanın mutlu olduğu görülürken, kesilen kurban daha sonra HDP il binası önüne gelen Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Rufai Yıldırım tarafından teslim alınarak çocuk esirge kurumuna bağışlandı. Aile Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da Ayşegül Biçer’i telefonla arayarak tebrik etti.

“Çok geçmiş olsun ben çok mutlu oldum”
Bakan Yanık, bir daha böyle kederler yaşanmaması dileğinde bulunarak, “Sizin mücadeleniz ve bütün annelerin mücadelesi çok önemli. Sizin farkınız hastalığa, tehdide ve baskıya rağmen kararlılıkla vazgeçmememiz. Rabbim inşallah size şifa da verir çocuğunuza kavuştuğunuz gibi sağlığınıza da kavuşursunuz. Çok geçmiş olsun ben çok mutlu oldum. Diğer annelere de selamlarımı iletiyorum. Diğer iki çocuk daha gelmiş. Mücadele annelerin mücadelesi inşallah terör örgütünün kökünü kazımaya vesile olacaktır. İnşallah hepsinin kökünü kurutacağız. Selamlarımı iletiyorum herkese” dedi.

2018 YILINDA TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN ZORLA DAĞA KAÇIRILAN MUSTAFA BİÇER, GÜVENLİK GÜÇLERİNİN İKNA ÇALIŞMALARI SONUCU TESLİM OLDU. BİÇER’İN TESLİM OLMASIYLA BİRLİKTE ANNE VE BABASI HDP DİYARBAKIR İL BİNASI ÖNÜNDE KURBAN KESEREK DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİ.

“Biz burada feryat ettik onlar da orada mücadele etti”
Anne Biçer ise annelerin mücadele ettiğini ancak güçlü devletin dağlarda ve kırsalda mücadele ettiğini ifade ederek, “Biz burada feryat ettik onlar da orada mücadele etti. bu zafer Türkiye’nin zaferidir. Biz hepimiz birlik beraberlik içinde kazandık. PKK ve siyasi kolu HDP bunu iyi bilsin ki bu nöbet devam edecek. Biz ilk gün de dedik tek bir terörist tek bir evlat kalana kadar Kandil tamamen çökene kadar bu mücadele devam edecek” diye konuştu.

“Ben dağları deldim ve evladımı kazandım”
Bakan Yanık’ın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Anne Biçer, “Bugün sözün son noktasındayız. Evladımı geri kazandım, zaferlere ulaştım. Bu mücadelede bizlere destek olan Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile basın çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ne demiştim, anneler isterse dağları delebilir ve evlatlarını geri kazanabilir. Rabbime binlerce şükürler olsun ki ben dağları deldim ve evladımı kazandım. Burada bugün adeta bir düğün coşkusu ve bir an evvel evladıma kavuşmanın heyecanını yaşıyorum. Allah’ın izniyle bugün evladımı kavuşacağım ve benden dolma istemişti ona özel olarak dolma yaptım. Oğlumun benden dolma istemesi sözün bittiği yerdir. Bu nöbetimiz devam ediyor. Tüm anne ve babalara çağrımdır, lütfen gelin hakkınız olan çocuklarınızı isteyiniz. Çünkü hakkınız olan çocukları istedikçe evlatlar dağdan iniyor. Allah’ın izniyle bu zafer burada bulunan anne ile babaların ve Türkiye’nin zaferidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Biçer ile telefonda görüştü

Terör örgütü PKK’nın oğlunun HDP’liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia eden Hacire Akar’ın, partinin il binası önünde 22 Ağustos 2019’da başlattığı oturma eylemi sayesinde 24 Ağustos 2019’da evladına kavuşmasıyla başlayan mücadeleyi örnek alarak 3 Eylül 2019’da oturma eylemi başlatan ailelerden biri olan Ayşegül Biçer de aylardır beklediği müjdeli haberi aldı. Biçer’e, 2018 yılında 17 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Mustafa’nın terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anne Ayşegül Biçer’i telefonla arayarak sevincini paylaştı.

ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN ZORLA DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP İL BİNASI ÖNÜNDEKİ AİLELERİN EVLAT NÖBETİ 697’İNCİ GÜNÜNE GİRERKEN, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, İKNA YOLUYLA TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’DAN KAÇARAK GÜVENLİK GÜÇLERİNE TESLİM OLAN MUSTAFA BİÇER’İN ANNESİ AYŞEGÜL BİÇER’İ TELEFONLA ARAYARAK TEBRİK ETTİ.

“Bu zafer sizindir, hepinize selamlarımı iletiyorum”
Telefonla anne Biçer ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu zafer sizindir. Gerek Hacire Akar olsun, gerek sizler olun hepiniz orada dimdik durdunuz ve sizin o dik duruşunuz elhamdülillah yolları açtı ve yavrularınızın da bu noktada yüreğini hareketlendirdi. 3 yavrumuz da aranıza katılıyor. Bundan dolayı da gerçekten sevincimiz çok yüksek. Hepinize selamlarımı iletiyorum” dedi.

“Siz bize sahip çıkmasaydınız, mücadeleyi sürdüremezdik”
Anne Ayşegül Biçer ise, “Siz bize sahip çıkmasaydınız, orada bu mücadeleyi sürdüremezdik” sözü üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O bizim görevimizdi. Biz görevimizi yaptık. Ama siz de bizi bu noktada teşvik ettiniz. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah” dedi.

HDP DİYARBAKIR İL BİNASI ÖNÜNDE 698 GÜNDÜR EVLATLARI İÇİN NÖBET TUTAN 3 AİLE DAHA EVLADINA KAVUŞTU

“Anneler isterse dağları delip evlatlarını kazanabilir”
Telefonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yarın oğlu Mustafa ile buluşacağını belirten Anne Biçer, “Sayın Cumhurbaşkanım ilk oturduğumda da demiştim, ‘PKK’dan söke söke alacağım oğlumu.’ diye. Sadece oğlum değil, bu saatten sonra bütün evlatlar hedefimiz. Yarın sabah iki davul iki zurnayla HDP’nin kapısına gidiyorum. Bu zaferi ilan edeceğiz. Anneler isterse dağları delip evlatlarını kazanabilir demiştik. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti kazandı. Bugün bir kere daha zafere imza atıldı. Annelere inşallah selamınızı ileteceğim. Yarın buluşmamız yapılacak. Allah sizden razı olsun. Rabbim uzun ömürler versin inşallah” diye konuştu.

Ailelerin direnişi zafere ulaşıyor

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 698 gündür evlatları için nöbette olan 3 aile daha evladına kavuştu. Terör örgütünden kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim olan Mustafa Biçer, Ensari Karaşan ve Alev Turan, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi mekanda aileleriyle buluştu. Buluşma anında duygusal anlar yaşandı. Anne Ayşegül baba Rauf Biçer, oğulları Mustafa için yaptıkları oturma eyleminin sonunda zafere ulaştı. 3 Eylül 2019’da HDP Diyarbakır il binası önüne gelen anne Ayşegül, baba Rauf Biçer çocukları Mustafa’nın terör örgütü tarafından 17 Kasım 2018 Cumartesi sabah saat 06.00 sularında zorla dağa kaçırıldığını ve bunun için oturma eyleme başladıklarını anlatmışlardı.
2 yıla yakındır evlat nöbetinde olan anne ve baba Biçer, oğlu Mustafa’nın Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ikna timleri tarafından ikna edilerek terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmasının ardından bugün buluştu.

Duygusal anlar yaşandı
Bir süre bekleme odasında bekleyen anne ve baba Biçer, oğulları Mustafa’nın yanlarına getirilmesiyle sarılarak hasret giderdi. Duygusal anların yaşandığı buluşmada anne ile baba mutluluktan gözyaşlarını tutamadı.

3 ay önce eyleme katılan abla, kardeşine kavuştu
2018 yılında Diyarbakır’dan Mersin’e gezmeye gideceğini söyleyen ve 25 yaşında iken kaybolan Ensari Karaşan’ın (28) ablası Hayriye Akyüz, 7 Nisan 2021 tarihinde kardeşine kavuşmak için HDP il binası önüne gelerek oturma eylemine başlamıştı. Abla Akküz’ün kararlı duruşu 3 ay sonra zafere ulaşırken, kardeşi Ensari Karaşan, Diyarbakır il jandarma komutanlığı ikna timleri tarafından ikna edilmesiyle teslim oldu. Güvenlik güçlerine teslim olan Karaşan, getirildiği Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında ekipleri tarafından ablası Hayriye Akyüz ile buluşturuldu.

Abla gözyaşlarını tutamadı
Kardeşine sıkı sıkı sarılan abla Akyüz, sevinçten gözyaşlarına hakim olmadı. Bir süre ablasıyla hasret gideren Karaşan, daha sonra ifade işlemleri için ablasının yanından ayrıldı.

Güllü Turan kızına kavuştu
2014 yılında Tunceli’de kaçırılan lise ikinci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Alev Turan’ın annesi Güllü Turan, eylemin 197’nci gününde Tunceli’den Diyarbakır’a gelerek HDP önündeki bulunan evlat nöbetindeki ailelere katılarak kızı için eyleme başlamıştı. Aradan 16 ay geçmesinin ardından 2014 yılında Tunceli’den kaçırılan lise ikinci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Alev Turan, Tunceli il jandarma komutanlığı ikna timleri tarafından ikna çalışması sonucu terör örgütü PKK’dan kaçarak teslim oldu. Teslim olan Turan, adli işlemlerinin yapılması için Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına getirildi. Jandarmada ifade işlemleri süren Turan, Sur ilçesindeki tarihi İçkalede annesi Güllü Turan ile buluştu.
Jandarma ekipleri tarafından annesinin yanına getirilen Alev Turan, annesine sarılarak hasret giderirken, anne de kızına sarılarak mutluluktan göz yaşlarına hakim olmadı. Buluşmanın ardından Alev Turan, ifade işlemlerinin tamamlanması için annesinin yanından ayrıldı.

Annelerin direnişi 31 kişiyi terör örgütünün pençesinden kurtardı
Ayşegül Rauf Biçer’in oğlu Mustafa Biçer, Hayriye Akyüz’ün kardeşi Ensari Karaşan ile Güllü Turan’ın kızı Alev Turan’a kavuşmasıyla 3 Eylül 2019’dan bu yana evladına kavuşan aile sayısı 31’e yükseldi. Ailelerin direnişi terör örgütünün pençesinden 31 kişinin ikna yoluyla kurtulmasına neden oldu. Bugün teslim olan 3 kişiden 2’si jandarma ekiplerinin ikna yolu, 1’i ise kendi isteğiyle polis ekiplerine teslim olarak ailelerine kavuştu.

“Bu zafer devletin zaferi”
Oğluna kavuşan Ayşegül Biçer’in sarılma anında duygulu anlar yaşandı. Oğluna sarılan anne Biçer, “Allah devletten razı olsun. Bu zafer devletin zaferi” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.