Bağlar’a soğuk duş!

BaÄŸlar Belediyesi tarafından hazırlanan ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından onaylanarak Çevre Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı ile Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi’nce uygulanmaya baÅŸlanan Kentsel Dönüşüm projesi için beklenmedik bir geliÅŸme..

Bağlar’a soğuk duş!
Yayınlanma: Güncelleme:

BaÄŸlar Belediyesi tarafından hazırlanan ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından onaylanarak Çevre Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı ile Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi’nce uygulanmaya baÅŸlanan Kentsel Dönüşüm projesi için beklenmedik bir geliÅŸme yaÅŸandı. Ä°lk etapta Kaynartepe Mahallesinde uygulanmaya baÅŸlanan proje, Diyarbakır Mimarlar Odası’nın baÅŸvurusu üzerine mahkeme tarafından durduruldu.

Yeni süreç zaman kaybı yaşatacak
Kaynartepe Mahallesinde 54 bin metrekarelik alanda startı verilen proje bünyesinde bin 700 hak sahibinin 100’u ile anlaşılarak yıkım iÅŸlemlerine baÅŸlanmıştı. Diyarbakır Mimarlar Odası’nın baÅŸvurusuyla durdurulan Kentsel Dönüşüm için yeniden proje tadilatı yapılması gerekiyor. Bunun da uzun zaman alacağı belirtildi. Ä°ptal kararı bölgede yaÅŸayan vatandaÅŸlar arasında ÅŸok etkisi oluÅŸturdu. Projeyi hazırlayan BaÄŸlar Belediyesi, mahkemenin iptal kararını doÄŸruladı ancak iptal gerekçesini bilmediklerini dile getirdi.
BaÄŸlar Belediyesi tarafından hazırlanan proje daha sonra Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi ile TOKÄ°’ye geçmiÅŸti.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.