ÖĞRENCİLER AŞI OLMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ

Diyarbakır’da 75 okulda 40 saÄŸlık ekibi tarafından öğrenciler, okullarına kurulan stantlarda korona virüs aşısı oldu. Diyarbakır’ın merkez YeniÅŸehir ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyuübi Anadolu Lisesi içerisinde stant kuruldu. YeniÅŸehir Ä°lçe SaÄŸlık..

ÖĞRENCİLER AŞI OLMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’da 75 okulda 40 saÄŸlık ekibi tarafından öğrenciler, okullarına kurulan stantlarda korona virüs aşısı oldu. Diyarbakır’ın merkez YeniÅŸehir ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyuübi Anadolu Lisesi içerisinde stant kuruldu. YeniÅŸehir Ä°lçe SaÄŸlık Müdürlüğü ile Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleÅŸtirilen uygulamada, aşı olmak isteyen ve bunun için velilerinin onayını alan lise öğrencileri, sıraya girerek tercihlerine göre Sinovac ya da Biontech aşılarını oldu. Uygulama esnasında YeniÅŸehir Ä°lçe SaÄŸlık Müdürü Semih Erdal Tekay, YeniÅŸehir Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Eyüp Uçak, birçok öğretmen ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

ÖRNEK UYGULAMANIN FARKINDALIK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLÄ° OLDUÄžUNU BELÄ°RTEN YENÄ°ÅžEHÄ°R Ä°LÇE SAÄžLIK MÃœDÃœRÃœ SEMÄ°H ERDAL TEKAY, “2. DOZDA KIRMIZIDAYIZ. BUNU MAVÄ°YE ÇEVÄ°RMEK İÇİN TÃœM GÃœCÃœMÃœZLE SAHA ÇALIÅžMASINI BAÅžLATMIÅž DURUMDAYIZ. HEM SOKAKLARDA EV EV GEZEREK HEM OKULLARIMIZDA RANDEVU OLUÅžTURULMUÅž ÖĞRENCÄ°LERÄ°MÄ°ZÄ° AÅžILAMAK İÇİN OKUL OKUL GEZÄ°YORUZ” DEDÄ°.

“En kısa sürede ilimizi de mavi kategoriye yükseltiriz”
Örnek uygulamanın farkındalık açısından çok önemli olduÄŸunu belirten YeniÅŸehir Ä°lçe SaÄŸlık Müdürü Semih Erdal Tekay, “2. dozda kırmızıdayız. Bunu maviye çevirmek için tüm gücümüzle saha çalışmasını baÅŸlatmış durumdayız. Hem sokaklarda ev ev gezerek hem okullarımızda randevu oluÅŸturulmuÅŸ öğrencilerimizi aşılamak için okul okul geziyoruz. Umarız en kısa sürede ilimizi de mavi kategoriye yükseltiriz. Biz bu sayede çocuklarımızı aşılayabiliyoruz. 17 yaÅŸ üzerindeki çocuklarımızda böyle bir izne gerek. Bunun için tüm velilerimizin e – nabız üzerine çocuklarımıza aşı talebi oluÅŸturalım ve biz de aşılanmış olalım” dedi.

“En kötü eÄŸitimi, uzaktan eÄŸitimden daha iyi olduÄŸunu düşünüyorum”
Okulun içerisinde kurulan stantta aşı olan 11’inci sınıf öğrencisi Samet DoÄŸan, “ArkadaÅŸlarıma da aşı olmalarını öneriyorum. Çünkü 2 kiÅŸi korona virüs oldu mu sınıfı kapatıyorlar, geriye kalan 34 kiÅŸiye yazık oluyor. Uzaktan eÄŸitime geri dönmek istemiyoruz. En kötü sınıf eÄŸitimi, uzaktan eÄŸitimden daha iyi olduÄŸunu düşünüyorum. Aşı olmayan öğrencilerimize ve arkadaÅŸlarıma mutlaka ve lütfen aşı olmalarını tavsiye ediyorum” diye konuÅŸtu.
Öte yandan, bu tarz uygulamalarda korona virüs aşısı olmak isteyen 18 yaş altı öğrencilerin, daha önce e devlet veya e nabız uygulaması üzerinden veli iznini almaları gerektiği öğrenildi.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.