VALÄ° KARALOÄžLU: “KENTÄ°N KÃœLTÃœRÃœNÃœ, MEDENÄ°YETÄ°NÄ°, KARDEÅžLİĞİNÄ°, BÄ°RLÄ°KTE YAÅžAMA VE YARDIMLAÅžMAYI GENÇLERE EMANET ETMEK Ä°STÄ°YORUZ”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Fetih Haftası etkinlikleri kapsamında Fetih 639 Bisiklet Turu etkinliği düzenlendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile Yeşil Yıldız Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Fetih 639..

VALÄ° KARALOÄžLU: “KENTÄ°N KÃœLTÃœRÃœNÃœ, MEDENÄ°YETÄ°NÄ°, KARDEÅžLİĞİNÄ°, BÄ°RLÄ°KTE YAÅžAMA VE YARDIMLAÅžMAYI GENÇLERE EMANET ETMEK Ä°STÄ°YORUZ”
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Fetih Haftası etkinlikleri kapsamında Fetih 639 Bisiklet Turu etkinliği düzenlendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile Yeşil Yıldız Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Fetih 639 Bisiklet Turu, Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarında bulunan Park 75’te başladı. Tura Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Yeşil Yıldız Bağımlılıkla Mücadele Derneği Yahya Öğe, kamu kurum ve kuruluşları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.75 Metrelik Yolda başlayan etkinlik Hz. Süleyman Camiinde sona erdi.

“Anadolu’nun kapılarının ilk defa Ä°slam’a açıldığı topraklar üzerindeyiz”
Etkinlikte konuÅŸan Vali KaraloÄŸlu, mayıs ayının son haftasının Fetihler Haftası olduÄŸunu söyledi. Anadolu kapılarının ilk defa Ä°slam’a açıldığı topraklar üzerinde olduklarını ifade eden Vali KaraloÄŸlu, “Diyarbakır Anadolu’da Ä°slam’a açılan ilk kapıdır, 2 gün sonra 29 Mayısta Ä°stanbul’un fethini kutlayacağız. Ä°stanbul’un fethi de kıyamete kadar bu topraklarda Türk Ä°slam varlığının devam edeceÄŸinin en büyük iÅŸareti ve delilidir. Ä°ki fethimiz de mübarek olsun. Bugün YeÅŸil Yıldız DerneÄŸimizin organizasyonunda Fetih 639 Bisiklet Turu yapıyoruz. Buradan baÅŸlayacak ve fethin sembolü sahabe-i kiramdan ÅŸehit olan 27 sahabenin metfun bulunduÄŸu Hz. Süleyman Camiine kadar bir farkındalık turu olacak aslında. Åžehirde yaÅŸayanlara özellikle gençlerimize ÅŸunu demek istiyorum, gençlerimiz fetih ÅŸuurunu bu kentin kültürünü, medeniyetini, kardeÅŸliÄŸini, yardımlaÅŸma ve birlikte yaÅŸama kültürünü size emanet etmek istiyoruz. Ä°ÅŸte bu ve benzeri etkinliklerle gençlerimizi iÅŸin paydaşı haline getirmek istiyoruz. Bu etkinliÄŸe destek veren baÅŸta YeÅŸil Yıldız DerneÄŸimiz olmak üzere katılım gösteren bütün bisiklet severleri kutluyorum, tebrik ediyorum. Tekrar feth-i mubinimiz mübarek olsun” diye konuÅŸtu.
Vali Karaloğlu, konuşmasının ardından bisiklet turunun startını verdi.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.