DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ

ZANLI, 11 YIL SONRA YAKALANDI Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde kardeşini ailesinin rızası olmadığı için evlendiği gerekçesiyle öldüren şüpheli, aradan geçen 11 yılın ardından jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalanarak sevk edildiği..

DİYARBAKIR’DA ASAYİŞ
Yayınlanma: Güncelleme:

ZANLI, 11 YIL SONRA YAKALANDI

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde kardeşini ailesinin rızası olmadığı için evlendiği gerekçesiyle öldüren şüpheli, aradan geçen 11 yılın ardından jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde kardeşini ailesinin rızası olmadığı için evlendiği gerekçesiyle öldüren şüpheli aradan geçen 11 yılın ardından jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucunda yakalandı.
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Kavaklı Mahallesinde ikamet eden M.A. isimli şahıs, ailesinin rıza göstermediği biri ile evlenmek istemesi üzerine 07 Eylül 2011 tarihinde öldürülmüş, M.A. isimli şahsın öldürülmesi sonucu, olayın firari şüphelisi olan ve 11 yıldır aranan kardeşi L.A.’nın (23) yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, firari şahsın 15 Ağustos tarihinde Ergani ilçesi Kavaklı mahallesine geleceği tespit edilmiştir. Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucunda, firari şüpheli L.A. köyün mera alanında yakalanarak çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmış ve ceza evine teslim edilmiştir” denildi.

ERGANİ’DE KARDEŞİNİ ÖLDÜREN ZANLI, 11 YIL SONRA YAKALANDI

DOLANDIRICILIĞA KARŞI VATANDAŞLARA BROŞÜR

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dolandırıcılık olaylarının artmasıyla beraber, Kulp İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet’in talimatları doğrultusunda, ilçe emniyet amirliği ile zabıta müdürlüğü tarafından dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı broşür dağıtımı gerçekleştirdi.
Kulp ilçe merkezinde, ilçe emniyet amirliğine bağlı polis merkezi koordinesinde polis ve zabıta ekipleri, vatandaşlara yankesicilik, dolandırıcılık ve hırsızlık konularını içeren bilgilendirme broşürü dağıtarak ve uyarıda bulundu.
Kulp İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, “Kulp ilçesinde polis ve zabıta ekiplerimizce vatandaşları bilinçlendirmek ve suçtan zarar görmelerini önlemek amacıyla vatandaşlara güvenlikleri ile ilgili almaları gereken tedbirlerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Ayrıca Dolandırıcılığa karşı alınması gereken tedbirler ile İnternet ortamında bilgi kirliliğinin önlemek için yapılması gerekenlerin yer aldığı afişler resmi kurum ve işyerlerine asılarak konu içeriğine uygun billboardlar hazırlanarak ilçe merkezinde bir çok noktaya takıldı. Vatandaşlarımızın bu konularda mağduriyet yaşamaması için daha dikkatli olmalarını diliyor, bu konularla ilgili çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” dedi.
Broşürlerde vatandaşların kendilerini suçlardan nasıl korumaları gerektiği anlatılarak içeriğinde yankesicilik, dolandırıcılık, hırsızlık ve telefon dolandırıcılığı ile ilgili bilgilerin yer aldığı belirtildi.

KULP’TA DOLANDIRICILIĞA KARŞI VATANDAŞLARA BROŞÜR DAĞITILDI

ZABITA EKİPLERİNDEN KAÇAK KESİM DENETİMİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde veteriner kontrollünde yapılmayan kaçak adak kurban besiciliği, satışı ve kesimine yönelik denetim yaptı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla kent genelinde kaçak adak kurban besiciliği, satışı ve kesimi yapan kişilere karşı denetimlerini sürdürüyor.
Zabıta Daire Başkanlığı, Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde veteriner kontrollünde yapılmayan, yerleşim alanlarında izinsiz olarak hayvan besiciliği, satışı ve kesimi yapanlara yönelik denetim gerçekleştirdi.
Kamusal alan işgaline son verildi
Kamusal alanı izinsiz ve ruhsatsız işgal ederek, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan hayvan yemliği, çit örgü ve benzeri malzemelere el koyan ekipler, izinsiz şekilde ticari faaliyet yürütenler hakkında cezai işlem uyguladı.
Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlara da çağrıda bulunarak halk sağlığını tehdit eden, izinsiz ve steril ortamda yapılmayan hayvan besiciliği, satışı ve kesimlerini Büyükşehir Belediyesi Alo 153 hattına bildirmelerini istedi.
Büyükşehir Belediyesi, koordinesinde yapılan denetimlerde Bağlar İlçe Tarım Müdürlüğü, Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet ekipleri de yer aldı.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAĞLAR İLÇESİNDE VETERİNER KONTROLLÜNDE YAPILMAYAN KAÇAK ADAK KURBAN BESİCİLİĞİ, SATIŞI VE KESİMİNE YÖNELİK DENETİM YAPTI.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.